reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie śpiochy,

widzę,ze u Was dużo się dzieje.
Niusiaagusia współczuję choróbska, z dzidzią wszystko okej na 100%, daj znaka po USG.

Ja dzis miałam piekny sen, śnił mi się mój dzieć, byłam w szpitalu i przeżywałam,ze jeszcze nic nie mam, ani kocyka, ani nic. No i śnił mi się chłopiec, miał wielkie jajka:-D

Ja wybyłam na długi weekend do koleżanki i odpoczywam od remontu i wszystkiego, fajnie jest.

Miłego dzionka babeczki

reklama
Hej dziewczyny troche mnie tu niebyło ale miałam tyle pracy że niedałam rady , tyle piszecie że niejestem w stanie nadgonić,miałam koszmarny sen że molje dziecko niezyje sasiadka powiedziała że będą kłopoty jak sie dziecko sni, ona wierzy we wszystkie przesądy.
Ale to nic 10 musiałam jechać ok. 40 km do NBP po wzrór podpisów , i powiem tragednia dawno niewymiotowałam, ale u nas remonty więc autobus cochwile ruszał i stawał.Dwa razy kierowca się zatrzymał , a potem pani w autobusie dała mi woreczek i jedno szcęście po niewytrzymałam ubrudziłam sobie kurtkę , to był koszmar jak wysiadłam to sie normalnie popłakałam, nigdy więcej autobusu w ciąży

no i zaczyna się martwić bo ja nadal nieczuję ruchów lekaza mam 15 w poniedziałek, trzymajcie kciuki, może uda się zobaczyć jaka płeć, oby wszystko było ok.

Adi, w ciąży każda z nas chyba przynajmniej raz ma takie sny, że się dziecko w nich pojawia. Martwisz się żeby wszystko było dobrze, przeżywasz swój stan, na pewno kilka razy dziennie (albo nawet więcej) myślisz o dzieciaczku. Więc to normalne, że się przyśniło. Szkoda, że akurat to był zły sen, ale wierz mi, na pewno nie oznacza nic złego :)

Mi się dzisiaj śniło, że karmiłam piersią w szpitalu i z moich piersi wydobywał się taki sam odgłos jak z butelki, z której piją dzieci :p
Ale długo ten miły sen nie potrwał, bo prawie przez całą noc bolał mnie kręgosłup na dole. Od razu zaczęłam panikować, że może to brzuch boli, ale brzuch był miękki. Jak nad ranem usiadłam oparta o poduszkę to od razu przestało. Nie mogę leżeć na boku. Jak mi nie minie to co, mam na siedząco spać do końca ciąży? :(

Mam problem. Nie pisałam o tym, bo starałam się o tym nie myśleć, myślałam, że przejdzie. Od kilku dni mam bóle brzucha przypominające te miesiączkowe, tyle że bóle nie są ciągłe, tzn. poboli chwilę i przechodzi, potem znów itd. Na samym początku ciąży miałam jakby bóle miesiączkowe, ale były ciągłe, tzn. jak np zaczęło boleć, to bolał całą noc, a potem przechodziło.
Powiem Wam szczerze, że mam paskudny nastrój i po prostu się boję, bo nie wiem, co to. A w internecie piszą, że to mogą być skurcze przepowiadające, ale tyczy się to raczej bardziej zaawansowanej ciąży. Mój lekarz jest dostępny dopiero we wtorek...
Dziewczyny, co to może być?

Weź sobie nospę jak boli na pewno nie zaszkodzi. A bóle niestety ale są i będą takie czy inne . Głowa do góry.

Czesc dziewczyny,u mnie duuuuuzzzoooooooooooooo sie ostatnio dzieje,zle mi skaczyla historia z Bioparoxem,nie pomogl i infekcja sie rozwinela ,dostalam 39 stopni goraczki,skurczy,dzidzius tak bardzo skakal jakby cos zlego sie dzialo,wyladowalam w niedziele wieczorem na pogotowiu z zapaleniem pluc...jakas masakra,ledwo oddychalam,dostalam antybiotyk i dzis dopiero z lozka wyszlam...mam nadzieje ze szybko minie...

Bylam wczoraj u gina i malo tego ze jestem chora to mnie mocno nastraszyl co do dziecka,powiedzial ze jest mocno duze bo wazy 389 gram i ze jest Położenie Pośladkowe i tak mi w karte wpisal(i nie wiem dlaczego skoro do porodu jeszcze daleko),powiedzial ze jest duza dysproporcja miedzy glowka a tulowiem itd...do tego stopnia mnie nastraszyl ze jutro jestem umowiona z innym ginekologiem i razem zrobimy sobie 4 D USG mam nadzieje ze wszystko bedzie wiadomo,nie moge sie doczekac,pytal mnie czy poprzednie ciaze tez takie duze byly,no fakt pierwsze 4,050 kg syn wazyl a corka 3,600 ale perspektywa ulozenia posladkowego i urodzenia klocuszka ponad 4 kg to juz mi na sama mysl zaczyna bolec...

