reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witam was w desszczowy poranek

dzien dobry kochane,

wczoraj mialam niezbyt wesoly dzien,najpierw telefon z instytutu prenatologii a pozniej list z wynikami...zespol downa wykluczony,jednakze minimalne ryzyko trisomie 13 / 18...i co teraz??? przeszperalam wszystko co mozliwe w necie na ten temat i czulam sie fatalnie,czekalam tylko do dzisiaj rana,az skonsultuje sie z moja ginka i jestem uspokojona,nie mam sie sugerowac statystyka, we wtorek czeka mnie ponowne badanie genetyczne,bo ostatnie zadnych anomalii nie wykazalo (cale szczescie ) i ewentualnie dla pewnosci aminopunkcja...zobaczymy...jestem dobrej mysli:o)

wam sloneczka,zycze milego piatku.
uciekam na sniadanie

Postaraj sie jeszcze nie zamartwiać, trzymam kciuki aby wszystko wyslo dobrze

No wlasnie, bo ja wklepywalam sto roznych kremow, oliwek i innych *******kow i mam roztep na rozstepie. Prawda taka ze wybladly ale skora juz jedrna nie jest tak jak byla ;/// moja mama tez ma nakazdym cm rozstep, wiec u mnie dzialaja geny, a kremu przeciw nim jeszcze nie wynaleziono ;)

Tezz mi sie wydaje ze to genetyczne, ja sie nie przykladalam wcale do smarowania ciała, tylko po kąpieli jakiś olejek wcierałam i nie mam nic, zobaczzymy teraz.

Co do mojego spojenia, dziś już lepiej, wczoraj duzo Olk nosiłam i może dlatego, zobaczymy dalej, dziekuje za odpowiedzi, mam nadzieje ze sie nic tam nie rozeszło:-/

Miłego dnia kobitki

reklama
Witam kochane
dzisiaj piękny ale jakby wietrzny dzionek .Na spacerek trzeba się wybrać:tak:

Aleksandro kobietko postaraj sie nie martwić ,mojej koleżance w teście Papa wyszło że jest duże prawdopodobieństwo wystąpienia choroby Downa u maluszka,cała ciąże chodziła zgaszona,zmartwiona ,nabawiła się nerwicy a dzidziuś urodził się cały i zdrowy i teraz ma już prawie trzy latka i jest słodkim łobuziakiem.

Co u mnie do rozstępów to są, ale na piersiach narazie.Smaruje się róznymi kremami ale poprawy nie widzę ,a rozstępow przybywa.

Miałam napisać że się zaczynam martwić bo od dwóch dni nic nie czuje w dole brzucha ,bóle ustały i zaczełam się martwić zę coś z dzieckiem nie tak ,ale jak tylko usiadłam przed komputerem to brzuszek się odezwał ,więc się uspokoiłam:-)Kobiecie w ciąży to się nie dogodzi !

Dzwonili do mnie z przychodni okazało sie że w posiewie wyhodowały się Enterococcus faecalis ,bedę musiała antybityk brać i wcale mi się to nie podoba.Dziwne nie mam żadnych objawów ,zobaczymy co to będzie.

Dzisiaj na obiadek zrobię kurczaka w pomarańczach -pychota .

Z moim kotem lepiej ,całą nockę ze mną spał ,i mruczał.Bardzo się cieszę że jest mu lepiej .

I tyle
Życzę udanego i,cieplutkiego dzionka.

Witajcie,

alexandra, trzymam mocno kciuki.
Jola dobrze,ze już dziś lepiej:)

Ja gotuje pomidorówkę z ryżem, a na drugie będą brokuły zapiekane pod beszamelem:) z szyneczka i żółtym serem:-)
Ja na razie żadnych kremów nie stosuję, ale muszę chyba zacząć, bo teraz ten brzuszek jakoś mi dużo szybciej rośnie niż przy poprzedniej ciąży. Na szczęście rozstępów po tamtej ciąży nie mam,ale za to celulit........że HEJ:szok: teraz widzę to samo będzie, już mi sięga do połowy uda z tyłu:((( znowu będę walczyła z draństwem.
W Szczecinie pogoda do d...

Witajcie

W Koszalinie pogoda tragiczna:wieje, pada deszcz, aż chałupa trzeszczy (mieszkamy na poddaszu). W nocy tak dach trzeszczał, że już oczami wyobraźni widziałam, jak go wiatr zrywa...:-(

asiunia też miałam cc i jak narazie jest ok, blizna nie boli, nie swędzi, jakby jej nie było. Rozstępów nie mam, ale zgadzam się z dziewczynami-to skłonność raczej genetyczna i czasem wklepywanie najdroższych kremów nic nie da. Ja w poprzedniej ciąży smarowałam brzuch zwykłą oliwką bambino, ale tak zaczęłam po 20tc, bo gdzieś wyczytałam, że wcześniej nie można.Jedyne rozstępy mam na tyłku,ale mam je od zawsze,na szczęście nikt go nie ogląda (no... oprócz męża rzecz jasna:tak:)

alexandra bądź dobrej myśli...Z tego co pamiętam-genetyczne wyszło dobrze? A jakie wyszło ryzyko trisomii 13 i 18? Jest na BB taki wątek dot.pappy-podczytywałam przed moimi prenatalnymi. Nie wiem czy to Cię uspokoi, ale są tam dziewczyny, które miały ryzyko 1:30 a urodziły zdrowe maleństwa.

koot marzy mi się taka zapiekanka od dłuższego czasu... mniam, mniam...

lenka-tak bywa w naszym błogosławionym stanie:boli-nie dobrze, nie boli-dlaczego nie boli? Zawsze coś nas niepokoi...

alexander- statystykom nie można ufać, jestem dobrej myśli
jola-dobrze, że dolegliwości przeszły
Dziś mija 5 lat od naszego ślubu-przełożyliśmy na jutro świętowanie bo dziś mąż ma służbę na 16 więc się miniemy. Oświadczyłam mu rano żeby bez prezentów nie wracał do domu- a on na to, że w wannie leży prezent. ( zepsuła nam się spłuczka w wc i w wannie leży ta zepsuta część, myślałam, że go uduszę)

Ostatnia edycja:
Dziś mija 5 lat od naszego ślubu-przełożyliśmy na jutro świętowanie bo dziś mąż ma służbę na 16 więc się miniemy. Oświadczyłam mu rano żeby bez prezentów nie wracał do domu- a on na to, że w wannie leży prezent. ( zepsuła nam się spłuczka w wc i w wannie leży ta zepsuta część, myślałam, że go uduszę)

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. piekny prezent :):)

Dużo szczęścia i miłości z okazji rocznicy:) Prezent uroczy

reklama
Meridka wszystkiego najlepszego, proponuję zapodać męzowi podobnego kalibru prezent:) Nowe zasłony do sypialni na przykład:))

Do góry