reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Hej dziewczyny :-)

ja w ciazowych to tez juz od wrzesnia chodze, ale nie dlatego ze w normale sie niedopinam, tylko od momentu jak zaszlam w ciaze mam wrazenie ze brzuchol uciskam. Nic nie moze go uciskac nawet minimalnie (lacznie z majtkami) wiec musialam juz kupic dla ciezarowek:-D z Joshem tez taka schize mialam :tak:

Zakupowe szalenstwo? Wczoraj wybralam sie z mezem zeby sobie kurtke na zime kupil bo on twierdzi ze nie potrzebuje, wiec sila go wzielam. Normalnie gorzej jak z baba:angry: jak mozna chodzic 3godz od sklepu do sklepu i w rezultacie stwierdzic ze on naprawde nie potrzebuje kurtki:wściekła/y: sama wzielam i sila mu kupilam i ma... ahhh te chlopy...:dry:

Ja we wrzesniu jak maz mial jeszcze wolne wyslalam go na zakupy do PL po kurtke i kombinezon na zime, rajstopki, buty i jakis zestaw czapka+szalik+rekawiczki. U nas w anglii to bieda bo tu zim nigdy nie bylo i kurtki to na jesien a nie na zime:no: kupil mu wlasnie w coccodrillo taki fajny zielona kurtke i spodnie i czapke z szalikiem do kompletu i rajstpki. Co prawda z zeszlego roku kurtka jest mu jeszcze w miare (spodnie juz za krotkie) ale u niego kurtka to na 2 dni, takze sie ciesze bo bedzie mial na zmiane :-D
Marma no wlasnie jak to robisz ze mlody nie wyrosl z kurtki i kombiznezonu?

Sobie to nie kupuje ubran ciazowych bo teraz jest taka moda ze pod te welniane tuniko-sfetry spokojnie brzuszek sie zmiesci, wiec tym razem mam tylko spodnie - i na tym pozostanie :-D Kurtke kupilam w Bershka normalna nie ciazowa, ale spokojnie jak sie naciagnie brzuch wejdzie, a przynajmniej modna jestem, bo te ciazowe rzeczy to pozal sie boze czasami:dry:

reklama
No ja spowrotem,malenstwo zrobilo siusiu na materacyk wiec calego bylo tzeba do przebrania a jak sie obudzil to i nakarmic trzeba,to porcie mleka mamusiowego dostal i teraz znow spi ale czasu malo trzeba zaraz po mamuske dzwonic zeby sie streszczali bo beda klopociki...jak malenstwo zglodnieje,ale uroczy...dobra biegne zobic kawusie i wyparze mu buteleczke co wypil mleczko...slodkie czynnosci...moge tak calymi dniami...a moze ktoras z was szuka niani??? :-) hihihi...

Uwielbiam dzieci...i tyke co tu duzo gadac...

ja opieki nad dziećmi się boję... to moja pierwsza ciąża, w rodzinie też ządnych maluszków nie ma, więc nawet nauczyć sie nie miałam gdzie. Nie wiem nawet jak się trzyma takie maleństwo, a co dopiero inne rzeczy. Ale ma nadzieję, że po porodzie jakoś tak wiadomo, co robić, co?

wrocilam od lekarza. USG nie zrobila ale tetno posluchalysmy, bilo pieknie serduszko. 140 wiec w normie. :)
Co do moich bolow to wszystko ok tak ma byc i tyle no coz. waga +2,3 kg wiec nie jest zle. Jak wracalam tez mi sie niedobrze zrobilo ale jechalm trolejbusem ( taki smieszny wynalazek chyba tylko w Gdyni,Sopocie i Lublinie) i nawet jak w ciazy nie jestem to nie sluzy mi ten srodek komunikacji. Dostalam pelno gratisow Wy tez je dostajecie od poloznych-lekarzy?
Nastepna wizyta za miesiac.

