reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

jola
Dziewczyny, co mam zrobić, żeby mnie ten żołądek przestał boleć? Boli już trzy dni- tak wysoko pod żebrami, jakby mi coś siadło i siedziało i nasila się po zjedzeniu :-(
Z domowych wypróbowanych sposobów do wyboru (a najlepiej wszystko naraz)
-pij letni napar z rumianku
-zalej łyżeczkę zmielonego siemienia lnianego połową szklanki wody, poczeka az sie zrobi kisiel, możesz posłodzić miodem, pij 3x dziennie
-wyciśnij w sokowniku białą kapustę i spróbuj przełknąć trochę soku
-unikaj czekolady, żóltego sera, tłustego jedzenia

Z aptecznych bezpieczne są Alumag,Malox lub Rennie

reklama
Normalnie tymi dyniami narobiłyście mi ochotę na stworzenie takiego cuda :) Zaraz zabieram się z młodym na spacer w poszukiwaniu odpowiedniej dyni i zrobienia jesiennego bukietu z liści :)

Dziewczyny ratujcie!!!!!!!!!!!!!!!!:-:)-:)-:)-(
juz 3 dzien z rzedu mam rozwolnienie:zawstydzona/y:wczoraj prawie zemdlalam (a bylam sama z Joshem) i cale szczescie ze synek nie nalezy do zbyt delikatnych bo jak mi zdzielil w twarz to sie ocucilam :sorry: mysle ze to moglo byc z odwodnienia...
dzis juz lepiej sie czuje ale nadal "sikam" dwoma dziurkami :zawstydzona/y: i ten nieszczesny bol brzucha:baffled:
moge cos na to wziasc? dzis jem caly czas nuttelle bo niby czekolada "zbija" ale czy ja wiem czy to pomaga:baffled:....

Hej :-)

Anawoj, i dobrze powiedziałaś dyrektorowi :tak: Rany, mój Aleks ma tyle samo wzrostu co Jaś a waży 3 kilo mniej, może to jednak rzeczywiście zbyt mało? Ale on nie jest wychudzony a jedynie drobny, na pewno nie wygląda na niedożywionego.

AguHan, pediatra nic nam nie powiedziała na wagę Aleksa, ale i fakt że była nie "nasza" lekarka tylko druga. Aleks nie jest niedożywiony, jest drobny i proporcjonalny, ma mnóstwo energii i od urodzenia ani razu nie chorował (poza jednym katarkiem i trzydniówką). Myślę że taka jego uroda i ja i mój mąż jako dzieci byliśmy drobniutcy. Ale jak czytam o ile więcej ważą inne dzieci to faktycznie się niepokoję :-(

Nati, ja w pierwszej ciąży w 6 m-ca niemal nie miałam brzucha, w 9 nie był duży ale już zdecydowanie widoczny. Ale ja przytyłam ok 9 kilo a nie 30 ;-)

Acronka, witaj i trzymam kciuki za spokojny przebieg ciąży :tak:

Wuyu, gratuluję kopniaczków :-)

Lenka, przykro mi z powodu Twojego chłopaka :-( Może faktycznie w końcu się obudzi a teraz wykorzystuje ostatnie miesiące...

Jola, trzymam kciuki :tak:

MamusiaDorusia, super te dynie :-)

reklama
Dziewczyny ratujcie!!!!!!!!!!!!!!!!:-:)-:)-:)-(
juz 3 dzien z rzedu mam rozwolnienie:zawstydzona/y:wczoraj prawie zemdlalam (a bylam sama z Joshem) i cale szczescie ze synek nie nalezy do zbyt delikatnych bo jak mi zdzielil w twarz to sie ocucilam :sorry: mysle ze to moglo byc z odwodnienia...
dzis juz lepiej sie czuje ale nadal "sikam" dwoma dziurkami :zawstydzona/y: i ten nieszczesny bol brzucha:baffled:
moge cos na to wziasc? dzis jem caly czas nuttelle bo niby czekolada "zbija" ale czy ja wiem czy to pomaga:baffled:....

to nie jedz już tej nuteli, jak masz "zepsuty" żołądek, to tylko zaszkodzi. Możesz na pewno wziąć węgiel- stary lek na biegunki, jak leżałam w szpitalu i przyjechała dziewczyna z ostrą biegunką, to jej podawali.(tylko czy u Ciebie dostaniesz węgiel???) i koniecznie dużo pij, żeby się nie odwodnić!

Do góry