reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Aenye no mój A robi chyba dobą minę do złej gry. Nie mówi nic, chyba nie chce mnie martwić, od razu wziął się za szukanie. Był już w sprawie pracy dziś na takim małym spotkanku i mamy się zastanowić. Raczej traktowalibyśmy jako tymczasowa: na taksówce: 800 zł za licencje+300 za tzw postojowe i jeździsz, no ale trzeba założyć jakąś działalność gospodarczą, no bo co na "czarno"? No i kolejna inwestycja, to założyć gaz w naszym samochodzie, bo on strasznie dużo pali. Nie wiem jak to potem wychodzi...obawiam się,że zainwestujemy ta licencja, postojowe i gaz, działalność, to wyjdzie jakieś 5 tys i się okaże,że ledwo się na swoje wychodzi. Ja nie mam kasy na takie inwestycje, jak oddam z remontu, to może mi nie wystarczyć na wykończenie wnętrz, bo na meble to już wiem,że mi nie wystarczy. Nie wiem. :szok:

reklama
Ja dzisiaj się rozpłakałam, bo mąż się ze mnie nabijał i nazwał mnie ziejącym smokiem. Poryczałam się jak dziecko :p Wczoraj wieczorem miałam atak głupawki totalnej i śmiałam się aż ledwo oddech łapałam no i gdzieś tam w żartach mąż wspomniał, że chyba zwariowałam. No to ja prosto z tego śmiechu w ryk, że nazywa mnie wariatką :p Zalałam się łzami a on biedny nie wiedział o co mi chodzi :p

No i jesteśmy po usg :) Uwaga uwaga, będzie DZIEWCZYNKA :D Lekarz powiedział, że na 100% i że on się nie myli. Poza tym pozniej ułożyła nóżki jakby po turecku i ptaszka nie było, więc miał rację ;) Mina męża - bezcenna :D Mnie zatkało, bo wystraszyłam się, że nie będzie teraz córki akceptował bo chciał syna i koniec. Ale chyba jest dobrze.
Więc proszę o wpisanie na listę, że dziewczynka i imię Gabrysia :)
Ogólnie jest spora i wymiary odpowiadają mniej więcej na 21 tydzień. Waży ok 365 gram a serduszko bije 151/min. Ogólnie wszystko w porządku, wszystko na miejscu i prawidłowe. Za to ja mam w macicy jakiegoś mięśniaczka, ale powiedział, żeby się tym nie przejmować bo jest malutki i że to normalne.

Hallo!!!

Ja dziś chyba przegięłam na całego-od rana w ruchu i to dość porządnym-umyłam wszystkie okna,rolety,zawiesiłam firany,dwa razy pranie wyprałam,jedno już nawet wyprasowane...

Ale to wszystko przez nerwy i stresy,których dokłada mi mój małż...Tak więc: koot,anetka-nie jesteście same... Tylko że ja już jestem u granic wytrzymałości...
Jak jest fajnie,to można go "na chleb sobie posmarować",a jak źle,to już na całego...

AguHan-udanej wizyty,daj znać po:))
I wszystkim innym-też powodzenia u gina

Spadam,bo właśnie małż wrócił...wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ja mam to samo....

Koot niech szuka. Teraz zaczyna się przestój na stałe etaty ale ruszy pod koniec stycznia/początek lutego. W tym okresie najwięcej jest przyjęć do pracy tymczasowej. Ja trzymam mocno kciuki i wiem że na pewno coś fajnego i dobrze płatnego się trafi :)

A ja zrobiłam szybki wyskok na małe zakupy i kupiłam sobie cole w puszce. Ale mi dobrze.... a jak jechałam do domu to mi normalnie ślinka leciała :-D

cucumber super, że po wizycie wszystko ok :) no i oczywiście gratuluję dziewczynki.
Swoją drogą zastanawiam się, czy jutro mój gin potwierdzi chłopczyka ;) i na połówkowym 3 grudnia nie zamierzam mówić, że znam płeć, tylko spytać tego lekarza, co będzie mi to usg robił, co on widzi :)
jak dwóch potwierdzi płeć, to chyba tak będzie ;)

Dziewczynki właśnie wróciłam od gina, Adrianek się super rozwija, waży 407 g, lekarz powiedział, że dawno nie widział takiego ruchliwego maluszka :) to ma na pewno po mamie hihi Ułożył się póki co główką w dół więc dlatego ostatnio bardziej kopie u góry. Najważniejsze dla mnie jest to, że odstawiam luteinę i duphaston, szyjka sie jeszcze wydłużyła od ostatniej wizyty, a łożysko odsunęło od szyjki, więc wszystko układa sie wspaniale :)

Cucumber gratuluję córeczki :) co do męza to na pewno się cieszy bedzie miał teraz dwie kobiety w domu :) to będzie jego oczko w głowie ukochana córeczka zobbaczysz sama :)

Cocumber gratuluję!!! :-D :-D :-D Twoja córcia będzie miała tyle kawalerów do wyboru, że się nie opędzisz od nich ;-) No i dałaś nadzieję innym, że jednak jakaś szansa na dziewczynkę jest na tym forum ;-) Ja też chcę już wiedzieć...

reklama
laurko, masz nadzieje? spojrz na moj suwaczek ;-) :-D

nie, no zartuje, z nudow juz mi odbija. maz nie wraca ranki, wieczory... :-D dzieci nawet nie ma, nie ma na kogo krzyknac :-D ech. co jeszcze mozna robiccccc???

Do góry