reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

aligator to drugie to jest większe zawsze po wysiłku, podczas zdenerwowania itp. Jak pierwsze jest niskie a drugie podwyższone to spokojnie to tylko nerwy ;-)
Ja ostatnio miałam 130/80 i jak mówię lekarzowi że zdarza mi się zasłabnąć i krew mi leci z nosa to powiedział że ciśnienie to ja nie mam do omdlęć. Tylko jak rano mierzę i mam 100-90/ 60-50....

reklama
Witajcie :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam swoją w piątek.
Przedwczoraj miałam bóle jakbym miała zaraz okres dostać i brałam sobie no-spe. Wystraszyłam się nieźle, bo miałam też brzuch twardy jakiś. Wczoraj już mniej bolało a po południu przeszło. Ale no-spe jeszcze pobrałam profilaktycznie.
Od wczoraj jesteśmy z mężem u teściów niedaleko Lublina i już dzisiaj wieczorem wracamy to będę mogła sobie spokojnie siedzieć przy komputerze;)
Coraz wyraźniej czuję ruchy. Nie są regularne ale bywają już mocne:) Wczoraj nawet jak przyłożyłam rękę to poczułam kopniaczka:) Wszyscy ciągle pytają o płeć. Sama już jestem ciekawa. Przynajmniej skończy się wróżenie i gdybanie przez znajomych, czy to chłopiec czy dziewczynka:p Ale to pewnie jeszcze jakieś 3 tygodnie.

Ja jestem coraz bardziej ciekawa płci. Najpierw byłam pewna że to chłopiec(takie przeczucia) a teraz mam wątpliwości i już nie wiem.Dowiem się 26 listopada :)

Wziełam właśnie no spe bo znów się napina. zaczynam się martwić...

Ja mam niskie cisnienie z natury. A to podobno dobrze. 110/70 osiągalam po dwóch,trzech kawach. Teraz mam około 100/60-70. Jest metoda na te wysokie cisnienia u lekarza. Ja to praktykowałam i teraz też tak robię na wszelki wypadek. Mierzyc sobie ciśnienie w domu raz albo dwa razy dziennie o w miarę podobnych porach i potem zanieść lekarzowi na wizytę.

Marma - ja tez mam krwawienia z nosa i dziąseł, ale to nie od ciśnienia. To taka ciązowa przypadłość. Ja mam ponadto w ogóle taką skórę,że wystarczy mocniej nacisnąć i jest siniak lub krwiak a w ciązy to już szczególnie. Na krwawienia z nosa to jest dobra maść arnikowa i wzmocnienie naczyń krwionośnych rutinoscorbinem. A na dziąsła to mi lekarka kazała płukać usta wodą z kapusty kiszonej....

Trzymam kciuki za dobre wieści po Waszych wizytach!!

Dziewczyny, może założymy wątek na przepisy kulinarne? bardzo przydatne kiedy opuszcza nas wena twórcza w kuchni:)

Jest wątek kulinarny a na upartego nawet dwa, chyba trzeba je połączyć:)
https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2011-f367/zdrowe-odzywianie-w-ciazy-42864/index4.html https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2011-f367/zachcianki-kwietnioweczek-43514/

co do weny kulinarnej to u mnie dziś kalafiorek:)

Edit: Oczywiście trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, czekamy na dobre wieści:)

Zgadzam się,w razie wątpliwości lepiej dzwonić do lekarza.

Dziewczyny, mam do Was pytanie - Wy tę no-spę to tak same z siebie łykacie, czy uzgodniłyście z lekarzem? Niby wolno ją stosować, bo jest bezpieczna, ale co post to tylko biorę/wzięłam no-spę...
Ja od początku ciąży nie brałam żadnych leków, poza luteiną, ale to inna bajka. Jak mi się brzuch napina to się po prostu kładę i czekam aż odpuści, relaksując się, masując brzuszek, zasypiam.
Pytam, nie ze złośliwości tylko własnego przewrażliwienia ;-)

reklama
acronka- ja biore sama z siebie wiem ze mozna ale i tak biore w ostatecznosci. czyli od poczatku ciazy wzielam 5 razy, wiec chyba nie duzo. teraz mam forte ale jeszcze jej nie lyknelam. biore w ostatecznosci jak kilka godz boli i nie chce przejsc i to chyba i tak sa jelita bo jak mi sie brzuch napina to nie biore. zreszta innych lekow tez nie biore jak mi glowa peka to apap ( cale 2 razy a u mnie z przyczyn medycznych nie jest dopuszczalny bol glowy ale i tak sie boje apap brac i wole cierpiec tzn isc spac z okladem na glowie)

Do góry