reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka - &&. :) Ja już się nie mogę doczekać mojego połówkowego... Tak bym chciała zobaczyć znów nasze Maleństwo. :) Bo póki co to pozostaje mi wierzyć, że u Maleństwa wszystko ok. :)

reklama
Mitaginka ja też oczywiście trzymam kciuki:)
Ja mam połówkowe dopiero 16.11 i już się nie mogę doczekać zdjęcia i widoku mojego maluszka (wg lekarza synka) :):):)

p19u3e3kim5ddbq2.png

Hej Kobietki !!!

Wpadłam się przywitać. Wróciłam właśnie od rodziców. Nie miałam ta internetu, więc widzę, że mam naprawdę sporo zaległości do nadrobienia :) Postaram się może wieczorkiem poczytać, co tam naskrobałyście w ciągu tych dni.
Buziaki !

Ja mam odwrotnie paznokcie i włosy mi się wzmocniły, a skóra wygląda dużo bardziej świeżo. :-) Nie wiem od czego to zależy :eek: Zawsze miałam krótkie i łamliwe paznokcie a teraz mam długie i twarde, wygladają naprawdę super :-D Za to koleżanka ma problemy ze skórą i włosy jej się strasznie łamią:cool: Pewnie to zależy od tego jak na każdą z nas wpływają hormony

Czytałam, że w ciąży właśnie paznokcie i włosy wzmacniają się. Jeżeli włosy i paznokcie stają się łamliwe i kruche, to oznacza niedobór jakichś składników odżywczych i trzeba przyjrzeć się diecie.
Co do trądzika, u niektórych występuje u niektórych właśnie skóra wygląda rewelacyjnie. U mnie skóra na twarzy stała się bardziej wrażliwa. Mam cerę delikatną i teraz właśnie naczynka jeszcze bardziej uwidoczniły się i pękają. :( Nie wspomnę już o nogach, tam masakra!

Witam!
Chyba z godzinkę Was nadrabiałam:szok:
Aenye ja mam ph 6,5
Dzisiaj do lekarza i już mi ciśnienie rośnie. Znowu nie będzie wiedział co jest grane, a ja tak tylko mam przed wizytą, bo normalnie 60/100. No ale mam nadzieję, że tylko taki problem będzie...Buziaki

Aligatorku - chyba 100/60. ;) A przynajmniej mam taką nadzieję. :p ;)

W czwartek mam egzamin w pracy, denerwuję się jak głupia, a jednocześnie NAPRAWDĘ nie mam sił zabrać się za naukę. :(

Witajcie,

Z tymi testami pH moczu to musi być jakaś ściema. Zwróćcie uwagę na to jakie są normy prawidłowego odczynu moczu w badaniach mniej więcej od 4,5 do 6,7 każde wyniki powyżej/poniżej to objaw jakiejś nieprawidłowości. Ja mam wynik 6,5 czyli idziemy zasadowość, ale lekko. Co by się kłóciło z przewidywaniami mojego doktora. A jak któraś ma odczyn neutralny? 5-5,5? czyli jak najbardziej prawidłowy?
Poczekajmy do USG. Jest szansa że nam się dzieciaczki nie wypną doopkami i pokażą swoje płcie.
Ehh, też bym chciała żeby to już jutro było,a tu trzeba czekać aż 4 tygodnie...

reklama
Aligatorku wyluzuj, wszystko będzie dobrze.

A tak swoją drogą to słyszałam kiedyś od poprzedniej mojej lekarki i potem jeszcze w szpitalu, że są takie kobiety którym ciśnienie wzrasta w związku z wizytą u lekarza czy w szpitalu. Ma to swoją jakąś nazwę ale nie pamiętam już jaką.

Do góry