reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Podrzucę później zdjęcia moich rudzielców, a dla tych co mają konto na Facebooku podsyłam link do albumów: Zaloguj się | Facebook

natasza - cudne te Twoje. Moje się nie garną do lezenia na ludziu. I dobrze. Na razie mało ważą (4,5 i 3,7), ale kocur może osiągnąc 9kg,więc to nie byłoby mile doznanie.

A tak z innej beczki mam do Was pytanko. Wiem, że to przypadlość typowo ciążowa, ale poprzednio nie miałam z tym do czynienia. Dopadł mnie trądzik. Nigdy nie miałam, a teraz proszę 30 na karku i cera nastolatki :( Broda to istne pole wulkanów,zaczyna mi sie to samo na czole i policzkach. Jak sobie z tym poradzić? Jakie kosmetyki polecacie? Na razie stosuję serię Normaderm Vichy a na noc smaruję miejscowo maścią cynkową,ale efekty mizerne. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia i znalazła sposób? Czy tez iść do dermatologa? Tylko, że termin to będę miała chyba dopiero w styczniu :( a prywatnie to nie mam kasy.

Będę wdzięczna za pomoc.

Cześć baby_55!
Miło z kimś porozmawiac, kto jest w podobnym stanie ;) Więc zmieniłam "lokal" :)
Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Żeromski, Narutowicz - nie wiem, nie interesowałam się bo to zupełnie nie moja strona miasta. Ujastek w sumie też, ale to tak na wszelki wypadek.
Więcej grzechów nie pamiętam ;-)
i pozdrawiam wszystkie Krakowianki :-D
Ja też mam daleko do żeromskiego bo mieszkam na ruczaju, ale
mam lekarza z Żeromskiego i jakoś od początku nastawiałam sie na ten szpital,:tak: mają ogólnie dobre opinie i każda sala jest do porodów rodzinnych więc nie ma możliwości, żeby było wszystko zajęte. Co do wyżywienia i warunków na salach poporodowych to może nie jest idealnie ale akurat dla mnie, nie to jest najważniejsze. Dla mnie istotne jest żebym miała wpływ na to jak rodzę i co ze mną robią tzn. ewentualne nacinanie, oksytocyna, lewatywa itp.:no: Poza tym chciałabym urodzić bez znieczulenia i wiem, że tam nikt mnie do tego nie będzie namawiał.
Co do ujastku to słyszałam, że tam są super warunki, ale z opieką jest g, a ja chcę tego uniknać i 90% dziewczyn rodzi ze znieczuleniem a tego też nie chcę.
Co do pozostałych szpitali to od razu je odrzuciłam i nie brałam pod uwagę.
Teraz chodzę do SR Koala i tam prowadząca zajęcia na temat porodu potwierdziłaorzej, ze wybrałam dobry szpital oczywiście pod kątem moich potrzeb, bo tam powinno być tak jak oczekuję :-)
Pozdrowienia dla wszystkich Krakowianek:-D

:-)
Cześć baby_55!
Miło z kimś porozmawiac, kto jest w podobnym stanie ;) Więc zmieniłam "lokal" :)
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Ja tez stwierdziłam, że fajnie jest pisać z osobami które mają podobne doświadczenia. Są na tym samym etapie ciąży i maja te same problemy i radości:-D

Ostatnia edycja:
Ja też oczywiście trzymam kciuki:)
Moje połówkowe usg będzie dopiero 16 listopada:(

p19u3e3kvsquukwf.png

Witajcie kochane:-)

Ja dzisiaj tak wdepnelam szybko z zapytaniem do Was wiem ze duzo z Was czuje juz ruchy maluszka, ja tez je czuje od jakiego czasu ale byly to takie pojedyncze jakby kopniecia. Natomiast dzisiaj rano czulam bardziej na dole brzucha taki caly cykl czegos bo nie wiem czy to moga byc ruchy czy nie ale naprawde troche trwaly i byly takie hmmmm jak to okreslic pulsacyjne......:eek:o teraz jak pisze znowu to czuje.....

Ja mniej więcej od 2 tyg. czuję lekkie ruchy jak przyłożę rękę do brzucha a ostatnio coraz częsciej czuję lekkie mróweczki chodzące w brzuchu:-D
fajne uczucie:tak:
mój mąz rozmawia z brzuszkiem od czasu zajęć w SR na których położna powiedziała, że dzięki rozmawianiu z brzuszkiem maluszek zapamiętuje głos Taty :-)
przykłada ucho mówi coś do dzidzi a dzidzia odpowiada bulgotaniem :-D SUPER :-p

reklama
A tak z innej beczki mam do Was pytanko. Wiem, że to przypadlość typowo ciążowa, ale poprzednio nie miałam z tym do czynienia. Dopadł mnie trądzik. Nigdy nie miałam, a teraz proszę 30 na karku i cera nastolatki :( Broda to istne pole wulkanów,zaczyna mi sie to samo na czole i policzkach. Jak sobie z tym poradzić? Jakie kosmetyki polecacie? Na razie stosuję serię Normaderm Vichy a na noc smaruję miejscowo maścią cynkową,ale efekty mizerne. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia i znalazła sposób? Czy tez iść do dermatologa? Tylko, że termin to będę miała chyba dopiero w styczniu :( a prywatnie to nie mam kasy.

Będę wdzięczna za pomoc.
Ja mam taki problem. Pomaga mi mycie twarzy pianką z Iwostinu z serii Purritin. Mam też dwa kremy, emulsję matującą na dzień i krem na noc z tej samej serii. Na twarzy jest dużo lepiej. Za to atakują mnie syfki i zaskórniki na dekolcie i plecach, nawet na biuście się pojawiają :/ Nie mam cierpliwości, żeby codziennie smarować tymi samymi kosmetykami pleców i dekoltu:/ Ale chyba będę musiała zacząć znowu używać pod prysznicem żelu antybakteryjnego. Kiedyś myłam tym plecy i dekolt i pomagało.

No i ide na to połówkowe na 16-tą wiec trzymci kcukasy kobitki pllliiissss :eek:
Trzymam kciuki :)

Do góry