reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
polozylam sie i zasnelam i zdecydowanie lepiej. juz nie kluje tylko uczucie jakby pociag jechal ale to juz wytrzymam. dzieki za mile slowa
asiunia- super ze wszystko ok
o juz po 14 czas na objadek :)

nati, moze cie tylko przewialo.. wygrzewaj sie i krople do ucha lej.

ja zaraz zabieram sie za obiad. wymyslilam taki pseudo wykwintny, bo zaprosilam rodzicow. no i czeka mnie ze 1,5h w kuchni na podkreconych obrotach.. musze uciekac do kuchni, zbieram sily na bb.. ;-) ale bedzie pysznie, moje ulubione nalesniki z farszem ruskim ze skwarkami i kurczak w jablkach i w cebuli... mniaaamm....!

no to ide... aaa...!

Aenye ja dzisiaj zapraszałam na obiad mamę i teściów, więc od rana siedziałam w kuchni, na szczęście już poszli, zaraz powkłądam naczynia do zmywarki i spokój :) będzie można leżeć chyba, że jednak zdecydujemy się pojechać do znajomych

Mam problem. Nie pisałam o tym, bo starałam się o tym nie myśleć, myślałam, że przejdzie. Od kilku dni mam bóle brzucha przypominające te miesiączkowe, tyle że bóle nie są ciągłe, tzn. poboli chwilę i przechodzi, potem znów itd. Na samym początku ciąży miałam jakby bóle miesiączkowe, ale były ciągłe, tzn. jak np zaczęło boleć, to bolał całą noc, a potem przechodziło.
Powiem Wam szczerze, że mam paskudny nastrój i po prostu się boję, bo nie wiem, co to. A w internecie piszą, że to mogą być skurcze przepowiadające, ale tyczy się to raczej bardziej zaawansowanej ciąży. Mój lekarz jest dostępny dopiero we wtorek...
Dziewczyny, co to może być?

mitaginka nie denerwuj sie! jezeli bole sa mocne i nie do wytrzymania to koniecznie jedz do szpitala, zwlaszcza jezeli zaczniesz krwawic. Najprostrzy sposob na sprawdzenie czy te bole to skorcze to wez zegarek i zobacz czy sa regularne, jezeli tak to wez paracetamol (np Apap). Jezeli przejdzie to wszystko jest wporzasiu, natomiast jezeli paracetamol nie pomoze a bole nadal sa mocne i regularne marsz do lekarza!
Czekam na dobre wiesci!

Mam problem. Nie pisałam o tym, bo starałam się o tym nie myśleć, myślałam, że przejdzie. Od kilku dni mam bóle brzucha przypominające te miesiączkowe, tyle że bóle nie są ciągłe, tzn. poboli chwilę i przechodzi, potem znów itd. Na samym początku ciąży miałam jakby bóle miesiączkowe, ale były ciągłe, tzn. jak np zaczęło boleć, to bolał całą noc, a potem przechodziło.
Powiem Wam szczerze, że mam paskudny nastrój i po prostu się boję, bo nie wiem, co to. A w internecie piszą, że to mogą być skurcze przepowiadające, ale tyczy się to raczej bardziej zaawansowanej ciąży. Mój lekarz jest dostępny dopiero we wtorek...
Dziewczyny, co to może być?

Kochana moja rada to nie czytać za duzo co w necie piszą bo idzie wariować. Mnie też czzasami tak boli, wydaje mi sie ze nie dzieje sie nic złego. Rozumie twoje denerwowanie, też w pierwszej ciązy denerwowalam sie przy kazdym bólu, kłuciu itp, teraz jest latwiej bo znam te bóle. Jesli bardzo jesteś zaniepokojona jedz do szpitala, lepsze to niż twoje nerwy

O jej a ja tak czytam, że mówicie w 16 tyg o synku albo córeczce. My idziemy dopiero w 20 na USG i wtedy będzie mam nadzieję wiadomo. Na razie tatuś pozwala kupować rzeczy tylko unisex. Czemu faceci sądzą, że to niemęskie w wieku tygodnia mieć różowy kolor na śpiochach? ;)

My również byliśmy dzisiaj na spacerku i suuuper mi zrobił chociaż bardzo się męczę.

Pozdrawiam,

reklama
a ja dzisiaj wcale niz zamierzam wychodzic. Jak milo pierwszy raz od ponad roku nie wyjde z domu tylko caly dzien w lozeczku :)
ale juz prawie dobrze, tylko goraco mi jest ale goraczki nie mam (35,7- u mnie to norma)
ja juz za 2,5 tyg sie dowiem kto tam w brzuszku siedzi.
patrze sabie na dzieciaczki kwietniowek w ostatnich latach i sie zaczyna od lutego ( blizniaki) w marcu to juz calkiem duzo i konczy ok 10 maja, niezle rozbierznosc. Ale luty-marzec to jak bedzie juz nowy rok to raz dwa trzy i zostaniemy mamusiami :)

Do góry