reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Co do ciśnienia, to ja mam niskie- max 100 na 60, ale to też wyjątkowo. Puls za to zawsze wysoki, w granicach 80-90.
Z testu na płeć wyszło mi, że dziewczynka, ale ja i tak myślę, że będzie chlopiec, zwłaszcza że na niektóre pytania nie znałam jednoznacznej odpowiedzi i zaznaczałam tą trochę bardziej zbliżoną do prawdy ;) a te pytania, na które jednoznacznie znałam odpowiedź wskazują na chłopca, np. mój uporczywy ból głowy ;)

a co do nospy, to mi dawali 3 razy dziennie jak byłam w szpitalu i mówili, że w razie czego mam brać. Potem mój lekarz też powiedzial, że jak cos kłuje itd to lepiej wziąć, a moja znajoma w ciązy brała przez 5 mc-y, bo jej się brzuch napinał właśnie i miała takie wskazanie 3 razy dziennie po 1

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem za wątkiem kulinarnym!
Bosh, jaka ja głodna jestem - mam z wczoraj kopytka z sosem i pysznym mięsem duszonym - teściowa robiła i do tego chyba ogórek kiszony albo pekińska ze śmietaną idę grzać.
Nati - uwielbam grochówkę taką wojskową że łycha stoi, sama zawsze tylko taką robię, ale niestety ma ona skutek uboczny.....
Ja o jedzeniu to bym długo mogła....

acronka mi zapisała lekarka, w razie co mam brać właśnie przy napinaniu brzucha itp. Ale dziś wzięłam pierwszy raz, bo wcześniej nie miałam takiej potrzeby. Leżę cały dzień a brzuch się napina...

acronka- apropo gotowania, ja uwielbiam gotowac. od kilku dni chodza za mna pierogi z miesem i ruskie pierogi. zaraz jade na zakupy i akurat jak maz skonczy prace to przyjdzie po mnie i bedzie dzwigal :) a jutro bede lepic

mitaginka twardnieje, i gorzej mi się oddycha, jakby trudniej nabrać powietrze. W pierwszej ciąży też tak miałam- ale wydaje mi się że później , koło 6 miesiąca się zaczęło- i lekarka powiedziała że to normalne bo to macica przygotowuje się do porodu.

lilou a spróbuj poleżeć na lewym boku, jak leży się na plecach to mogą być takie trudności przy oddychaniu
będę dzisiaj pytała lekarza o twardnienie brzucha, zobaczymy, co mi powie

Zgadzam się,w razie wątpliwości lepiej dzwonić do lekarza.

Dziewczyny, mam do Was pytanie - Wy tę no-spę to tak same z siebie łykacie, czy uzgodniłyście z lekarzem? Niby wolno ją stosować, bo jest bezpieczna, ale co post to tylko biorę/wzięłam no-spę...
Ja od początku ciąży nie brałam żadnych leków, poza luteiną, ale to inna bajka. Jak mi się brzuch napina to się po prostu kładę i czekam aż odpuści, relaksując się, masując brzuszek, zasypiam.
Pytam, nie ze złośliwości tylko własnego przewrażliwienia ;-)

Nie biore zadnych leków, nawet nospy:eek: niby wiem ze mozna ale ja antylekowa, nawet po porodzie nic przeciwbólowego nie chciałam (choc pytali 1000 razy dziennie) po pierwsze karmiłam a po drugie dało się wytrzymać i bez tego;-)

Ps. Ja też chce grochówki wojskowej!!!!

Zgadzam się,w razie wątpliwości lepiej dzwonić do lekarza.

Dziewczyny, mam do Was pytanie - Wy tę no-spę to tak same z siebie łykacie, czy uzgodniłyście z lekarzem? Niby wolno ją stosować, bo jest bezpieczna, ale co post to tylko biorę/wzięłam no-spę...
Ja od początku ciąży nie brałam żadnych leków, poza luteiną, ale to inna bajka. Jak mi się brzuch napina to się po prostu kładę i czekam aż odpuści, relaksując się, masując brzuszek, zasypiam.
Pytam, nie ze złośliwości tylko własnego przewrażliwienia ;-)
Mi sama lekarka kazała brać no-spę w razie bólu. W 1 trymestrze brałam jakoś przez tydzień 3 razy dziennie, bo miałam silne bóle i plamienia. No-spa jest rozkurczowa, więc wolę wziąć niż potem żałować, że nic nie zrobiłam. Ja z tymi bólami jak na okres miałam dzwonić do mojej lekarki, ale stwierdziłam, że nie będę jej zawracać głowy w święta i skoro w piątek wizyta to może nic się tam złego nie dzieje.

reklama
ja tam jestem lekowa ;-) tzn. biore jak musze. nospa jest mniej szkodliwa niz skurcze, takze lepiej brac niz nie brac, gdy sie brzuch napina.
ja mam ogromne problemy ze wzdeciami i co za tym idzie - kolki przeokrutne, wtedy tez biore nospe. coz :-)
panadol tez wezme, jak mi leb peka. uwazam, ze skoro nie maja szkodliwego wplywu, to co ja mam cierpiec? cos chyba matka polka to ze mnie zadna :-D hehe.

ja kocham watki jedzeniowe!!! mmm, zaraz glodna jestem. grochowka, tak, mniammm!!!! kocham grochowe i fasolowe z duzym jasiem!!!! mmmm!!! i jeszcze fasolke po bretonsku... tez wole z duzej fasoli ;-) jami!

umowilam sie na usg 3/4D :-D bedzie w czwartek. ide z mezusiem kochanym moim, pooglada sobie synusia :-) pierwszy raz. baba w recepcji mowila, ze za wczesnie i ze lepiej pojsc w 22-24 tc; tylko wtedy ja akurat mam wizyte u mojego gina, a nie chce dzien po dniu dziecka niepokoic usg. i poza tym bylam na usg takim z Fiolem, bylo widac tylko fragmenty cialka - glowke, raczke, nozke. a ja bym chciala widziec calego dzidziusia na monitorze, a nie tylko fragmenty, bo sie potem nie miesci caly. moi znajomi mieli w 14tc i po prostu cudowny widok. rewelacja!

Do góry