reklama
Hej :-)
Acronka, a czemu cc na życzenie to pomyłka? Skoro chcesz rodzić naturalnie to wspaniale ale nie każda kobieta ma takie samo zdanie. I różne są sytuacje, nie zawsze sn jest zdrowsze, i dla dziecka i dla matki. Moje koleżanki po sn jakoś nie dochodziły do siebie śpiewająco, ja czułam się lepiej po cięciu. Oczywiście to też kwestia wieku, po 30 bezpieczeniej jest robić cc ale nasi lekarze przeważnie zmuszają do naturalnego. Ja nie oceniam, nie dałabym za zabieg 5,5 tys, bo ich nie mam ale byłam gotowa zapłacić w szpitalu za cc na życzenie, tylko nikt nie chciał brać kasy
Jola, cieszę się że maleństwo zdrowe, następnym razem pewnie ujawni płeć
Nati, a ile córcia ma wzrostu?
Mitaginka, gratuluję synka :-)
Aligator, pięknie córcia rośnie
Meriderka, trzymam kciuki za Tatę
Anawoj, trzymałam kciuki żeby była córcia, szkoda że się nie udało...Ale najważniejsze że synek zdrowy, gratuluję
Acronka, a czemu cc na życzenie to pomyłka? Skoro chcesz rodzić naturalnie to wspaniale ale nie każda kobieta ma takie samo zdanie. I różne są sytuacje, nie zawsze sn jest zdrowsze, i dla dziecka i dla matki. Moje koleżanki po sn jakoś nie dochodziły do siebie śpiewająco, ja czułam się lepiej po cięciu. Oczywiście to też kwestia wieku, po 30 bezpieczeniej jest robić cc ale nasi lekarze przeważnie zmuszają do naturalnego. Ja nie oceniam, nie dałabym za zabieg 5,5 tys, bo ich nie mam ale byłam gotowa zapłacić w szpitalu za cc na życzenie, tylko nikt nie chciał brać kasy
Jola, cieszę się że maleństwo zdrowe, następnym razem pewnie ujawni płeć
Nati, a ile córcia ma wzrostu?
Mitaginka, gratuluję synka :-)
Aligator, pięknie córcia rośnie
Meriderka, trzymam kciuki za Tatę
Anawoj, trzymałam kciuki żeby była córcia, szkoda że się nie udało...Ale najważniejsze że synek zdrowy, gratuluję
..aenye
Mama grudniowa'06
emi - nie, ide do dr boćkowskiego w gdyni. u Preisa bylam juz w ciazy z Filipem i polecam, jesli ktos chce zdiagnozowac dziecko, sa jakies watpliwosci etc. bardzo dlugo badal, sprawdzal chyba wszystko. ale taki malomowny, choc mily, to atmosfera nieciekawa, taka cisza... film.. coz, nudny, naprawde srednia pamiatka, nie pokazywal raczek, nozek, tylko badal serce, przeplywy, glowe, mozg etc. i wiekszosc w normalnym obrazie 2D, 3D mowil, ze to zabawa i pokazal nam buzke raptem na 10sekund.
ale ogolnie to swietny, swietny specjalista, poczulam sie w 100% pewnie, ze dziecko jest zdrowe. a ostatnio wykryl wade serca dziecka mojej znajomej i w ciagu kilku dni zalatwil jej zabieg w Holandii. niestety, nie zdazyli i porod zaczal sie w 26tc, dziecko zmarlo kilka godzin po porodzie.. ale gdyby ona byla wczesniej u niego, na pewno mialaby lepsza opieke, szybciej wykryta wade etc.
do Preisa bym na pewno poszla, jakby cos bylo nie tak. zreszta wtedy prosilam mojego Maciejewskiego, zeby wskazal mi, do kogo isc na 3D, to wskazal tylko jego, bo to jeden z najlepszych lekarzy u nas i ma ten sprzet. ale teraz wybralam sama, wg opinii w necie, Boćkowski ponoc wesoly, robi ladne ;-) ujecia i duzo zartuje, a do tego tez dobry lekarz. no zobaczymy.
