reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

O Boshe mój Olek ma gorączke 38,4 tera mi zasnal ale tak mi go żal...

Gratuluje dziewczynki udanych wizyt i poznania płci:):) Faceci górą, ja czuje że u mnie też sie mężczyzna ukrywa;)

Witajcie

Ja wlasnei wrocilam z wizyty i chyba za bardzo nastawilam sie na poznanie plci maluszka a tutaj nic z tego nie wyszlo:no:ale najwazniejsze ze wyniki dobre,maluszek zdrowy:tak:Rozmawialam z mezem i namaiwam go zeby zrobic sobie usg 3d jak myslicie dziewczyny na tym tepaie ciazy tam chyba jest duze wieksze prawdopodobienstwo zeby poznac plec dziecka co????no i do tego bedzie lekarz mogl posprawdzac organy jeszcze raz i dokaldniej czy wszystko jest ok.....
Mysle ze maz sie zgodzi to jutro dzwonilabym do lekarza zeby umowic sie...

Co do porodow bo widze ze poruszacie ten temat to u nas nie ma cc na zyczenie i nie ma tez znieczulenia zewnatrzoponowego niestety:no:robia to tylko wtedy gdy sa jakies konkretne przeslania ku temu

Kochana jak nie zechce pokazać to nie pokaże;) Mi jak robił usg to przełączał i na 4d żeby podglądnąc ale doopką wstawiony okruszek był i jedynie na plecki mogliśmy ppatrzec:) ale przeciez sie juz prekrecaja malenstwa wiec mozesz robić;) masz racje, najwazniejsze ze zdrowe;

reklama
cocosova, a mialas w ogole usg dzisiaj? bo w sumie my tak tu szalejemy z ta plcia malenstwa, ale tak naprawde wiekszosc lekarzy dopiero ok 20tc podaje wiarygnodna 'diagnoze'. wczesniej to troche spekulacje, troche wiecej pewnosci, jesli to chlopiec - siurek jednak mocno wystaje i nieraz ciezko go przeoczyc.

karina
, no wlasnie. a moze dzidzia sie tak zle ulozyla tylko? u mnie tez nie jest powiedziane, ze jutro bedzie widac jak na dloni. bardzo na to licze, ale jesli to maly uparciuch i dalej sie nie pokaze, to nic nie poradzimy.
ogolnie to 3D polega na tym, ze to jakby taki program komputerowy, ktory bierze dane z obrazu 2D i sam 'dobiera' trzecia wspolrzedna, tak, zeby wygladalo na bardziej realny obraz. a 4D dodatkowo daje kolor, takze to taki bajer raczej niz bardziej specjalistyczny sprzet.

emi, ja wlasnie bylam gdzies nie wiem, na przymorzu lub zaspie.. kurcze, nie znam dobrze dzielnic gdanska. a Preis gdzie przyjmuje? bo moze ja jednak bylam u Zienkiewicza? dalabym reke uciac, ze to Preis, ale moze sie myle?

gratuluje kolejnych zdrowych bobaskow :-)

ja bym chciala rodzic w wodzie, albo chociaz marzylabym o skakaniu na pilce, albo o chodzeniu w trakcie skurczy; bede walczyc, by tym razem nie dali mi oxy i bym nie byla przykuta do lozka. masakra. a jeszcze widmo braku ZZO mnie doprowadza do obledu. ale bede o tym rozmawiac z lekarzem ok 30tc, tak jak jedna z Was. nie ma sensu panikowac poki co.

...z tego, co ja wiem, to właśnie USG połówkowe można zrobić jako 3D/4D. U mnie 3D kosztuje po prostu 50 zł drożej niż zwykłe połówkowe. I czytałam ostatnio o tym 3D/4D, że to nie dla naszej atrakcji je wymyślone, ale dla lepszej diagnozy ewentualnych problemów. ;)

nie, no na pewno nie po to, zeby nam zycie uatrakcyjnic ;-) tym niemniej polega to na tym, co opisalam. a dr Preis mimo wszystko wiekszosc rzeczy sprawdzal w zwyklym 2D, byc moze dlatego, ze wszystko bylo w porzadku i nie mial watpliwosci, ze gra.

