reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Ja bardzo lubię krem z kukurydzy :)
biorę puszkę kukurydzy wrzucam całą zawartość do garnka do tego 2-3 średnie ziemniaki, śmietanka kremówka, kostka rosołowa i drobno posiekana i zeszklona na maśle mała cebulka, zalewam to wodą, 2 łyżki ciepłej oliwy lub oleju mieszam z 2 łyżeczkami papryki słodkiej i odrobiną chili do smaku i dodaję do zupy. gotuję do miękkości. wyciągam kilka ziarenek kukurydzy do dekoracji, a resztę miksuję na gładką masę, dla pewności mozna przetrzeć przez sitko, zeby pozbyc sie twardych skórek. Doprawiam do smaku i podaję z grzankami lub groszkiem ptysiowym oraz kleksem ze śmietany i kilkoma ziarenkami kukurydzy.

Dziewczyny, może założymy wątek na przepisy kulinarne? bardzo przydatne kiedy opuszcza nas wena twórcza w kuchni:)

reklama
acronka ta nazwa to coś z białym fartuchem związana, ale też nie pamiętam;-)i właśnie to sobie zdiagnozowałam;-). Wątek kulinarny już jest, a przynajmniej był:tak:

Witam ponownie,odprawiłam męża do roboty,więc mam kawałek czasu znowu,
zrobiłam tego testa z linka,i dziewczynka wyszła mi na 78 %,ciekawe hehe..
wizytę mam 18,więc może się dowiem ..
a ph,moczu to miałam z ost,wyników 7.

''syndrom białego fartucha może'' ? ja mam podwyższone przeważnie i zawsze jak mam mierzone w gabinecie .i potem błędnie diagnozowane .

no,a tą opryszczką postanowiłam się nie masakrować,poczytałam w necie trochę,więc nie ma co panikować,bo to już bezsensu ,se zniknie samo.:)

Ostatnia edycja:
Aligator, a jakie masz u lekarza cisnienie? ja mam zawsze 120-130 na 80-90. takze tez niby w normie, ale troche podwyzszone. a u gina bardzo sie denerwuje i to pewnie dlatego.
puls mam nieraz kosmiczny. ale nic dziwnego, skoro serce mi wali jak oszalale.

Ostatnio miałam 120/89 i mówił, że to drugie to trochę wysokie, po wizycie kazał położnej zmierzyć po 2 razy na każdej ręce i było podobnie :(. A tak normalnie mam strasznie małe i tylko w dniu wizyty :(. Piję teraz dużo wody może będzie lepiej:). Jejku te wizyty mnie wykończą ;)

ja mam zawsze u lekarza cisnienie wzorcowe albo lekko nizsze ale pewnie dlatego, ze polozna jest bardzo mila,zartuje i podchodzi "na luzie" do pacjentki pozatym jak juz jestem u lekarza to sie uspakajam nawet mysle ze moge juz rodzic bo mi lekarz pomoze :)
co do ph to tez wzorcowe 5,0, test chlopiec czy dziewczynka 73% dziewczynka, cisnienie malenstwa tez wskazuje na dziewczynke a ja i tak uwazam ze to bedzie chlopiec
Mitaginka i Aligator kciuki zacisniete

ja cisnienie mam niskie tak normalnie , a teraz w ciazy mam w normie.

Zrobilam test i wyszlo 55%dziewczynka, 45% chlopiec - i badz tu madry :p hehe

Witajcie:-)

Podczytywałam ale jakoś brak weny u mnie. Wczoraj przeszłam kawał drogi na cmentarzu , i wieczorem się odbiło. Tak mi się napinał brzuch, dość regularnie, myślałam nawet żeby na izbę jechać,ale usnęłam. Rano wszytko ok.
Nie wiem jak u Was, ale ja podczas tych skurczy( nie wiem czy to są te przypowiadające bo wydaje mi się że to za wcześnie) ale kiedy tak napina się brzuch nie czuję bólu tylko gorzej mi się oddycha. Nie wiem czy mam się martwić. Dziś się oszczędzam, nie wychodzę z domu , odpoczywam.

Co do ciśnienia mam jakieś 110/60. Ja raczej niskociśnieniowiec. A i tak mam mierzone od razu jak wchodzę do lekarki , a że ma gabinet na 3 piętrze to trochę ciśnienie skacze. Nie wiem jakie bym miała bez tych schodów:-)

mitaginka mocno zaciskam kciuki!!!

reklama
Cześć dziewczynki :)
co do ciśnienia to ja mam raczej 100-115 na 60-75 więc ok.
właśnie sprawdzałam PH moczu i tak:
wrzesień 6,5
październik 5
dzisiaj 7 (właśnie dostałam wyniki :)

więc jak zrobiłam ten test wyszło mi na 62% córka na 38% synek, a lekarz twierdzi na USG, że to chłopiec :)
okarze sie w kwietniu jak zaglądniemy między nóżki :) hihihi

ogólnie co do wyników badania to mam hemoglobine i hematokryt poniżej normy więc coś mi pewnie lekarz na to przepisze, tak sądzę przynajmniej

Ostatnia edycja:
Do góry