reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Cześć dziewczynki, mnie już dawno nie było u was ale to dlatego, że prawie umierałam. Najpierw okazało się, że to łożysko to bardzo kiepska sprawa. dostałam L4 na miesiąc i... od 3 tygodni nie mogę się wyleczyć z zatok, leżę cały dzień łykam antybiotyki - nie dało rady ich uniknąć. Właśnie ostatni dzień je biore a nadal jestem chora. Teraz doszedł nawet kaszel. Katastrofa.
Przytyłam 4 kilo i czuje się jak wieloryb, zwłaszcza jak próbuje się przewrócić na łóżku z boku na bok. Co będzie w 8 miesiącu? Tak bym chciała wyjść na zakupy, kupić jakiś kremik, chumorek sobie poprawić a tu dupa. Nic z tego :-(

reklama
Witajcie Dziewczyny !

Aenye - to prawdam ja w 2 lata temu też miałam bzika na pkcie blondu - jasnego blondu. Teraz patrzac na zdjęcia smieję się sama z siebie :) DLatego chciałabym uzyskać ciemny popielaty blond - zbliżony do mojego naturalnego.

Femme
- Witaj !!

Wszystkim Kobietkom które mają dzisiaj badania i wizyty, życzę powodzenia :)

A do mnie przyszły wczoraj getry ciążowe z Allegro, o których była mowa swego czasu na wątku. Wszystko ładnie, pięknie, getry ocieplane :) Ale mój brzuszek jest tak mały, że ta wstawka, która ma się na nim opierać po prostu się z hukiem zsuwa :) Zamówiłam też koszulę taką białą dłuższą. Wzięłam o rozmiar większą, z uwagi na to że ten brzusio kiedyś w końcu musi zacząć roznąć :) Ale wydaje mi się, że z powodzeniem dwie osoby mojej postury mogłyby się tam zmieścić :) I wyglądam w niej jak w worku :)

ja swoje spodnie ciazowe zapinam agrafka do stanika. :) Bo to jest tak w moje normalne spodnie oczywiscie mieszcze sie ale wieczorem mam potworne bole brzucha, chyba mnie poprostu sciska, a ciazowe za duze. wiec mam z tym problem, rajstopy ciazowe sa wygodne nic nie uciska ale po 5 min krok mam w kolanach, wiec chyba sobie guziki zrobie w staniku z dziurki w ubraniach. hahaha

dzieki wszystkim za zyczenia udanej wizyty

Hehe, Mitaginka, masz rację, jednak za wcześnie na takie zakupy :)
Nati - dlatego unikam wszelkich jeansów i innych niewygodnych spodni. Noszę tylko getry. I to do wszystkiego. Nie uciskają i jest mi w nicch wygodnie :)

cucumber a gorączki nie masz? panują teraz niestety różne odmiany grypy, w tym żołądkowa, jelitowa- jak zwał, tak zwał...
dużo zdrówka życzę!
Ja zjadłam dzisiaj moją ulubioną ogórkową i męczy mnie zgaga, chyba nie powinnam jeść kwaśnych rzeczy, bo mój żołądek nie najlepiej na nie reaguje...

Cucumber - ja wczoraj miałam to samo co Ty i też zrzucam to na nawrót mdłości, bo innych objawów nie miałam. Dziś jest już ok.

Aneczka -ja tak zatok nie mogłam długo wyleczyć, nawet antybiotykiem. Koleżanka poleciła mi SinusPax (tylko to raczej a wptekach homeopatycznych znajdziesz), a jak takowej nie masz - w zwykłej kupisz coś podobnego: SINUPRET. Po tygodniu stosowania zlazło mi wszystko z zatok, ale była ulga.

Aha, nie piałam Wam, że zamówiłam płaszcz, bo czekałam, aż przyjdzie i na własne oczy go zobaczę i wypróbuję. ;) No powiem Wam, że super jest! I to jest płaszcz dla takich zmarzlaków jak ja. :) Cieplejszy niż inne, które można znaleźć w sklepach ciążowych. Podaję link, może ktoś się zainteresuje: Elpasa - odzież ciążowa, producent odzieży ciążowej Jest jeszcze w kolorze czarnym i fioletowym. Jest też wersja krótsza we wszystkich tych kolorach: Elpasa - odzież ciążowa, producent odzieży ciążowej

Mitaginka - ja noszę rozmiar 38/40, wzięłam więc u nich rozmiar: S/M, czyli najmniejszy. Uważam, że spokojnie jak 10 kg przytyję to nadal w niego wlezę. ;) Tak na żywo wygląda, naprawdę ma sporo miejsca na brzuch.
DSCN3253.JPG

reklama
A ja już od września chodzę w ciążówkach i sobie chwalę. Dałam je w prawdzie do zwężenia tak aby później można rozszerzyć. Ja w pierwszej i tej ciąży mam tak że absolutnie nic nie może uciskać. Nawet szwy mi przeszkadzają. Kupiłam sobie nawet komplet nowych majtek o rozmiar większych tak aby były za luźne i żebym ich nie czuła bo aktualne miałam przylegające do ciała i mnie szlak jasny trafiał... Taka uroda.. :confused:

Do góry