Konrada i Adama rodziłam (naturalnie) w MSWiA w Warszawie. poród odbierał ten sam lekarz (Zakrzewski) teraz gdzieś w priv klinice pracuje. facet jest niesamowity, pomógł mi urodzić Konrada, cc bałam się jak diabli i mówiłam, że mogą robić, tylko jak będzie zagrożenie życia mojego lub dziecka. masował mi szyjkę, skakałam jak obłąkana na piłce, właziłam pod prysznic. udało się po UWAGA 36h - jak ktoś nie wierzy, to zeskanuję książeczkę zdrowia młodego
myślę jednak, że gdy ból jest nie do zniesienia, słabną parametry życiowe itp, to nie ma co kombinować, tylko trzeba ciąć.
Cesarkę w ostatniej ciąży miałam "na życzenie". potem oczywiście lekarze zgodnie stwierdzili, że nie miałam szans urodzić naturalnie.dzieciaczek 4,2 kg ułożony pośladkowo - to jest masakra. dlatego nie zapłaciłam ani grosza, pan doktor tylko nam zdrówka życzył.
myślę, że rozsądna kobieta znająca swoje ciało, psychikę wie (czuje) co dla niej najlepsze.

Kozica, Marma mam nadzieje ze macie racje ze to dziewczynka:-D Co do usg to nie chodzilo o to ze maluszek sie zle ustawil bo akurat ladnie mial rozchylone nozki bo lekarz wskazal palcem ze tutaj jest wlasnie plec ale on tego jeszcze nie widzi, wiec mysle ze w tym momencie to kwestia sprzetu:tak:a tak sobie mysle ze taki sprzet 3 d napewno jest lepszy i dokladniejszy....

a to dziwne, karina :-) moze faktycznie baby girl? :-D tez mysle, ze w takim ukladzie to kwestia sprzetu, u ciebie juz prawie 20 tydzien.

anawoj, dokladnie. ja bardzo nie chce cc, z prostego powodu - wydaje mi sie, ze gorzej sie dochodzi do siebie, dluzej, bardziej bolesnie. a i doswiadczenie porodu inne, takie bardziej hmm.. mechaniczne. wole zdecydowanie urodzic SN, choc dla mnie to byla straszna trauma. Filipa rodzilam od 6 rano do 1 w nocy, a Maksia od 14 jednego dnia do 16 drugiego. takze ogolnie sie nameczylam potwornie, ciagle pod oxy lezac i pod ktg. rozwarcie nie postepowalo, ciagle masowali mi szyjke - co pol godziny. do tego nie moglam jesc i pic, bo ciagle grozba cesarki - bo porod nie postepowal mimo boli. nie bylo mowy o pilce, spacerach, masazu prysznicem - ledwo pozwalali mi zejsc na kupe i siku. naprawde, to byl koszmar, bez ZZO bym nie zniosla - wiem, co mowie, bo dostawalam je dopiero po kilkunastu godzinach juz, jak bylo rozwarcie na 3 palce.
teraz nie pozwole na OXY, duzo czytalam od drugiego porodu i wiem, ze mogli pozwolic mi dluzej czekac na naturalna akcje. ale woleli indukowac porod, niby dla mojego komfortu - ale ku mojej rozpaczy tak naprawde.

no nic, nie chce sie nakrecac. zobaczymy, co dalej.

znacie moze kogos tzn ktoras ktora zrezygnowala z wiekszej ilosci dzieci z powodu porodu? ja osobiscie nie, wiec natura tak wymyslila zeby jednak ten bol "zapominac" i chciec jeszcze rodzic.

reklama
Tak z ciekawości to jak im tą igłę na siłę do tego kręgosłupa wciskają?

Marna ICZMP - to największy szpital gin-położniczy w regioniei można w dużym uproszczeniu przyjąć, że to "fabryka dzieci" Tu jest dziennie kilkanaście lub kilkadziesiąt porodów,więc nie mogą czekać do usranej śmierci aż kobitka urodzi, tylko jej pomagają ZZO. Opinii na temat szpitala tyle ile miał pacjentek. Naporodówce nie miałam przyjemności jeszcze być tylko na jednym z oddziałów patologii ciąży i tam bywało różnie.
To co najważniejsze,to mają najlepszy sprzęt dla dzieciaczków, a w razie problemów to bardzo ważne.
Tfu tfu, żadnych problemów w naszych przypadkach!!!

Zgadzam się, że każda kobieta inna i ma prawo wyboru decydowania o sobie. A że mam takie zdanie a nie inne o cc, mam prawo.
Mój poród sn był ekstra szybki - przed 4rano byliśmy w szpitalu, o 5:40 było po wszystkim. Bez znieczulenia. Moja siostra w tym samym szpitalu rodziła niecałe 4 godz. Może my mamy predyspozycje ;)

Ale wiecie co, teraz nie ma się co stresować porodem, jeszcze mamy trochę czasu.

Do góry