reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witam nową przyszłą mamusię:)

p19u3e3krk1hgqe0.png

reklama
Witam nowe kwietnióweczki.
Cucumber mam pytanie bo ja się zastanawiam nad tym USG połówkowym czy do LUXMED-u czy na Zana pojechać? i kiedy najlepiej? może koło 26 października?
I jeszcze jedno- ginek zaleciła mi badanie z glukozą( to co się pije i po godzinie bada) kiedy najlepiej? bo w książkach różnie jest opisane a pamiętam, że jakieś z Nas juz to miały a sobą. Czy jest jakiś określony termin kiedy najlepiej zrobić to badanie?

witajcie nowe,nowsze i najnowsze mamusie:o)

kochane co do reakcji otoczenia,troski,pytan etc...najbardziej rozmieszyla mnie sytuacja,gdzie powiadalismy rodzinke,przyjaciol i znajomych o tym ,ze nasza rodzinka sie powiekszy i pogratulowano nam ..."no to oskar(syn) nabroil",myslalam,ze padne ze smiechu:o) no tak... w tym wieku mozna juz spodziewac sie wnukow:o) u balbiny w klasie padlo haslo."wow,twoi rodzice sa naprawde sexualnie aktywni"...dzisiejsza mlodziez :o)
a tak nie moge narzekac,wszystko w normie ,brzucha jeszcze nie pokazywalam,ale z pewnoscia i do tego dojdzie,psiapsiolki sa troskliwe i musze sie wam przyznac ,zecieszy mnie jezeli sasiadka albo "pani z zielenika" zapyta sie jak tam brzusio:o)

dziewczyny,uciekam do dermatologa,bo synusiowi wyskoczyl taaaaaaki wielki piklasty na czole i teraz jest problem:o)

Witam nowe kwietnióweczki.
Cucumber mam pytanie bo ja się zastanawiam nad tym USG połówkowym czy do LUXMED-u czy na Zana pojechać? i kiedy najlepiej? może koło 26 października?
I jeszcze jedno- ginek zaleciła mi badanie z glukozą( to co się pije i po godzinie bada) kiedy najlepiej? bo w książkach różnie jest opisane a pamiętam, że jakieś z Nas juz to miały a sobą. Czy jest jakiś określony termin kiedy najlepiej zrobić to badanie?

moja gin idzie "zgodnie" z ta lista. wiec moze Ci to pomoze kiedy i co
Kalendarium badań w ciąży | Ciąża, poród, wychowanie - parenting.pl

Witam nowiutkie kwietnióweczki:)

Ja właśnie spałaszowałam obiadek, rybka z ziemniaczkami i surówką z kwaszonej kapustki mniiiam.... teraz ide sobie gorącą czekoladę zrobić i w związku z tym że syncio udał się na drzemkę poszperam na BB:)

Czesc dziewczyny...wpadlam na chwile...mam dosc juz tej zgagi od 3 dni,teraz zjadlam bigos bo mi ochoty narobily dziewczyny i juz mi pali w przelyku,co do pytajacych o ciaze to u mnie jest ok,wszyscy wiedzieli ze marzy nam sie 4 dzieci i kazdy tylko sobie zastrzegal prawo do wylacznosci ze jak sie dowiemy ze jest to ze tej osobie powiemy pierwszej,tak ogolnie jest ok,pytaja nie zaczesto nie za zadko,a na wsi tez jest ok,nic przykrego nie uslyszalam procz pytan jakie teraz plany mamy,jak sie czuje itd...wiec wiadomosc jest przyjeta dobrze

Anawoj - no wiesz,kazdy z nas jest inny,jedym starczy jedno dziecko a innym 5 , mi kolezanka z Bostonu napisala ze szalona i odwazna jestem ze o 4 dzieci sie staramy,bo ona ma problem z decyzja nad pierwszym... najwazniejsze aby tobie bylo dobrze i zebys sie z tym dobrze czula,a za jakis czas glupie gadanie minie...

meriderka - u mnie w przychodni to daja do picia glukoze i po godz pobieraja probke,cos takiego wiec lepiej najpierw sie dowiedz zanim sama cos wypijesz...