Dziewczyny dopiero teraz przeczytałam zaległości od piątku, powodzenia u GIN. i zdrowiejcie ............a propo zakupów zastanawiam sie na kupienie już czegoś łóżeczko, wozik, ubrana średniu bo jeszcze niewiem czy chłopczyk czy dziewczynka.

ja opieki nad dziećmi się boję... to moja pierwsza ciąża, w rodzinie też ządnych maluszków nie ma, więc nawet nauczyć sie nie miałam gdzie. Nie wiem nawet jak się trzyma takie maleństwo, a co dopiero inne rzeczy. Ale ma nadzieję, że po porodzie jakoś tak wiadomo, co robić, co?

wiadomo wieadomo. ja mialam cale 17 lat jak urodzilam coreczke i nic a nic o dzieciach nie wiedzialam a jakos poszlo. To sie nazywa instynkt macierzynski :)

mitaginka ja mialam to samo. Przy Joshu to ja nawet na zywo noworodka nigdy nie widzialam, a co dopiero dotknac, karmic czy przewijac.:confused: Po porodzie na sale zajechalam o 5rano, mi go obok polozyli do tego wozko/lozeczka (nie wiem jak to sie zwie)i poszlismy spac. ja sie obudzilam pierwsza o 11 a on nadal spal i ja nie wiedzialam co zrobic.:confused: Pamietam to jak dzis. Wydawalo mi sie ze dzidzia co chwile placze i je a on spal. Nie wiedzialam czy mam go budzic, czy zmienic pieluszke czy co, wiec zadzwonilam po pielegniarke.:cool2: Przyszla usmiechnieta i pokazala jak sie zmienia pieluszke za co mam trzymac, czego uzywac i wogole. Takze za kazdym razem jak czegos nie wiedzialam to odrazu dusilam guziczek i jakas przychodzila z pomoca.:-D
Potem w praniu samo wychodzi, ale niestety na zasadzie prob i bledow.
Nie ma zlotego srodka co dziala na wszystkie dzidzie.:sorry2:

Wszytko ci pokaza i wytlumacza polozne,nawet do piersi przystawia jesli nie bedziesz dawac rady,dlatego te kilka dni w szpitalu pomimo zmeczenia postaraj sie uzyskac jak najwiecej informacji...ale naprawde nie martw sie,wszystko przyjdzie samo,pamietaj ze natura wie co robi i dlatego wymyslila takie cudo jak instynkt ... ja jak urodzilam swoje pierwsze to mialam nie spelna 18 lat i depresje poporodowa i dzis pamietem ze tylko jednego sie balam- obciac malemu paznokcie bo te ruszajace sie raczki i nozyczki w moich rekach to wygladaly jak sceny z horroru ale poprosilam o pomoc tatusia,a ten odwazny wykonal zabieg i tyle...a potem juz tylko bylo z gorki...Pamietaj ze zawsze mozesz na forum o cos zapytac,zobacz ja zajmuje sie tym malym i mam czas na forum i kawe,obiad itd...no jedynie wykluczajac zle samopoczucie swierzo upieczonej mamy,ale to innym razem,pamietaj ze nie wszystkie dzieci ciagle placza,akurat ten co jest obok mnie to raczej przypomina malego kotka,a w nocy tylko 2 razy sie obudzil wiec i te aniolki sie zdazaja...

Bedzie dobrze ,glowa do gory,kazda matka to przechodzila...

wrocilam od lekarza. USG nie zrobila ale tetno posluchalysmy, bilo pieknie serduszko. 140 wiec w normie. :)
Co do moich bolow to wszystko ok tak ma byc i tyle no coz. waga +2,3 kg wiec nie jest zle. Jak wracalam tez mi sie niedobrze zrobilo ale jechalm trolejbusem ( taki smieszny wynalazek chyba tylko w Gdyni,Sopocie i Lublinie) i nawet jak w ciazy nie jestem to nie sluzy mi ten srodek komunikacji. Dostalam pelno gratisow Wy tez je dostajecie od poloznych-lekarzy?
Nastepna wizyta za miesiac.
Super, że wszystko w porządku :) Ja mam trolejbusy :D

reklama
Dzień dobry Kochane!
Tym co mnie jeszcze pamiętają to melduję, że u nas wszystko ok. Jakieś załamanie mnie dopadło i nie miałam siły na kompa nawet :-).
Witam wszystkie nowe kwietnióweczki:-)
Ciężko Was nadrobić tak pędzicie:-)
Buziaczki

Do góry