aha, u Preisa 4 lata temu placilam 250zl ;-) a teraz w klif-medzie u Bockowskiego mam zaplacic 200zl. ceny wahaja sie od 180-300zl.
ale ogolnie to swietny, swietny specjalista, poczulam sie w 100% pewnie, ze dziecko jest zdrowe. a ostatnio wykryl wade serca dziecka mojej znajomej i w ciagu kilku dni zalatwil jej zabieg w Holandii. niestety, nie zdazyli i porod zaczal sie w 26tc, dziecko zmarlo kilka godzin po porodzie.. ale gdyby ona byla wczesniej u niego, na pewno mialaby lepsza opieke, szybciej wykryta wade etc.
do Preisa bym na pewno poszla, jakby cos bylo nie tak. zreszta wtedy prosilam mojego Maciejewskiego, zeby wskazal mi, do kogo isc na 3D, to wskazal tylko jego, bo to jeden z najlepszych lekarzy u nas i ma ten sprzet. ale teraz wybralam sama, wg opinii w necie, Boćkowski ponoc wesoly, robi ladne ;-) ujecia i duzo zartuje, a do tego tez dobry lekarz. no zobaczymy.
aha, u Preisa 4 lata temu placilam 250zl ;-) a teraz w klif-medzie u Bockowskiego mam zaplacic 200zl. ceny wahaja sie od 180-300zl.
*emi*25
teraz podwójna mamusia
aenye-tak czytałam też w necie,że jest małomówny,ale no i że dobry,
ja mam na Przymorzu (kawałek od Pruszcza hehe) ale też z neta i od kolezanek że b.dobry.dr.Zinkiewicz.
a na 3d,też mam zamiar pójść więc się zapytam kogo by polecił.
ja mam na Przymorzu (kawałek od Pruszcza hehe) ale też z neta i od kolezanek że b.dobry.dr.Zinkiewicz.
a na 3d,też mam zamiar pójść więc się zapytam kogo by polecił.
Hej :-)
Przecież napisałam, że cc na życzenie to pomyłka w moim przekonaniu. Co innego,gdy ma to uzasadnienie medyczne, np cukrzyca, problemy ze wzrokiem,ciśnieniem itp. Podobnie jak rzecz się ma z cc bo nagle się okaże że trzeba. Ale nie wówczas, gdy wszystko jest ok, kobieta zdrowa w pełni sił i się boi, przecież można się znieczulic....
I jak napisałam to moje prywatne zdanie i masz prawo się z tym nie zgadzać.
Owszem chcę rodzić naturalnie, nawet bez znieczulenia. A gdy się okazę że muszę się poddać cc to trudno,ale na pewno nie za5,5 kafla.
Po to powstały prywatne kliniki, by te co chcą i mają kasę, sobie robiły na życzenie.
tyle w tym temacie.
Anawoj - gratuluję zdrowego synusia!:-)
Faktycznie,coś męskie grono się rozszerza. Ale to dobrze, będą miały w kim wybierać nasze dziewczyny jak dorosną.
krakowianka85
Fanka BB :)
Gratuluję Wam udanych wizyt i poznania płci. Widzę, że póki co chłopaki górą.
A mnie Maleństwo dziś dalej popalić... Ewidentnie nie podoba Mu się, że siedzę przy biurku i się uczę zamiast leżeć, eh...
A mnie Maleństwo dziś dalej popalić... Ewidentnie nie podoba Mu się, że siedzę przy biurku i się uczę zamiast leżeć, eh...
reklama
W temacie CC zgadzam się z acronką ja też mam zamiar rodzic naturalnie bez znieczulenia, miliony kobiet rodziły przed nami i było w porządku, więc dlaczego mam dziecku fundować nienaturalne przyjście na świat, wyrywanie go z jego przytulnego mieszkanka. Skoro matka natura tak to stworzyła to znaczy, że tak jest najzdrowiej dla matki i dziecka. Owszem w sytuacjach kiedy jest to z różnych powodów konieczne jak najbardziej, ale nic na siłę.
Podziel się: