reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Krakowianko jak wybiorę sie z moim lekarzem na zwiedzanie szpitala to zdam relację :)
Co do Ujastka to moja koleżanka będzie tam rodzić na początku marca, to też przekażę Ci co i jak :)
Tak ogólnie to położna ze SR mówiła, zeby nie opierać sie na czyjejś opinii, tylko zwiedzić sobie wybrany szpital i wtedy oceniać czy nam on odpowiada. W Ujastku we wtorki chyba o 15 jest możliwość zwiedzić szpital, więc jesli jesteś nim zainteresowana to polecam się wybrać.

reklama
witajcie z rana. Wstawac spiochy juz 9 :-)
W trojmiescie piekna pogoda wiec zaraz sie wybiore na spacer.
Zobaczylam 1 rozstep i polecialam do rossmana kupic krem. Rozstep okazal sie nie rozstepem wiec brzuszek mam idealny :). Rozstepy a wlasciwie rozstepki widoczne tylko przez mnie i meza zostaly mi po poprzedniej ciazy i dojrzewaniu czyli piersi i uda. Smaruje od 2 dni i zniknely tylko pod dotykiem troche czuc. Krem to perfecta ale nie ta dla kobiet w ciazy tylko zwykla. Jeden minus to to ze ma mentol i troche szczypie.

Nati_k nie boisz się używać tych nie przeznaczonych dla kobiet w ciąży?
Ja mam jakoś opory :) wszystko co kupuję musi być dopuszczone dla kobiet w ciaży inaczej nie stosuję...

baby_55- wiesz ja "nie wariuje" jem na co mam ochote, chociaz ostatnio musze przyznac jakos tataru nie jadlam tzn zjadlam tylko lyzke, ale chyba poprostu nie mialam ochoty bo jeszcze msc temu zajadalam sie. Kosmetykow nie zmienilam, mydlo najtansze z tesco w plynie itp. Ale co do kremu to masz racje brzucha troche sie boje smarowac wiec smaruje bardzo cienka warstwe, w szczegolnoscie ze nie mam tam rozstepow. Po kotach sprzatam, myje podlogi, dzwigam itp. Coraz czesciej lapie sie ze stwierdzenie mojej mamy "ciaza to nie choroba" jest w 100% prawda. Chyba poprostu ciaza trwa za dlugo. na poczatku dmuchalam na wszytsko, balam sie podniesc kilo maki, ale ile mozna sie oszczedzac? oczywiscie nie przesadzam bo poprostu sil mi brak.

Dzien dobry kobiety!!!

Wybaczcie ze wczoraj sie nie zameldowałam ale wrociłam późno i jestem taka chooooraaaa!!!!!

No ale po kolei
Połówkowe wyszło b. dobrze, wszystkie pomiary idealne i jak to lekarz powiedział dzidzia tez sie ideaalnie doopką odwróciła żeby nie można było ej podejżeć:-D:-D Złośliwe te moje dzieciaki, przy Olku nie chcieliśmy wiedzieć to wszystko pokazywał a tu???:-D:-D no ale najwazniejsze ze wszystko dobrze:tak:

No a ja, umieram, dopadła mnie grypa wkoncu:wściekła/y::wściekła/y: w gardle drut kolczasty, z nosa sie leje, od dziecka uciekam coby go nie zarazic i czym ja mam sie leczyc???? A dziś jeszczze do pracy:no: Chyba sobie zaraz syropu z cebuli narobie:confused:

Miłego dzionka kwieciste:-)

Edit: Aaa i jeszcze jedno, strasznie mi ostatnio szumi w uszach lub w głowie, cięzko zlokalizowwac, iecie od czego to moze byc?

mialam wczoraj wrazenie ze moje malenstwo caly dzien nie spalo. juz sie denerwowalam ze nie spi. ale od 19 nic nie czulam, wlasnie malucha obudzilam wiec wszystko ok. Ale swoja droga dziwne ze caly dzen sie ruszal i wiercil

Nati_k ja chyba jestem przewrażliwiona, bo prawie od początku mam plamienia i jestem na lekach, od początku września jestem na zwolnieniu i mam się oszczędzac więc pewnie dlatego chucham na zimne

Jola.24 współczuję, ja od ponad tygodnia mam katar, do tego stopnia, że leje mi się z nosa, a wszystko przez mojego męża, bo mnie zaraził, dobrze, że gardło mnie nie boli

dokladnie, to jest tak te z Was ktore maja zagrozona ciaze, plamia itp oraz te ktorych wczesniejsze ciaze niestety nie zakonczyly sie pomyslnie to sie bardziej pilnuja. ja zadnych problemow nie mialam no oprocz tego ze jeden z blizniakow sie wypisal z zycia ale to sie czesto zdarza. to moja 2 ciaza a w pierwszej dopiero w 5 msc poszlam do lekarza a w 8 urodzilam wiec bylam chyba z 2 razy u lekarza bylam. Corka jest zdrowa i silna wiec pewnie dlatego teraz tez sie nie oszczedzam.

macie jakis pomysl na zupe? pomidorowa, ogorkowa, kapusniak, fasolowa, krupnik,cebulowa, zurek, rosol mi sie znudzily

Ostatnia edycja:
reklama
macie jakis pomysl na zupe? pomidorowa, ogorkowa, kapusniak, fasolowa, krupnik,cebulowa, zurek, rosol mi sie znudzily

Ja bardzo lubię krem z kukurydzy :)
biorę puszkę kukurydzy wrzucam całą zawartość do garnka do tego 2-3 średnie ziemniaki, śmietanka kremówka, kostka rosołowa i drobno posiekana i zeszklona na maśle mała cebulka, zalewam to wodą, 2 łyżki ciepłej oliwy lub oleju mieszam z 2 łyżeczkami papryki słodkiej i odrobiną chili do smaku i dodaję do zupy. gotuję do miękkości. wyciągam kilka ziarenek kukurydzy do dekoracji, a resztę miksuję na gładką masę, dla pewności mozna przetrzeć przez sitko, zeby pozbyc sie twardych skórek. Doprawiam do smaku i podaję z grzankami lub groszkiem ptysiowym oraz kleksem ze śmietany i kilkoma ziarenkami kukurydzy.

Ostatnia edycja:
Do góry