reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a skąd dokładnie jesteś?:)
poranek mija sennie, godzinkę temu wstałam i znów coś boli mnie głowa, w tv nic nie leci, czytać mi się nie chce...
a Ty co porabiasz?

reklama
Witam:)
Znowu muszę nadrabiać, bo pracy mam dużo... Mam do Was pytanie. Jak wyglądają pierwsze wyczuwalne przez matkę ruchy i jak często można je zaobserwować????
Pozdrawiam.

m3sx3e3kfbkk5ep2.png

meriderka, super, że po wizycie wszystko w porządku. Trochę szkoda, że usg mniej czułe. Ale jak będziesz szła na połówkowe to na pewno będzie dokładniejsze. Ja się wybieram na połówkowe do Luxmedu. Tam jest możliwość nagrania, fajna pamiątka później :)

lenka, też super, że z szyjką już lepiej :)

witam z rana po nieprzespanej nocy. nie spalam od 12 do 4. nawet nic w tv nie bylo!!!
najpierw mi sie nie chcialo spac a potem dostalam bolu brzucha. juz chcialam do apteki isc po nospe ale stwierdzilam ze by Pan w aptece dostal zawalu widzac kobiete w ciazy w nocy kupujaca nospe. NIE WIEM CO TO BYLO. teraz lepiej. chyba jelita bo nie mam sily nic zrobic.
gratuluje udanych wizyt,
Życzę szybkiego odzyskania sił. Może wczoraj zjadłaś coś ciężkostrawnego i sobie spowolnione jelita nie mogły poradzić.

Witam wszystkie babeczki:)

Gratuluję dzieciaków w brzuszkach!!!

Dopiero dołączam na forum, ale i u mnie w sierpniu pojawiły sie dwie kreseczki. :)
Tak wiec pierwszy wyznaczony termin na 9 kwietnia :)))
Witaj:)

Właśnie jeste, w trakcie robienia ciastka:) Galaretka mi tężeje. Już się doczekać nie mogę, od dawna miałam ochotę na taki sernik na zimno:) dzisiaj wreszcie głowa mniej boli i mam więcej sił.

a skąd dokładnie jesteś?:)
poranek mija sennie, godzinkę temu wstałam i znów coś boli mnie głowa, w tv nic nie leci, czytać mi się nie chce...
a Ty co porabiasz?

Jastrzębie Zdrój :) Ja ogólnie się nudzę. Dziś samopoczucie w sumie średnie mam. Ale jakoś trzeba sobie radzić :)

anetka - ja czułam dopiero raz, to takie pukanie - pyrkanie od środka, jakby bąbelki ;)

Ostatnia edycja:
Ale jestem zła... Nie dość że dziewczyna od wózka mi napisała że jednak go nie sprzedaje bo właśnie się okazało że jest w ciąży i zwraca mi pieniądze to w dodatku mój samotny wieczór z zakupami się walnął bo M z dzieciakiem jadą ze mną bo muszą pokazać mieszkanie do wynajęcia. I wielka d... Tak więc czeka siedzenie parogodzinne we wspaniałych korkach wrocławskich bo najpierw muszę dojechać do samego centrum potem wrócić na obrzeża i z powrotem po nich do centrum zapewne kolejka jak zawsze przed gabinetem i wycie mojego dziecka które bez przerwy ze wszystkiego jest niezadowolone. A miało być tak pięknie....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie

Wypiłam kawkę i biorę się za BB (kawka z mlekiem modyfikowanym Bebilon-taka mądra jestem,ale nie ma innego w domu więc musiałam coś skombinować:-)).

