Hey dziewczyny!
a u mnie jakoś smętnie ta niedziela leci - nie dość że tak pochmurzone, nic mi się nie chce i z mężulą jakoś nie bardzo ostatnio mi się układa - jedna wielka kicha:-(
I na dodatek wczoraj się strasznie przestraszyłam się - od rana szalałam z mamą na zakupach do dobrego popołudnia, buszowałyśmy po sklepach w poszukiwaniu kurtki/płaszcza na zimę z duuuużym zapasem na brzusio - o kutwa! znalezienie ciążowego płaszcza i w dodatku ciepłego graniszy z cudem. W końcu zakupiłam kurtawe o dwa numery większą niż zwykle kupuję w Reserved, normalnie piewsza w której nie wyglądam jak straszydło
No i tak latałyśmy od jednego do drugiego sklepu i nagle poczyłam ból w podbrzuszu, powolutku dopełzłam do samochodu - jak usiadłam to przeszło... Strachu się najadłam że hoho! W domciu od razu się położyłam i tak do wieczora odpoczywałam. Teraz już jest ok ale cały czas myślę czy mogło coś zaszkodzić dzidzikowi - dopiero 30-go mam wizytę u lekarza i nie wiem czy wytrzymię tyle. Z każdym większym bólem jeździcie do gin????????
Ja tez jak się zmęcze to czuję ból takie kłucie w dole brzucha, ale jak siąde i odpocznę to już jest lepiej mówiłam o tym kiedyś lekarzowi i powiedział, ze to normalne, że macica sie rozciaga a jak chodzę to maluszek naciska na dole i może mnie zaboleć, więc już się nie martwię jeśli po chwili odpoczynku przechodzi.
Ja też niestety nie mogę przetrzymywać siku do rana. Jak czasem nie pójdę z lenistwa, to nie dość, że pęcherz boli, to jeszcze zdarza die, że potem nie mogę się wysikać. jakby mi się coś zatykało. Muszę się naprawdę mocno napiąć, a to boli dopiero jak jasna cholera. Więc jak się obudzę bo mi się chce, to idę.
A w ogóle to chyba mam jakiś wyrzut hormonów. Poryczałam się przed chwila myjąc brodzik. Strasznie rozczulająca czynność prawda? I dalej jakaś taka jestem... jak to określić... mimozowata.
Ja też płaczę z różnych dziwnych powodów. Np ostatnio popłakałam się bo mąż zamiast zrobić mi gorzką herbatę zaserwował mi słodką bez cytryny (nie do wypicia dla mnie) na szczęście szybko mi potem przechodzi i chwile później jestem wesoła
Cześć kochane
Ja po wczorajszych szaleństwach zakupowych. Zaliczyłam lumpki gdzie kupiłam sobie sweterek i bluzę dla młodego. Było tam tyle ślicznych ubranek dla maluszków że nic tylko kupować. Ale wstrzymam się jak będę wiedziała jaka płeć się tam kryje. Wybrałam wózek - spacerówkę - będzie już dla jednego i drugiego, teraz tylko polować na okazje na allegro. Kupiłam w Rossmannie kosmetyki dla siebie ciążowe. Ponoć dobre- sprawdzimy. Zaliczyłam Pizze Hut i kino. No i kupiłam chyba najdroższe rajstopy w moim życiu bo za 42 zł. Ciążowe oczywiście. Ale muszę mieć jakąś jedną grubą paręna te mrozy co zapowiadają od tego tygodnia. Generalnie wszystko by było super gdyby nie to że młody ma już 3 dzień temperaturę. Nie wysoką ale mimo wszystko. I jeszcze spać mi nie chce.. Myślałam że posiedzę i poczytam ale idę go wyciągnąć bo marudzi.
