reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Z tym ogrzewaniem faktycznie macie nieźle. Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i za ogrzewanie średnio na sezon wydajemy około 1,5 tyś złotych. Więc w sumie wychodzi podobnie albo i gorzej? nie wiem :) Choć to też zależy od zimy. Bo ta ostatnia była długa i nic opału nie zostało nam w piwnicy i już we wrześniu trzebabyło opał kupić, a zazwyczaj coś tam zostaje. No, ale życie :)

reklama
Dzikuska witaj miło że znów jesteś - sama miałam sporą przerwę a tu Mamuśki tak nadają szybko że trudno nadrobić zaległości :)

ja pobijam swoje rekordy i czasem śpię 10-12godzin :) na szczęście bywają dni kiedy mogę sobie na to pozwolić.
Na ból głowy zamiast tabletki kawa z plasterkiem cytryny (kawa też podobno niezdrowa ale zawsze lepsza niż tab.) podobno bardzo skuteczna metoda :D
Gdy kaszlę czasem łapie mnie okropny ból w lewej dolnej stronie brzucha...i trwa to przez chwilę,aż muszę się "zgiąć"...niby lek.mówił że bóle brzucha mogą występować ale jakoś mnie to martwi... pozdrawiam

Hej babki

Śnieg powiadacie...? U nas za to wichura i siwe niebo, może faktycznie posypie i dobrze... kocham zimę:tak:
Mitaginka -rachunek szokujący, rzeczywiście wkurzyć się można. My się gazem ogrzewamy i mamy rachunki prognozowane, tym sposobem przez pół roku płacimy po 300-400 zł na 2 m-ce lecz od sierpnia do stycznia na szczęście nic-bo się okazuje przy rozliczeniach, że nadpłacamy w poprzednich m-cach.

Martuś sen, jest dobry na główkę (oczywiście jeśli masz taką możliwość), zasłoń roletki, wyłącz wszelkie dźwięki i pośpij troszkę-może pomoże...

aenye jesteś bardzo dobrą mamą i panią domu więc nie gadaj głupot. Kulinarnie to ja się bardziej ostatnio rozwinęłam-lubię coś nowego przygotować, trochę poeksperymentować-ale... zupka w tygodniu, też pełen gar na dwa dni i nie widzę w tym nic złego. Większą uwagę przywiązuję do tego, by to co ugotuję było zdrowe tzn. raczej bez kostek rosołowych, bo tam nieszczęsny glutaminian sodu (wiem, wiem... czasem się bez tego nie da), kurczaki ze sklepu też nie budzą mego zaufania-jak raz w tygodniu zapodam to maks-wolę pichcić jakąś wołowinkę, schabiczka, żeberka itp.

gosikk ojej, to Ty wielgaśna się urodziłaś... Ciekawa jestem bardzo,jak Twój rozwój przebiegał-szybko dogoniłaś rówieśników?

lenka szkoda mi Twojego kota, ratuj biedaka czym możesz...

krakowianka słyszałam o szkodliwości pasztetów, ale jakoś nie mogę się oprzeć "zapiekanemu pasztetowi z zająca z żurawiną"...;-)

Adi, ja chodzę do gina na NFZ, bo wiem, że mój lekarz jest świetnym specjalistą i wiem, że w porę zauważy ewentualne problemy. Nie wszyscy państwowi, to olewacze... I nie każdy kto chodzi na NFZ-to "oszczędza na swoim dziecku".

Pisałyście ostatnio o snach... Nadal macie głupie??? Wiecie co, aż się boję napisać, ale kilka dni temu śniło mi się, że byłam na jakimś wiecu wyborczym i na moich oczach... ktoś poderżnął gardło J. Kaczyńskiemu... Najgorsze, że za parę dni ta tragedia w Łodzi... Jakieś jasnowidztwo, czy co...Mój mąż stwierdził, że jestem czarownicą:szok:

Ja jestem czarownicą już dawno, bo przewiduję śmierć w danym domu :/

Jak byłam mała i umarł mój dziadek, to do dnia pogrzebu był w domu. Żeby zabić zapach, paliło się w garnku sosny i one miały taki specyficzny zapach. I od tamtej pory mam tak, że jak np przechodzę koło jakiegoś domu, i czuję ni stąd ni z owąd ten zapach, to ktoś w tym domu tak do miesiąca umiera. Mój małż zawsze się ze mnie śmiał, że przypadek. Do czasu, jak chyba pół roku temu w klatce jego rodziców poczułam ten zapach i mówię, mu, że ktoś z tej klatki, oczywiście się śmiał. Po dwóch tygodniach zmarła sąsiadka jego rodziców. Od tamtej pory nawet jak czuję ten zapach to nikomu nie mówię. Zachowuję dla siebie. :/

Ja jestem czarownicą już dawno, bo przewiduję śmierć w danym domu :/

Jak byłam mała i umarł mój dziadek, to do dnia pogrzebu był w domu. Żeby zabić zapach, paliło się w garnku sosny i one miały taki specyficzny zapach. I od tamtej pory mam tak, że jak np przechodzę koło jakiegoś domu, i czuję ni stąd ni z owąd ten zapach, to ktoś w tym domu tak do miesiąca umiera. Mój małż zawsze się ze mnie śmiał, że przypadek. Do czasu, jak chyba pół roku temu w klatce jego rodziców poczułam ten zapach i mówię, mu, że ktoś z tej klatki, oczywiście się śmiał. Po dwóch tygodniach zmarła sąsiadka jego rodziców. Od tamtej pory nawet jak czuję ten zapach to nikomu nie mówię. Zachowuję dla siebie. :/

Powiało grozą..............................:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

co do snów...dzisiaj śniło mi się, że jeździłam cinquecento siostry i nie mogłam się zatrzymać, bo nie wiedziałam jak...a tak to często mi się śni, że z kimś walczę, albo się kłócę- tak jakbym kumulowała w sobie jakąś agresję...
ale widzę, że nie tylko mi śnią się makabryczne rzeczy, z przelewaniem krwi itd ;) AguHan jasnowidzko :)

reklama
Do góry