reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

aenye przeciez USG nie daje 100% pewnosci :) moze Twoje przeczucia wlasnie mowia Ci prawde a USG sie myli. Ja to co chwile slysze o kims co myslal dziewczyna/chlopak a w dniu porodu wyszlo na odwrot :)
z Twoimi przeczuciami lepiej zostan przy neutralnych kolorach (bez,zielen,zolty) niz niebieski czy rozowy. :)
mam kolezanke co ma 3 chlopakow i w zyciu zadnego z nich nie zamienilabym na dziewczynke. Tak sie swietnie dogaduja ze sama zaczelam marzyc o kolejnym chlopaku jak widze ta wiez miedzy nimi :D

reklama
Ja tylko na chwilkę się pochwalić:-)
Nasza dziewczynka ma 12 cm długości i 219 gram wagi. Jest w górnej granicy normy:-)
Szyjka ok.
Tak się cieszę. Aaa, pytałam o brzuszek twardniejący troszkę to lekarz powiedział, że już może tak się zdarzać.
miaginko- gratuluję udanej wizyty i chłopczyka.

Aligatorku - GRATULUJE!!! :-) ale slicznie..! jaka duza Niunia! 220gr - to juz jest co nosic w kieszeni :-D

asiunia, kochana jestes, dziekuje za twoje slowa.. ja wiem, ze tak bedzie. moi chlopcy wydaja mi sie osmym cudem swiata i pewna jestem, ze trzeci tak samo bedzie cudny dla mnie :-) ze beda sie kswietnie dogatywac, bawic ze soba.. bracia moi kochani :-) i wlasciwie naprawde juz sie z tym jakos pogodzilam - zawsze wierzylam w przeznaczenie i wiem, ze widocznie tak mialo byc, to bylo mi pisane. poza tym to naprawde nieistotne, po prostu jedno malenstwo wiecej do bezgranicznego kochania :-)
ale wlasnie najgorsze jest to, ze caly czas mam wrazenie, ze to jednak Sarenka.. od pierwszej chwili ciazy tak czulam i to nie tylko dlatego, ze tak sobie wkrecilam.. po prostu wszystkie znaki na niebie i ziemi znakuja mi dziewczynke, sni mi sie ona i w ogole takie tam bzdury.. dziwne.
dlatego ciesze sie, ze mam wizyte juz w czwartek i wtedy najpewniej sie dowiem, kogo nosze - nie bede mogla sie dluzej niepotrzebnie ludzic, ogladac - mimowolnie - rozowych *******ek.. ech. dobrze sie stalo.

Nasza dziewczynka ma 12 cm długości i 219 gram wagi. Jest w górnej granicy normy:-)
Szyjka ok.
Tak się cieszę. Aaa, pytałam o brzuszek twardniejący troszkę to lekarz powiedział, że już może tak się zdarzać.

Gratuluje pomyślnej wizyty, córeczka ci pięknie rośnie:)

aligator Tobie też gratuluję, że dzidzia pięknie rośnie :)
aenye to będziemy trzymać w czwartek kciuki, żeby może jednak pojawiła się na monitorze dziewczynka :)

dobranoc Kobietki, miłej nocki!

Jola Ja jestem za tym żeby połączyć i nazwać wątek kulinarny bo tak to jest rozbite i nie wiadomo gdzie czego szukać

Ja mam niskie cisnienie z natury. A to podobno dobrze. 110/70 osiągalam po dwóch,trzech kawach. Teraz mam około 100/60-70. Jest metoda na te wysokie cisnienia u lekarza. Ja to praktykowałam i teraz też tak robię na wszelki wypadek. Mierzyc sobie ciśnienie w domu raz albo dwa razy dziennie o w miarę podobnych porach i potem zanieść lekarzowi na wizytę.

Marma - ja tez mam krwawienia z nosa i dziąseł, ale to nie od ciśnienia. To taka ciązowa przypadłość. Ja mam ponadto w ogóle taką skórę,że wystarczy mocniej nacisnąć i jest siniak lub krwiak a w ciązy to już szczególnie. Na krwawienia z nosa to jest dobra maść arnikowa i wzmocnienie naczyń krwionośnych rutinoscorbinem. A na dziąsła to mi lekarka kazała płukać usta wodą z kapusty kiszonej....

Trzymam kciuki za dobre wieści po Waszych wizytach!!