Ja kupuję rajstopy ciązowe w H&M płacę tam 29,90 zł za dwie pary i są bardzo wygodne. w zwykłych nie mogę chodzić, bo mi uciskają brzuch i pod brzuchem, a w w innyvch sklepach ciązowe są w strasznych cenach więc mi szkoda wyrzucić to za chwile do kosza.
dziewczyny, szok. nie wiem, od kilku dni obserwuje u siebie dziwne zjawisko. myslalam, ze to jakies dziwne ruchy jelit, czy juz sama nie wiem czego, ale normalnie czuje kopniaczki w zebra. na razie delikatne, ale z kazdym dniem silniejsze. szczegolnie w czasie jazdy samochodem, ale teraz siedze na pufie rozlozona i tez czuje te ruchy pod zebrami.
nic w tym nie byloby dziwnego, gdyby nie to, ze dzidzia wg gina, wg wszystkiego, co lekarze mowili, jest bardzo nisko. i czuje od dawna te ruchy wlasnie przy pecherzu, anwet nizej, cewce moczowej! to skad nagle te ruchy u gory? tam nie mam macicy! wiem, gdzie jest, bo widze za kazdym razem, jak mam skurcz - opina mi sie i nie wystaje poza pepek. a teraz te dziwne ruchy czuje ponad macica doslownie.
co to moze byc? mam film, ze dziecko mi sie rozwija jeszcze jedno poza macica. niemozliwe, wiem, ale tak to odczuwam. jeny, ale sie sfilmowalam. moze to jakies blizniaki czy co??? ma ktoras tak? ja nie mialam do tej pory!..
Ja też tak mam czasami, pytałam się ostatnio lekarza mówił, że to może być maluszek, on kopie trochę niżej, ale ponieważ wszystkie organy są teraz pościskane to mogę czuć trochę wyżej, chociaż myślę, że to moga też byc ruchy jelit tak jak pisza dziewczyny.
piszecie o bólach pleców, bioder
mnie bolały plecy bardzo często, ale od tygodnia śpię na kojcu i jest zdecydowanie lepiej- plecy nie bolą
Ja od piątku śpię na tej poduszce i też sie wysypiam nic mnie nie boli, czuję sie świetnie, dzisiaj obudziłam się o 11:30 szaleństwo jakieś, ale co tam, czasem można
Witam z rana
No, może już nie takiego rana.
Trochę przestałam panikowac z tą wysypką, bo skoro wyskoczyła w niedługim czasie po maseczce to na pewno jest to przez maseczkę a nie jakieś inne choroby. Do ogólnego nie chcę z tym iść, bo teraz tyle ludzi choruje, że na pewno bym coś złapała w przychodni. Popijam sobie wapno i niczym nie paćkam buzi. Liczę na to, że zniknie. Zresztą dzisiaj jest mi obojętna wysypka, bo wreszcie będzie moje wyczekiwane usg
Więc trzymajcie kciukasy
Jak z emocji nie zapomnę to zapytam tego gina, co mi będzie usg robił, czy coś mogę na wysypkę brać.
Trzymam kciuki za wizytę Twoją i wszystkich pozostałych, Ja też mam dzissiaj wizytę bedzie USG połówkowe więc też trzymajcie kciuki
CXodo wysypki to ja bym zapytała czy samo wapno wystarczy
Wiem, ze jest Ci trudno ale maluszek jest teraz najważniejszy więc postaraj się jak najmniej denerwować, żeby dzidzia tego nie odczuwała.
anetka faceci to bardzo dziwny naród, ja nie mogę się ich zupełnie nauczyć, ani nauczyć ich olewać, też się zawsze przejmuję. Mój na imprezie o naszym dziecku powiedział: "chciała to ma". Szok!!! Po powrocie do domu pytam co to miało być, a on,ze to zupełnie nie miało to tak zabrzmieć i tak o.
Wiem,że ciężko to znieść, spokojnie obok tego przechodzić, ale inaczej nie można, bo człowiek na głowę dostanie.
Właśnie się dowiedziałam,ze mój A. stracił pracę, likwidują firmę...kur.. mać!!!
Trzymam kciuki żeby znzlazł szybko pracę, na pewno wszystko się dobrze ułoży