Hej :-)

Sunshine_Baby, super że prenatalne wyszły ok :-)

Jola, Wiki i Aleks też mi pasuje ale już Wiktoria nie za bardzo ;-) Ale może się przekonam...

Aenye, cieszę się że już Ci lepiej :tak: A rozumiem niestety bardzo dobrze, ja już w pierwszej ciąży przeżyłam straszne rozczarowanie. Bo nigdy nie marzyłam o dziecku, marzyłam o córeczce...Oczywiście pogodziłam się z faktem że będę mieć synka i po porodzie już nic nie zakłuło ale teraz zaczęło się od nowa...A jeszcze mój mąż mnie nakręca bo teraz nie bardzo wierzy w dziewczynkę, na nagraniu z usg dopatruje się siusiaka i ja przy nim też zaczynam się znowu stresować. Bo już się przyzwyczaiłam do tej myśli...I muszę czekać do 9...

Marma, super że wszystko ok :-) Dużo waży Twój synek, Aleks ma 1,5 roku i waży 10 200, zamiast przybierać to ostatnio chudnie. Na dwa latka powienien ważyć 12 ale jakoś tego nie widzę...A wzrostu ma 81-82 więc liczę że też może dociągnie do tych 88.

Niusiaagusia, ja też usg mam na każdej wizycie, zresztą jak i w poprzedniej ciąży. I nie wyobrażam sobie inaczej :tak:

Parisienne, witaj :-)

Joll, Twój chłopak wie w jakim jesteś stanie i mimo to nie wraca? :-( Może lepiej byłoby gdyby został...

Mitaginka, nie dołuj się, tak to niestety bywa. Ja w pierwszej ciąży też miałam wszystkie problemy po kolei, teraz trochę lepiej ale też najpierw plamienia, teraz skurcze...

Ania_ania, witaj :-)

Witajcie "nowe" mamusie
Jaś ma rok i 7 mies. waży ok 13kg i wzrost ok 81-82 cm. urodził się duży, miał 4200g i 56cm, ale potem około 6 mies prawie nie przybierał na wadze. dzieci 1,5 - 3 latka są bardzo ruchliwe i to też ma wpływ na wagę. ja mam wrażenie, że Jaś nie umie chodzić, tylko zawsze biega.

wczoraj spotkałam dyrektora szkoły i miał do mnie pretensje, że "napadłam" na sprzątaczkę. fakt, usłyszała we wtorek ode mnie na osobności, ze ma się z daleka trzymać od mojego syna, nawet palcem jej pogroziłam. odwróciłam się na pięcie i wyszłam ze szkoły. ona za to coś tam się wydzierała do mnie, ale ja jużnie słuchałam :) usłyszał za to dyrcio. wytłumaczyłam mu,że skoro on nie umie mi pomóc, to ja sobie sama poradzę i proszę go, by się nie wtrącał. to tak w dużym skrócie.
na razie Adam cieszy się, bo pani dużym łukiem go omija
jutro wyjeżdzam do Warszawy do rodziców. muszę zmienić klimat, bo za często mam zły humor.akurat teraz 4 dni wolnego od szkoły, to zaszalejemy z dzieciakami w stolicy :)
która mamuśka z warszawki ma ochotę na kawkę?

reklama
Witajcie. :)

Witam NOWE KWIETNIÓWECZKI. :)

Baby
- witaj "rodaczko". ;) Mamy podobne terminy porodu.

Przepraszam Was strasznie, że się ostatnio prawie nie odzywam, ale jakoś ciągle u nas coś wyskakuje i trudno jest mi się ogarnąć...

Dobra, troszkę doczytałam, więcej nie dam rady, wybaczcie.

Joll - Alma24 uchodzi za drogą, ale jak się dobrze poszuka, to można znaleźć i tańsze rzeczy. ;)

Bachucha - ciesze się, że już lepiej. :) Ale o opiniach po "rekonesansie" ;) coś byś więcej napisała - jestem prywatnie zainteresowana. Ja znam tylko Ujastek i Rydygiera "od środka".

Ostatnia edycja:
Do góry