Poradzcie cos kochane bo sie zalamalam...czy wasze dzieci tez sa takie duze w tym mniej wiecej okresie ciazy?

Lepiej niech zobaczy cię inny lekarz bo coś mi ty brzydko pachnie. Po pierwsze w tym okresie dziecko lata jeszcze po brzuszku w tą i z powrotem i jeszcze kupę razy poprzestawia się w każdą możliwą stronę a po drugie płód ma to do siebie że nie rośnie miarowo tylko skokami i czasami jest tak że nagle skoczy a potem nic. Ja tak miałam z Kacprem . Najpierw był zawsze bardzo duży jak na swój wiek a później latałam co tydzień na USG bo przestał rosnąć po czym ruszy po 4 tygodniach. Urodziłam chłopa 3080 i 52 cm w pierwszym dniu 38 tygodnia więc nie tak źle. A w szpitalu straszyli że jak dotrzymam do 34 tygodnia to będzie super...

Witam porannie przy kawce

Noo i mamy piątek, weekend sie zaczyna, dla wiekszosci czas relaksu a dla mnie praca....no ale cóż

no i zaczyna się martwić bo ja nadal nieczuję ruchów lekaza mam 15 w poniedziałek, trzymajcie kciuki, może uda się zobaczyć jaka płeć, oby wszystko było ok.

Nie zamartwiaj sie kochana, masz jeszcze czzas, pisalam juz ze z Olkiem poczulam pierwsze ruchy w 20-tym tyg

WITAM
adi-nie martw sie to Twoja 1-sz ciaza nawet w 22tc mozesz cos poczuc. ja ostatnio bylam u lekarza w 17tc i nawet sie mnie nie spytala czy czuje ruchy wiec napewno jest ok.
cucumber-ja zawsze spalam na lewym boku a ostatnio nie moge, nic mnie nie boli poprostu mi nie wygodnie i jak juz zasne to budze sie na plecach co nie jest dobre dla malenstwa i zupelnie nie wiem co robic. podobno najlepiej spac na lewym boku zwinieta w klebek moze sprobuj?

Witam kochane :*

słonko u nas mimo wstrętnych chmur...

Adi-,poczujesz,ruchy ja też się trochę zamartwiałam,ale ...

teraz to oficjalnie napisać mogę że czuję misiaczka mojego :-),od kilku dni,tak coraz mocniej,zwłaszcza jak się położę na wznak pokopuje ze wszystkich stron .

mitaginka - ja co jakiś czas też mam podobne bóle jak na @..czasami mam taki cykl,że zepnie się brzuch poboli puści,i ze dwa trzy razy tak samo i potem odpuszcza .wszystko jest dobrze i będzie dobrze,no i możesz tak jak pisze Marma łyknąć so-spę :happy2:,a wiem że się zamartwiasz bo ja też co chwila,ale i tak próbuję już nie wariować,lecz z trudem to przychodzi.

och...w głowie mi się kręci fuu,wypiłam kawkę,pożarłam czekoladę i mnie jakoś nie teges :-p

dziękuję Wam Dziewczynki za porady i pocieszenie
noc u mnie średnia, bo bardzo się martwiłam i trochę pobolewało...

dzisiaj idę do fryzjera, umówiłam się już wcześniej, jutro przyjeżdża rodzinka na moje urodzinki, więc weekend zapowiada się miło, ale te bóle jakoś nie dają mi spokoju, ciagle o nich myślę...

mam więc pytanie, może się orientujecie- czy na zwykłym pogotowiu ratunkowym jest ginekolog, który mógłby mnie obejrzeć i ocenić, co i jak?
nie chcę jechać do szpitala, bo tam zanim zbadają, to przyjmują na oddział, a i tak przez weekend nic nie będą mi robić, żadnych badań itd. a jak pisałam mam gości i długo czekałam na taki miły weekend i nie chcę znów przeżywać tego, co w szpitalu na początku ciąży, a chciałabym, aby ktoś mnie zbadał i rozwiał ewenualnie moje wątpliwości
Co radzicie?

reklama
ADI - Kochana, ja jestem w 19 tc, a czuję ruchy niesystematycznie, czyli czasem bardziej, czasem mniej. Muszę się porządnie wsłuchać w moje ciało, żeby je poczuć. A Ty masz 17 tc, także spokojnie. :) W 20-22 tc już będziesz super czuć. :)

A mi się dzi komody śniły... ;) Mam problem, bo nasz pokój do pracy musi się teraz stać w połowie pokojem dziecięcym. Trudno mi to zaaranżować póki co. o_O

Do góry