reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witam jesiennie!

Ale pogoda..u nas leje jak z cebra i jest chłodno,tak więc jakikolwiek spacer dziś odpada..Wczoraj najadłam się strachu-na tych urodzinach kuzynka popchnęła moją Marysię wprost na futryny-ryk,ryk i jeszcze raz ryk,o mało co się nie zaniosła.Oczywiście guz olbrzymi i cały lewy policzek już zmienia kolor na fioletowy..Wygląda to paskudnie!Nie wiecie czym mogę jej takie stłuczenie smarować?Wczoraj od razu obkładałam lodem,ale jak widać-nieskutecznie...eh,te dzieci...

cucumber-nic się nie przejmuj,sny zazwyczaj tłumaczy się odwrotnie:)

anetka-zdrówka dla siostry życzę,a dla Was-siły:)

baby-powodzenia na wizycie

aenye-to miałaś niezłą trasę!Odpocznij teraz!

Na szczęście nie muszę dziś gotować,bo kochana mamusia zaopatrzyła mnie na dzisiaj w obiadek..za to mam smak na coś,ale sama nie wiem na co.Póki co,objadłyśmy się z małą mandarynkami..
No to miłego poniedziałku życzę...

reklama
Dzień dobry!

Ja dziś jak zwykle pospałam dłużej:-)ale pogoda za oknem taka paskudna że i tak nigdzie się nie wybieram. Dziś Oliwka miała mieć pierwszą lekcję nauki na nartach, ale nic z tego nie wyjdzie przez ten deszcz. Pewnie będzie zawiedziona:-(

anetka zdrówka dla siostry! Pobyt w szpitalu zawsze jest trudny (oj należałam się ja w szpitalach), ale ze wstrzaśnieniem jak będzie ok to po 3-4 dniach ją wypiszą. Może pozna jakąś koleżankę albo kolegę i będzie jej raźniej.

W zeszłym roku 26 października spadłam ze schodów w pracy,roztrzaskałam głowę na drzwiach które stanęły mi na przeszkodzie. Na szczęście tylko groźnie wyglądało,ze szpitala wyszłam po 3 dniach.

baby trzymam kciuki za wizytę!

mamusiadorusia na takie zbicie to nic raczej chyba nie zrobisz. Pewnie bedzie zmieniać barwy, aż zniknie. Obserwuj tylko czy bóli głowy nie ma,wymiotów itp.

W końcu zrobiłam zdjęcie brzuchatka:-)lecę wkleić:)

Witajcie!
Dzisiaj kolejny leniwy dzień, czy to przez pogodę?
Też przymierzam się do zakupu kurtki ciążowej, zdecydowanie kurtki, bo w płaszczach zawsze marznę.Upatrzyłam sobie już 2 tylko trochę ceny mnie powalają bo powyżej 250 zł, a to dla mnie trochę dużo. MAMA LICIOUS ciepły ciążowy płaszcz KAKAOWY L (1293033198) - Aukcje internetowe Allegro i BE! MAMA CIĄŻOWY Płaszcz Kurtka HURRY grey L (1306188374) - Aukcje internetowe Allegro Tyle to płaciłam ostatnio za kurtkę w diversie, ale nosiłam ją pełne 2 sezony a i teraz jeszcze sie w nią mieszczę. Ale to kwestia tygodnia, może dwóch i się nie zapnę. Planuję jechać do Ptaka, może tam coś znajdę tańszego.

anawoj
- Na Twoim miejscu poważnie rozważyłabym zmianę lekarza. Może na tego, który Cię badał?

cucumber - pokręcone sny w ciązy to normalna sprawa. Nie należy ich tylko traktowac na serio. To tylko projekcje Twojej wyobraźni, czytałaś dużo o różnych historiach i przypadkach i to wróciło do Ciebie we śnie. Zresztą tak najczęściej działają sny, ze miksuje się w nich to co przezywamy w rzeczywistości, przeczytamy,obejrzymy.
Mnie się w ciąży częściej coś śni, niż gdy nie byłam w ciąży.

Życzę Wam miłego dnia. Na szczęście dzisiaj nie muszę gotować, bo zapobiegawczo zrobiłam obiad wczoraj.
Idę na spacer, mimo deszczu, ale ruszać się trzeba.

Witajcie :)
Dawno się nie odzywałam ale podczytuję was regularnie. Mi właśnie zaczyna sie 19 tc. Nie wierzę że to już prawie połowa.
co do ruchów, to wyczuwam od 16 tc. Ale raczej delikatne, czasem wypinanie i wiercenie.
Na usg w 18 tc lekarz wypatrzył że to Synuś :) Tatuś dumny jak paw.
a jak Wy? Znacie już płeć? Jak z ruchami? Pozdrawiam

wlasnie wrocilam z 3-go spacerku kazdy po 40-60 min jak nie bede chora to bedzie cud. nogi mi przemokly- oczywiscie mialam adidasy a nie kalosze lub cos podobnego. Pies lezy pod koldra i sie trzesie z zimna. no ale coz nikt za mnie tego by nie zalatwil. Objadek sie robi ( rosol i makaron z brokulami) mam ochote na ciasto wiec zaraz sie wezme do roboty tylko troche odpoczne.
Maluszek sie rusza jak niewiem co ale jemu/jej to cieplo w brzuszku, juz nawet glosno do niego mowie ze mu lepiej niz mi- ciekawe kiedy ludzie na ulicy wezma mnie za idiotke?? :)
W kurtke a wlasciwie w plaszcz mieszcze sie z zeszlego roku tylko guziki przeszylam blizej na jak dlugo starczy nie wiem ale licze ze do konca roku :)
a ja bym chciala juz styczen to juz by byl III symestr

witam po paro dniowej przerwie,nie bylam w stanie zasiasc do kompa...ale dzisiaj postaram sie nadrobic zaleglosci. w piatek rano mialam aminopunkcje,niebolesny lecz nieprzyjemny zabieg,3 dni przymusowego lezenia...obawa,lek i strach czy wszystko dobrze...i ciagle spogladanie w majtole czy cos zlego sie nie dzieje...dzisiaj kamien spadl mi z serca,wyniki sa ok,trisomie13/18 wykluczone...dziewczyny,odzylam,odetchnelam,jestem szczesliwa i moge znowu w pelni rozkoszowac sie moim blogoslawionym stanem!!! a moj slodki lokator to facecik !!! teraz trzeba wybrac imie:o)

milego dnia kochane
xox

Smurfetka80 Mój Maluszek już dość mocno kopie i właśnie teraz przypomina mi żebym coś zjadła:):):):)
A co do płci to będzie synuś:):):)

p19u3e3kuwnd0f11.png

Ostatnia edycja:
alexandra to super, że wszystko ok :-) i witam w gronie mam oczekujących na syneczków ;-)

nati trzy spacery jednego dnia? I to w taką pogodę? Ty to masz zdrowie ;-)
ja cały poranek i przedpołudnie w łóżku i tak pewnie zostanie do wieczora, choć tak bardzo nie lubię takiej siebie...w pidżamie i bez makijażu...szkoda tylko, że sił brak...

Zupkę i mięsko mamy z wczoraj, tylko jakieś frytki się wrzuci i będzie obiad

reklama
Do góry