reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Gossik - u nas też nie w każdym szpitalu znieczulenie jest dostępne, mało tego jest szpital,w którym za żadne pieniądze Ci gonie dadzą bo taka polityka oddziału. Za to są świetnie przygotowani do aktywnego porodu, więc nie jest źle.
Ja chciałabym rodzić bez zzo, ale obawiam się że pojadę do ICZMP (o ile go nie zamkną za długi) a tam dają każdej, czy chce, czy nie.

baby - wyjęłaś mi słowa z ust :)

reklama
Od wczoraj czuje ruchy malenstwa :-D:-D:-D:-D:-D:-D
jeju jaka mam radoche bo teraz juz wiem ze to to :tak:

co do CC to ja pierwszy porod rodzilam SN ze znieczuleniem i gdyby nie ono to nie dalabym rady. Zdecydowalabym sie rodzic SN jeszcze raz gdyby nie komplikacje po porodzie. Ze mna oczywiscie. Teraz beda rozwazac czy z tego wzgledu nie zrobic mi CC. Na poczatku sie cieszylam, teraz mi wszystko jedno byle by dzidzia byla zdrowa.
Ale CC za 5tys z liposukcja to dla mnie pomylka:szok:

Witajcie

Ja wlasnei wrocilam z wizyty i chyba za bardzo nastawilam sie na poznanie plci maluszka a tutaj nic z tego nie wyszlo:no:ale najwazniejsze ze wyniki dobre,maluszek zdrowy:tak:Rozmawialam z mezem i namaiwam go zeby zrobic sobie usg 3d jak myslicie dziewczyny na tym tepaie ciazy tam chyba jest duze wieksze prawdopodobienstwo zeby poznac plec dziecka co????no i do tego bedzie lekarz mogl posprawdzac organy jeszcze raz i dokaldniej czy wszystko jest ok.....
Mysle ze maz sie zgodzi to jutro dzwonilabym do lekarza zeby umowic sie...

Co do porodow bo widze ze poruszacie ten temat to u nas nie ma cc na zyczenie i nie ma tez znieczulenia zewnatrzoponowego niestety:no:robia to tylko wtedy gdy sa jakies konkretne przeslania ku temu

w koncu skonczylam pierogi. 250 ruskich i 300 z miesem a miesa mi nie ubylo, reszte miesa zamrozilam a pierogi sie studza i tez do zamrazalnika. od 12.30 je robilam ledwo na nogach stalam. Zato 5 min i zjedzona porcja. gdyby tak dlugo sie jadlo jak robilo :) kuchnie juz tez prawie wysprzatalismy bo w tym to juz mi maz pomagal bo bym rady nie dala.
Moje dzieciatko nie lubi jazdy autobusem rano bylam w us i jechalam 30 min autobusem w obie strony sie maluszek krecil i kopal, teraz jak usiadlam tez mi daje do wiwatu.

co do pierwszego artykulu mam mieszane uczucie. Z jednej strony fajnie w domu ( o ile polozna i maz posprzataja potem :) ) ale jednak to moze byc niebezpieczne w koncu wszystko sie moze w trakcie porodu stac.
Co do orzeszkow to nie wiem. Zauwazcie, ze dziecmi mieszkajacymi na wsi czesciej rodzice sie nimi o wiele mniej zajmuja niz w miescie, nie chuhaja i nie dmuchaja. W ciazy sie nie oszczedzaja a dzieci sa zdrowsze niz te miastowe. Na wsi nikt albo przynajmniej o wiele mniej niz w miescie nie slyszal o uczuleniu.

Gossik - u nas też nie w każdym szpitalu znieczulenie jest dostępne, mało tego jest szpital,w którym za żadne pieniądze Ci gonie dadzą bo taka polityka oddziału. Za to są świetnie przygotowani do aktywnego porodu, więc nie jest źle.
Ja chciałabym rodzić bez zzo, ale obawiam się że pojadę do ICZMP (o ile go nie zamkną za długi) a tam dają każdej, czy chce, czy nie.

baby - wyjęłaś mi słowa z ust :)

Tak z ciekawości to jak im tą igłę na siłę do tego kręgosłupa wciskają?

Co do porodu to powiem jedno. W trakcie porodu punkt widzenia bardzo się zmienia..... Ja w pewnym momencie zwyzywałam lekarza i kazałam mu natychmiast cesarkę zrobić bo nie urodzę. Do tej pory mi to wypomina :-D Owszem są kobiety które dość łatwo i szybko przechodzą poród ale ciekawa jestem czy po 24 godzinach miały byście takie samo zdanie o porodach i znieczuleniach. Ja przeszłam poród w miarę łatwo choć problemy i tak się pojawiły. Czy wybiorę naturalny o ile zdrowie pozwoli ale tym razem od drzwi będę krzyczała o znieczulenie i nie krytykuję kobiet które chcą cesarkę na zawołanie. O ile wiem cywilizacja jest po to aby ułatwiać sobie życie. Owszem kiedyś kobiety rodziły inaczej ale ile ich w trakcie porodu umierało i ile noworodków przeżywało. Skoro tamte czasy były ok to może wróćmy do epoki kamienia łupanego. W końcu życie było w tedy zdrowsze.

asiunia gratuluję ruchów !

karina to może rzeczywiście dziewczynka

a ta liposukcja to całkiem nie głupi pomysł ;-):-D Może i ja sobie strzelę :-D

Porod w domu? U nas jest to bardzo popularne jednak nie dla mnie ;) ja mam zawsze czarne mysli i "co by bylo gdyby" wiec wybieram szpital :D

orzeszki ziemne? Moim zdaniem bzdura... Chociaz tutaj w anglii na kazdym kroku zwracaja na to uwage bo niby w tym klimacie jest to najczesciej spotykana alergia. Tak jak u nas co 4 dziecko ma skaze bialkowa jako niemowle tak tutaj lekarze tego nie znaja i nie umia pomoc. Jedyne co u nich wystepuje to alergia na orzeszki i przed tym przestrzegaja. Wiec ja mysle ze zeczywiscie to od klimatu moze zalezec :)

reklama
Hej Kobietki.
Wróciłam właśnie od lekarza. Dostałam skierowanie na usg połówkowe na 29.11 więc myślę, że jednak poczekam na razie z usg 3d i zrobię je w grudniu. Tak dla siebie i na pamiątkę. No to ja dopiero będę znać płeć za... miesiąc :)
Co do cc to ja nie mam zdania, to pierwsza ciąża. Boję się porodu naturalnego. Ale z drugiej strony, jak już któraś z was wcześniej napisała, tyle kobiet rodziło naturalnie i dawało radę. Więc i ja dam :) A w razie czego w moim szpitalu bez problemu dają ZZO, więc będę wołać o znieczulenie :) W każdym razie mój doktor mówi, że jestem panikara i pogadamy sobie ok 30 tygodnia o porodzie :) Bo w takim stresie nie doczekam 40 tyg :)
Aaa no i od jutra wracam do pracy.... :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry