reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

nati, jak masz takie uczucie napietej skory to ja na twoim miejscu zaczelabym sie ostro smarowac jakims zelem czy cos na rozstepy. ja jeszcze nic nie kupilam, ale na pewno kupie. i wiecie jaki mam pomysl? zeby wmasowywac sobie kolagen w brzuch. albo zel micelarny. po prostu zeby uelastycznic i mocno nawilzyc skore. dla mnie te najdrozsze kremy i tak nie zdaja egzaminu, to zalezy od genow. chyba..
ja mam okropna tendencje do wielkich rozstepow i strasznie sie ich boje teraz :-( po Filipie przyjelam je normalnie, no bo jakzeby mial byc wielki bebzon bez nich; ale przy Masiu mialam nadzieje, ze zadne mi sie nowe nie zrobia, katowalam sie zelami musteli - cala gama i masazami nawet, i wyszly mi ohydne, wielkie... takie glisty, az do talii doslownie. ciemne, grube na palec az :-( zalamalam sie. na szczescie zbladly i w ogole ich nie widze juz. ale teraz sie musze tez katowac, bo boje sie bardzo :-(

reklama
ja mimo iż jeszcze nie czuję napięcia skóry postanowiłam nie stosować drogich specyfików...tylko codziennie podczas kapieli robię masaż szorstką gąbką a po kąpieli wcieram zwykłą oliwkę dla dzieci. stosuję jakiś czas i widzę że uelastycznia skórę, słyszałam od znajomej że to dobra metoda i jak narazie jestem zadowolona bo nawet dotykając czuję że jest elastyczniejszy brzuszek i pośladki.

AguHan, :-D

Marma, szkoda... :-)

Jola, ja nie mam problemu ze spojeniem łonowym, poprzednio ani razu nie bolało i teraz jak na razie też. Ale wiem że może się rozejść i to koszmarny ból :-(

Asiunia, ja jestem po cc ale jak na razie nie czuję blizny. Podejrzewam że na późniejszym etapie zacznę ale ponieważ cięcie było na samym dole brzucha to może nie będzie się jakoś bardzo rozciągać...Okaże się :tak:

Aenye, ładnie Ci chłopaki jedzą, mój jest właśnie na etapie "wszystko jest be" i na wszystko od razu mówi "nie" i odpycha rączką :cool2: Ja poprzednio całą ciążę smarowałam się oliwką i mustelą i żaden rozstęp się nie pojawił choć mam dużo starych z okresu dojrzewania. Teraz robię to samo i liczę na powtórkę ale może być gorzej bo brzuch pewnie będzie większy. Już zdecydowanie szybciej rośnie, jak stoję specjalnie nie widać ale jak siądę to coraz ciężej mi się oddycha :-(

Witam ze słonecznego Lublina. Wieje jak cholera ale niebo błękitne. Wczoraj rano tez tak było a za pół godziny mało nas nie zalało jakieś nawałnice przechodziły.

mnie tez piersi bola jak zdejmę stanik, mam uczucie jakby skóry mi nie starczało, smaruję się ale niewiele to daje

co do cesarki to ja miałam pierwszy poród naturalny, ale zakończył sie powaznymi komplikacjami i teraz mam zaplanowane cc

pozdrawiam

Hej Kobietki,
w stolicy dziś słonecznie, chłodno ale ładnie :)

aenye - ja tez po kazdej kapieli wsmarowuję oliwkę przeciw rozstępom. Smaruję się od momentu, kiedy dowiedziałam, się ze jestem w ciazy. Zauważyłam że fajnie to uelastycznia i nawilża skórę.
nati - bolą piersi bolą, ale za to są tak duże jak nigdy przedtem w całym moim życiu :)

dzien dobry kochane,

wczoraj mialam niezbyt wesoly dzien,najpierw telefon z instytutu prenatologii a pozniej list z wynikami...zespol downa wykluczony,jednakze minimalne ryzyko trisomie 13 / 18...i co teraz??? przeszperalam wszystko co mozliwe w necie na ten temat i czulam sie fatalnie,czekalam tylko do dzisiaj rana,az skonsultuje sie z moja ginka i jestem uspokojona,nie mam sie sugerowac statystyka, we wtorek czeka mnie ponowne badanie genetyczne,bo ostatnie zadnych anomalii nie wykazalo (cale szczescie ) i ewentualnie dla pewnosci aminopunkcja...zobaczymy...jestem dobrej mysli:o)

wam sloneczka,zycze milego piatku.
uciekam na sniadanie

Hej hej!
Tak dziś w stolicy ładnie, zaraz idziemy z moją córcią na spacer:-) Ja się zaniedbałam w tej ciąży bo właśnie nic nie wklepuję w skórę, ale już wczoraj zakupiłam krem na piersi no i oliwkę mam. Mam nadzieję ze jeszcze nie jest za późno. W I ciąży rzeczywiście od początku sie smarowałam i żadnych rozstępów nie miałam, ale to też jest uwarunkowane genetycznie i czasem niestety żadne kremy nie pomogą.
Pozdrawiam

reklama
No wlasnie, bo ja wklepywalam sto roznych kremow, oliwek i innych *******kow i mam roztep na rozstepie. Prawda taka ze wybladly ale skora juz jedrna nie jest tak jak byla ;/// moja mama tez ma nakazdym cm rozstep, wiec u mnie dzialaja geny, a kremu przeciw nim jeszcze nie wynaleziono ;)

Do góry