U mnie krwawienie było spowodowane osłabieniem po chorobach, wymiotach i et cetera. Co do mdlenia mam wade zastawki i niestety to co wydawało mi się odległe powróciło...
Co do leków to od sierpnia zaliczyłam 3 antybiotyki, ketonal na migreny, duphaston, no spe tak więc apap przy tym to pikuś. Ale wychodzę z założenia że co cię nie zabije to cię wzmocni. ;-)A tak serio czasem niema wyjścia i z doświadczenia wiem że zdrowa matka to zdrowe dziecko. Kacper z niewyleczonej infekcji, też stwierdziłam że poradzę sobie bez leków, urodził się z zakażeniem wewnątrzmacicznym i zapaleniem płuc. Niestety głupia temperatura w ciąży jest bardzo groźna.
A co to dziwnego specyfiku w szpitalu którym Cę faszerowali to fenoterol. Cudowny lek dla ciężarnych który serwują wszystkim. Ja w miarę po nim byłam wstanie funkcjonować po miesiącu ale ze zwiększoną dawką leków na sercowych. A ręce trzęsły mi się po nim do momentu odstawienia. ;-)
A i jeszcze jedno. Masowanie brzucha to bardzo zły pomysł bo ono będzie powodować twardnienie i skurcze a nie relaksować.

Witajcie Kobietki wieczorową porą :)

ja już po wizycie u gina. Wszystko jest ok i już nawet znam płeć :))) zgodnie z przeczuciem- chłopczyk :)
Nawet nie pytałam lekarza, bo stwierdziłam, że jest pewnie za wcześnie, a on sam powiedział, że już wie i pokazał nam siusiaczka :))))))) bardzo się cieszę!

W ogóle troszkę się uspokoiłam, bo jak wiecie, miałam trochę lęków; co do twardnienia, to jego zdaniem na tym etapie ciąży to najprawdopodobniej wzdęcia i gazy. A co do serduszka- dzisiaj biło już troszkę wolniej, bo około 160 u/m, a do tego dzidzia była ruchliwa :) i powiedział, że niepokojące byłoby, gdyby serduszko biło za wolno. Następna wizyta na 3 tygodnie, do tego czasu muszę przeleczyć pęcherz, bo jakas bakteria mi w nim siedzi.

Co do wątków kulinarnych to śniło mi się, że jadłam pierogi, ale z jagodami. W ogóle mam ochotę na pierożki ze śliwkami, zawsze na Boże Narodzenie mamy :) czyli pierogi na słodko za mną chodzą!

GRATULACJE SYNKA :-) Pierogi z jagodami.....mniam Ja się już Bożego Narodzenia doczekać nie mogę. Ten barszczyk z uszkami...........się rozmarzyłam :-D

Szyjka ok.

Kawa baby:-) Oby tak dalej :-)

A ja jak widać po godzinie spać nie mogę... Wczoraj spędziłam cudowny wieczór z koleżanką na seansie filmowym :-) Zrelaksowana wróciłam do domku i od razu żyć się chce. :-DJutro fryzjer i na kolację wpadają znajomi więc dziś trzeba pozbyć się warstw zalegającego kurzu ;-):-D W weekend wyjazd do znajomych na Hubertusa. Jak mi brakuje jazd... No ale w końcu wraca mi energia i wracam do świata żywych :-D Oby tak już zostało :-p

aligator, mitaginka- gratuluje udanych wizyt.
kupilam rozowe smoczki, jak bedzie chlopiec trudno bedzie ssal rozowe :)
ja spac ostatnio tez nie moge zasnelam o 2 obudzilam sie o 5 i o dziwo jestem wyspana. :)
zmielilam tzn polowe miesa na pierogi maszynka do mielenia reczna. brzuch mnie zaczął bolec a musze wychodzic :(

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki w tym słonecznym dniu:)

Gratuluje udanych wizyt ,cieszę się że fasoleczki dobrze się mają

Ja mam wizytę w piątek ,może już będe wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka,zresztą to jest tak naprawdę mało ważne ,chcę tylko żeby było zdrowe .

Czytałam Wasze wątki odnośnie leków ,ja biorę tylko nospe 3 razy dziennie po dwie tabletki ,mimo tego czuje takie skurczowo -kujące bóle podbrzusza.Czasami tak bardzo są intensywne że już do szpitala chciałam kilkakrotnie biegać,ale na szczęście szybko przechodzą -pocieszam się tym że ja po prostu tak mam -mam nadzieje :)Zresztą okaże się w piątek .

Ruchów dziecka jeszcze nie czuje ,zresztą ja oczekuje jakiegoś porządnego kopniaka ,a możliwe że zwykłe swędzenie w brzuszku może być oznaką ruchliwości maluszka.

Mam do Was pytanie ,czy na przełomie 15 i 16 tyg.c Usg wykonuje się już przez powłoki??

reklama
witajcie brzuchatki

lenka1983
tak, jak najbardziej. ja chodze prywatnie do lekarza, co trzy tygodnie, i tylko dwa pierwsze usg mialam dopochwowe. a usg mam tak naprawde na kazdej wizycie. jutro kolejna wizyta i badanie więc mam nadzieję ze juz się dowiem kto u mnie w brzuchu mieszka :) trzymajcie kciukasy za róż:)

leniwy dzień się zapowiada. córa chora leży. ja jakaś takaś nie mrawa leże. może kazałby mi ktoś coś porobić hę???? i znowu nie wiem co bym zjadła.. ratujcie!!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry