reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

krakowianko to dobrze, że dobre wieści i płeć potwierdzone :)

ja zastanawiam się, czy w pt połówkowe robić 2d czy 3d, jakby nie bylo, ostatnio faktycznie trochę kiepsko z kasą, zwłaszcza że znów wyplaty dostałam mniej niż miesiąc temu- ja już nie mam pojęcia, jak oni liczą to wynagrodzenie na ciążowym l4. We wrześniu dostałam najwięcej, w październiku 500 zł mniej niż we wrześniu, a teraz aż tysiąc mniej niż w październiku, czyli 1500 zł mniej niż we wrześniu. Coś mi tu nie pasuje...

reklama
Ja z moją na pół etatu to się nie odzywam, bo jest śmieszna. Ale ważne, że udało mi się umowę podpisać, bo bez żadnej pracy by było ciężko.

bo moja wypłata składa się z płacy zasadniczej i premii za wykonanie planu, więc jak byly dobre miesiące, to i kasa calkiem calkiem ;) ale wierzcie mi, nie zawsze tak bywa....

to i tak podstawę powinnaś dostawać w 100% pomimo premii. A czy na zwolnieniu było napisane, że z powodu Ciąży? czasami lekarz nie pisze jak ktoś nie chce

nati ja to bym chyba podejrzewała, że mi dziecko podmienili
swoją drogą narządy rodne wykształcają się stosunkowo wcześnie, więc to tym bardziej niewiarygodne
To jest możliwe, bo wszystko zależy od jakości sprzętu i lekarza. Leżałam na sali po urodzeniu Hani z dziewczyną, która tez całą ciażę miała Wiktorię, a urodziła Wiktora. Jak lekarz słaby jest z robienia usg to może strzelić byka. Podobno jak twierdzą, że dziewczynka, to jest większe ryzyko pomyłki. Chłopcy zwykle się zgadzają. Nie mam pojęcia czemu.
I właśnie usłyszałam dziś, że mam dziewczynkę. Poprzednim razem moja gina się nie pomyliła, to teraz tez jej wierzę. :D
cocosova trzymaj się. W kwestii fluidów nie pomogę. Używam Rimela Recover, ale bardzo kryjący to on nie jest

Ostatnia edycja:
nati - świetny zakup! i w rewelacyjnej cenie :D u nas odpada bo nie mamy wanny.

mitaginko - prawdopodobnie zus Ci płaci za kawałki miesiąca. Czyli, jeśli dostarczałaś zwolnienia na przełomie miesiąca i za "kawałki" miesiąca, np. 2 lub 3 tygodnie, to mogą Ci płacić tak częsciowo. Miałam to w ubiegłym roku. Sumarycznie się wyrównało, ale przez pewien czas miałam nieciakawą sytuację.

Teraz ZUS wstrzymał mi wypłatę, bo im się nie zgadzają skłądki. "Zgubili" miesiąc mojego zatrudnienia :( Najpierw nie mieli jakiegoś papieru, a teraz to. Ciekawe kiedy im sie znajdzie :(

Cocosova - kuruj się dziewczyno! W sprawie fluidów - ja używam dość mocno kryjący Estee Lauder - Double Wear albo Loreal - Infailible. Vichy rozważałam, ale jakoś nigdy nie udało mi się zdecydować.
Staram się rzadko nakładać, ale jak mam gdzieś wyjść dalej np. do lekarza to muszę się pozakrywać, mam tak nierówny koloryt teraz i nie tylko...
Dzisiaj zrobiłam strajk i nawet rzęs nie pomalowałam, i omijam lustra, bo tak się sobie nie podobam.:confused:

reklama
mala_mysz gratuluje córeczki
nati ale fajna wanienka no i cena powalająca:) nawet nie wiedziałam że są takie nakładane na wannę, ulga dla kręgosłupa podczas kąpieli
krakowianka85 super że po wizycie wszystko dobrze, gratuluje synka
cocosova zdrówka życzę, ja podczas przeziębienia używałam syropu mojego syncia Lipomal, polecam działa przeciwkaszlowo, napotnie i przeciwgorączkowo, jest na bazie wyciągu z lipy
acronka widzę że Ty też z Łodzi:) do kogo chodzisz do lekarza?
Mnie udało się w końcu przemóc i zrobiłam obiad tzn. obrałam tylko ziemniaczki bo o resztę zadbała teściowa:) kochana jest bardzo mi pomaga, pomimo tego że nie mieszka z nami. Mały już śpi, spacer dziś nie wypalił - zamówiłam buty zimowe na allegro miał być dziś kurier ale jakoś nie dotarł wrrrrr, a wszystkie stare buty zimowe zostawiłam u rodziców więc siedzieliśmy w domku, w sumie mogłam zaryzykować wyjście w trampkach tylko one są cholernie śliskie.. Wogóle ostatnio pobolewa mnie "podwozie" tak jakby mi ktoś chwilami szpilę wbijał w kość łonową, mam nadzieje że to tylko rozciąganie się wszystkiego, nie pamiętam czy coś takiego miałam w poprzedniej ciąży.

Do góry