reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

nati_k nie chcę się wtrącać, bo zrobisz tak, jak będziesz uważała, ale chciałam tylko powiedzieć, że o ile się nie mylę, to gdzieś czytałam, że nie wolno używać w ciąży zwykłyh kremów na rozstępy. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale skoro te, przeznaczone dla kobiet w ciąży, można używać dopiero od 4 mies., to chyba jednak coś tam przenika przez skórę brzucha. Ja profilaktycznie kupiłam ziajkę i za niecały tydzień zaczynam używać. Mam nadzieję, że będzie skuteczna:) A na razie smaruję zwykłą oliwką o ile nie zapomnę to 2 razy dziennie :)

jola.24 ja też byłam w tym tygodniu przeziębiona. CO prawda tylko katar, ale wyleżałam się przez 3 dni i już jest ok. No jeszcze troszkę jestem zawalona, a to już 6 dzień. Jakieś te przeziębienia są teraz silniejsze niż kiedyś.

Wy już prawie wszystkie czujecie ruchy, a ja czekam na to z utęsknieniem :)

reklama
cześć dziewuszki
nie idzie Was nadgonić, a że trochę mnie nie bylo to tych zaległości nazbierało się jak po nieobecności w szkole:)

Nawiązując do Waszych tematów :); wieczorkami mam wrażenie że moje maleństwo już daje mi o sobie znać, ale jeszcze nie zawsze i nie o tych samych porach..

Brzuch smaruje normalnym kremem nawlżającym, zwykłym balsamem z Sorai. Po poprzedniej ciąży nie mam rozstępów więc teraz się za bardzo nie przykładam.

Zupeczką miał być dzis barszcz czerwony, ale chyba nie chce mi się tych buraków gotować i będzie rosół albo pomidorowa :)

Ja znowu na L4. No i już do końca na nim zostanę. Wszystko przez to łożysko. caly czas sie opuszcza i nie wiadomo co z tego będzie.. Przodujące łożysko każe mi na siebie uważać..
Poza tym to kaszel tak rwący że aż brzuch boli.. A nie wiem czy pisałyście o tym niedawno, chodzi mi o kłucie w podbrzuszu... są dni że juz od rana kuje przez cały dzień.. Miewacie tak? normalne to? Ja tłumaczę sobie to tak, że macica sie rozciąga..

zabieram sie za zaległości i miłego dzionka wszystkim wam życzę!!

witajcie,

wpadlam sie przywitac,zobaczyc co u was i zyczyc wam milej soboty.wracam do lozka,rozlozylo mnie na calego...katar,kaszel...okropnie sie czuje,mam nadzieje,ze do poniedzialku bedzie lepiej.

nati
- a co bys powiedziala na przedsmak swiat i tak ugotowala barszczyk z uszkami???:o)

xox

baby_55- wiesz ja "nie wariuje" jem na co mam ochote, chociaz ostatnio musze przyznac jakos tataru nie jadlam tzn zjadlam tylko lyzke, ale chyba poprostu nie mialam ochoty bo jeszcze msc temu zajadalam sie. Kosmetykow nie zmienilam, mydlo najtansze z tesco w plynie itp. Ale co do kremu to masz racje brzucha troche sie boje smarowac wiec smaruje bardzo cienka warstwe, w szczegolnoscie ze nie mam tam rozstepow. Po kotach sprzatam, myje podlogi, dzwigam itp. Coraz czesciej lapie sie ze stwierdzenie mojej mamy "ciaza to nie choroba" jest w 100% prawda. Chyba poprostu ciaza trwa za dlugo. na poczatku dmuchalam na wszytsko, balam sie podniesc kilo maki, ale ile mozna sie oszczedzac? oczywiscie nie przesadzam bo poprostu sil mi brak.
nati uważaj z tym tatarem, listerioza to nie przelewki. Co do sprzątania po kotach - też sprzątam, jedynie jak myję kuwety to zakładm rękawiczki, chociaż moje koty są w 100% zdrowe i niewychodzące. Też normalnie prowadzę dom, sprzątam, gotuję,robię zakupy. Ale mimo wszystko się oszczędzam. Raczej nie noszę dużo,wyręczam się kim mogę. Mój mąż też nie powinien dźwigać bo leczy złamany kręgosłup. Po dłuższym staniu jak gotowanie obiadu, obowiązkowe pól godziny leżenia. I tak codziennie. Naprawdę nie warto ryzykować.

