reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Dzień dobry :)

Od kilku dnie nie mogę długo spać, więc wstaje rano, coś robię, jem, obrabiam farmę :D i dalej coś kombinuję :)

Dzień zapowiada się spokojny, choć coś tam wieje, jakby miało coś przynieść. No zobaczymy.

Co do leków, to ja biorę żelazo i witaminy dla kobiet w ciąży. Nie wiem, czy na następnej wizycie nie przepisze mi czegoś na ciśnienie, ale mam nadzieję, że nie :-)

Co do ciśnienia, to ja mam wysokie po ojcu. Miałam 130/80, potem 140/80 a ostatnio 145/85. Lekarka mi powiedziała, że jak teraz będę miała wyższe to trzeba będzie brać leki. Mam nadzieję, że już wyższe nie będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
ja chodze prywatnie do lekarza, co trzy tygodnie, i tylko dwa pierwsze usg mialam dopochwowe. a usg mam tak naprawde na kazdej wizycie. jutro kolejna wizyta i badanie więc mam nadzieję że już się dowiem kto u mnie w brzuchu mieszka :) trzymajcie kciukasy za róż:)

Ja chodzę i prywatnie i na NFZ i wszystkie USG do 16 tyg. miałam dopochwowe, a teraz już przez powłoki.

Trzymam kciuki margola jak tylko się dowiesz to daj znać :)

Margola - kiedyś miałam na facebooku, ale jakoś mi się znudziła, teraz jadę na 'farmerama' - siostra mnie zaraziła :-)

A co do lekarza, to ja chodzę prywatnie co miesiąc. Dwa pierwsze badania miałam dopochwowo, potem już normalne USG przez brzuch. Badania mam robione co dwa miesiace, chyba że coś jest nie tak, to co miesiąc. Poza tym mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy.
Lubię moją lekarkę, bo ona nie jest taka cackająca, jak trzeba to o*******i i sprawia że człowiek nie szaleje : -)

Witam:)
Co do tego usg... Wszystko zależy czy będzie przez brzuch widać malucha czy nie. Ja miałam w 13 tyg już przez brzuch robione, ale niektóre kobiety mają robione trochę później. Jednak myślę, że jesteś już na takim etapie, że spokojnie można wykonać badanie przez brzuch i zobaczysz swoją pociechę :)

p19u3e3k9wft0xgf.png

reklama
Do góry