Aligator super, że się odzywasz...

anetka -pierwsze ruchy są jak... trzepot skrzydeł motyla:-), nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, ale myślę, że jak tego doświadczysz-nie pomylisz tego z niczym innym. Ja już mam pewność od paru dni, że mój mały bokser trenuje... zawsze wieczorem, kiedy siedzę i się relaksuję...

niusiaagusia-bobasek w dzień aniołek, a w nocy też taki spokojny i daje pospać?
Ja wolałam jak Hańcia aktywna w dzień była, byle w nocy pozwoliła mamie na parę godzin snu...:tak:

Co do znieczulenia przy porodzie... Widziałam ten program w TV i byłam zbulwersowana...Boję się porodu i teza, że wszystkie kobiety rodziły w bólach, rodzą i rodzić będą w ogóle do mnie nie przemawia... Ludzie...Halo... Mamy XXI wiek, dlaczego mamy sobie nie ułatwiać życia, jeżeli jest "coś" co zapewni nam "jako taki" komfort przy porodzie. Powoływanie się na badania na zwierzętach, że niby samica, której podano zzo przy porodzie odrzuciła maleństwo, jest moim zdaniem idiotycznym porównaniem (skąd mamy pewność, że znieczulenie jest tego powodem). Znam takie kobiety, który tego instynktu w ogóle nie mają i rodzą kolejne dzieci w bólach- zostawiając je w szpitalu.
Być może są przypadki, że takie znieczulenie może źle wpłynąć na daną pacjentkę-ale na litość... to są pojedyńcze przypadki...
Swoją drogą, ciekawa jestem, czy gdyby mężczyźni musieli rodzić, nie urządziliby sobie świata tak, że w tej chwili poród byłby miłym i przyjemnym doznaniem...
Liczyłam na to znieczulenie bardzo, byłabym w stanie zapłacić za nie te 700 zł, ale skoro tak się porobiło, to chyba trzeba się nastawić na jedynie słuszny poród w bólach:-(

AguHan - a nie możesz sobie po prostu znlaźć szpitala, który to znieczulenie jednak oferuje?
U mnie w mieście w spzitalu wojewódzkim od lat nie ma znieczulenia przy porodzie nawet za opłatą. Ale jest dużo miast wkoło, gdzie są szpitale gdzie te znieczulenia mimo wszystko są. Mnie tam na znieczuleniu nie zależy akurat, ale sporo moich znajomych poszukało sobie szpitali w innych miastach, gdzie znieczulenie mogą dostać nawet bez opłaty.
Więc może warto się po prostu rozejrzeć i dowiedzieć.

Dzikusko niestety, z tego co się zorientowałam-to prywatne kliniki tylko podają znieczulenie, przynajmiej w moich okolicach.

AguHan - a gdzie mieszkasz, jeśli można wiedzieć? :) Może uda mi się coś dowiedzieć?
Czasami nawet te prywatne nie są wcale aż tak drogie :)

u mnie w mieście oddalonym od mojego o 30 km jest szpital z relewacyjną opieką, mają znieczulenie ZZO bez opłat i uwaga: to ejst szpital panstwowy :) I też bym o nim nie wiedziała, ale uśiwadomiła mnie sąsiadka, która rodziła tam 2 tyg temu ;)

a Tu macie stronkę, gdzie można poszukać szpitali w swojej okolicy i podpatrzeć co mają itp
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

Ostatnia edycja:
reklama
AguHan - a gdzie mieszkasz, jeśli można wiedzieć? :) Może uda mi się coś dowiedzieć?
Czasami nawet te prywatne nie są wcale aż tak drogie :)

u mnie w mieście oddalonym od mojego o 30 km jest szpital z relewacyjną opieką, mają znieczulenie ZZO bez opłat i uwaga: to ejst szpital panstwowy :) I też bym o nim nie wiedziała, ale uśiwadomiła mnie sąsiadka, która rodziła tam 2 tyg temu ;)

a Tu macie stronkę, gdzie można poszukać szpitali w swojej okolicy i podpatrzeć co mają itp
Fundacja Rodzi po Ludzku - szkoy rodzenia, szpitale, poradnie laktacyjne

Jestem z Koszalina, w mojej okolicy to podobno Kołobrzeg ma taki szpital z zzo, ale pytałam kumpeli z tego miasta-to mówi, że tylko podają wtedy kiedy poród jest naprawdę długi i ciężki. A tak na życzenie, za opłatą-zapomnij...

Do góry