Co do kosmetyków - używam raczej najzwyklejszych przeznaczonych dla dzieci jak oliwka bambino a w zanadrzu czekają rossmanowe dla kobiet w ciązy oliwka i krem do biustu oraz na zmęczone nogi. Smaruję sie też rossmanowym kremem oliwkowym pudło 500ml za niecałe 9pln. Rozstępów nie widzę ani na brzuchu, ani udach ani piersiach,chociaż te podrosły o półtora rozmiaru. Po pierwszej ciązy nie miałam żadnego rozstępa. Nigdzie. Ale myślę, że to dzięki tej warstewce tłuszczyku na brzuchu co ją z lubością hoduję ;) bo lubię jeść :)

U mnie dzisiaj na obiad ogórkowa. W piecyku piecze się placek z brzoskwiniami i to na niego mam teraz większą ochotę niż na zupę.

Biedne zakatarzone, żal mi Was. Ja dwa tygodnie temu chodziłam z drytem kolczastym w gardle i zasmarkana byłam po kostki. Internistka poleciła mi tabletki propolisowe do ssania -propolis forte,na zmianę z tymiankowymi, na kaszel i do tego cerutin. Przeszło po kilku dniach.

Ja tez jestem na L4 i tez już do końca. Dobro dziecka jest na pierwszymmiejscu.

ja miałam ostatnio chętkę na tatar, ale przez rozsądek nie tknęłam.. u mnie pomidorowa i próbka bigosiku od mamusi :) co prawda ma być na poniedziałek jak rodzinka się zjedzie ale nie mogłam sobie odmówić spróbowania :) ciekawe tylko czy będa jakieś rewolucje żołądkowe wieczorem :/
Dziewczyny, a czy któraś z Was wymiotuje rano/w dzień?? Ja rano to codziennie, jeszcze zanim cokolwiek zjem, samym kwasem wymiotuje, a w dzień zazwyczaj po obiedzie.. No i przez to że takie jazdy mam od jakis 2 tyg to już kilo schudłam zamiast przytyć.. Pewnie i od tego mam anemie.. Lekarz mówił że po pierwszym trymestrze wszystko powinno się poprawić, dlatego mnie to już zastanawia, bo jest juz 4 miesiąc a ja nadal zwracam.. Czy tylko ja????????

reklama
ja miałam ostatnio chętkę na tatar, ale przez rozsądek nie tknęłam.. u mnie pomidorowa i próbka bigosiku od mamusi :) co prawda ma być na poniedziałek jak rodzinka się zjedzie ale nie mogłam sobie odmówić spróbowania :) ciekawe tylko czy będa jakieś rewolucje żołądkowe wieczorem :/
Dziewczyny, a czy któraś z Was wymiotuje rano/w dzień?? Ja rano to codziennie, jeszcze zanim cokolwiek zjem, samym kwasem wymiotuje, a w dzień zazwyczaj po obiedzie.. No i przez to że takie jazdy mam od jakis 2 tyg to już kilo schudłam zamiast przytyć.. Pewnie i od tego mam anemie.. Lekarz mówił że po pierwszym trymestrze wszystko powinno się poprawić, dlatego mnie to już zastanawia, bo jest juz 4 miesiąc a ja nadal zwracam.. Czy tylko ja????????

w tej ciazy praktycznie wcale nie wymiotowalam. doslownie 2-3 razy. Ale w poprzedniej ciazy wymiotowalam od dnia testu ciazowego do dnia porodu. O kazdej porze dnia i nocy. Rano mialam przygotowana z wieczora miske bo zanim wstalam to juz wymiotowalam. Zjadalam sniadanie wymioty i do szkoly i tak caly dzien. Anemi nie mialam. Mala urodzila sie mala 1800g ale zdrowa a teraz ma 13-scie lat i wazy ok 55 kg w zeszlym roku lekarz stwierdzil nadwage teraz schudla wiec jest ok. Nie przytylam ani kg a po porodzie okazalo sie ze schudlam 10kg. Wiec mysle ze w Twoim przypadku moze byc podobnie. zbadaj krew na wszelki wypadek ale chyba powinno byc ok. A jedynie po czym nie wymiotowalam to byly winogrona wiec wlasciwie od 6 msc zywilam sie tylko winogronami

Do góry