reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

co do basenu my w pracy kontrolujemy baseny i sama bym się nie zdecydowała jak mieliśmy szkolenie to 0,30 min o pozytywnych zastosowaniach i 3 godziny o negatywnych skutkach .te baseny naprawdę maja tyle bakterii no i chlor którego tam lądują do przesady że zarazki zabić

reklama
Dzień dobry!

Ale dziś u nas wietrznie, brrr.

Co do obiadków to u mnie musi być mięso:-) tzn dla męża , bo inaczej to nie obiad :p teraz jak jestem w domu to i zupkę ugotuję. Wczoraj z córcią upiekłyśmy ciasteczka Franklina:-D całkiem smaczne wyszły :-) wogóle odkryłam przepyszny blog i jestem zainspirowana i teraz milion pomysłów na pyszne jedzonko.

meriderka dużo zdrówka dla taty!Pewnie by się zdziwił jakby wiedział że tyle dziewczyn tutaj dobrze mu życzy!

niusiaagusia
dobrze że na wizyta udana. ja na razie 1,5 kg w przód , podobno najwięcej się przybiera od 4-7 miesiąca a przy porodzie można stracić do 12 kg. Co do diety to w ciąży nie powinno się stosować. Wydaje mi się że powiedzenie "nie jedz za dwóch tylko dla dwóch" wystarcza, dużo owoców, warzyw, mięska. I ograniczyć słodycze ( u mnie akurat ten punkt nie wychodzi, i myślę że to w końcu nie wyjdzie na dobre)

lenka na pewno bardzo kochasz kociaka, sama miałam mojego rudzielca i musiałam go oddać i to było dla mnie okropne:-( ale oddałam go w dobre ręcę i wiem że mu tam dobrze. Może najpierw poszukaj tańszego weterynarza(nie wiem jak w Twoim mieście ale u nas różnią się bardzo) albo porozmawiaj ze swoim szczerze, może będzie umiał dobrać tańsze leki. Koszty leczenia zwierzaków są niestety ogromne:-(

Jeżeli chodzi o hennę to moja siostra jest pielęgniarką na oddziale dziecięcym i często trafiaj do nich dzieci z tatuażami z henny jedna dziewczynka miał tatułaz hello kiti czy coś takiego i będzie miał bliznę na cale życie taka reakcje uczuleniowa dostał będzie miała 30 lat i blizna w kształcie kota na nodze porażka, trzeba się wystrzegać takich rzeczy , bardzo dużo osób jest uczulonych na hennę.

jola, a to mnie pocieszylas, dzieki :-D
nie, no ja mam wyrzuty sumienia, bo nie pracuje, to, co mam robic to ogarniac dom, rachunki i dzieci i co? w domu syf, nie mam weny, zeby sie zabrac za cos wiecej niz odkurzanie i pozorne ogarniecie problemu, a na polkach, ksiazkach juz centymetr kurzu ;-) i obiady tez - raptem zupa i co z tego, ze dobra, jak dwa-trzy dni jemy to samo? no i mam zawsze kupe mrozonek, na szczescie maz uwielbia pyzy, dzieci tez, wiec ja sie nie spinam specjalnie. i maz tez, odpukac, nie bardzo wymagajacy. juppi!

mitaginka,
wspolczuje! masakra. u nas zmienili rozliczanie i co miesiac placimy. co z tego, skoro wychodzi ok 600zl miesiecznie.. z tego 300 ponad jest na ogrzewanie, a chodzi tylko jeden w salonie i malenki grzejniczek w lazience - i to nie na full odkrecony! ech. ale ja nie chce oszczedzac na tym, umieram z zimna, teraz szczegolnie.

lenka, wspolczuje dylematu. nie wiem, co bym zrobila w takiej sytuacji :-( chyba nie uspilabym, nie...

ma ktoras z was buty bearpaw, takie a la emu? chce kupic takie jakies zimowe grubasy, bo ja juz zamarzam w swoich! i nie chce wydac 400zl na nie..

Lenka co do 3 USG to po prostu za tyle płaci NFZ a jak jest problem to każą za własną kasę robić , ja chodzę prywatnie bo u nas niema dobrych lekarzy na NFZ wole suchy chleb zjeść niż na maleństwie oszczędzać.

Hej Kobietki!
Ale się wczoraj zdenerwowałam... dostaliśmy rozliczenie za ciepłą wodę i ogrzewanie i musimy dopłacić 900 zł! A przecież płaciliśmy zaliczki- miesięcznie ok 200 zł. Oczywiście wkurzyłam się na mojego M., bo wysłałam go, żeby się coś dowiedział, to nic się nie dowiedział. Wywalić teraz prawie 1000 zł, to aż serce boli. Czekamy na rozpiskę, jakie było zużycie miesięczne, ale i tak uważam, że to zdecydowana przesada!

no faktycznie ja jak bym dostała 1000 zł do zapłaty to chyba bym siadła i płakała bo nie miałabym z czego zapłacić

lenka- nie mam pojecia co bym zrobila ale zwierzaka bym nie oddala i nie uspila!! u nas zwierzeta sa dosc wazne jak nie najwazniejsze. Moze faktycznie zmien weterynarza? Moja psina dzisiaj od rana wymiotuje tez nie wiem co robic. Od 6 chodzi pralka po zwymiotowala na lozko, dywanik kolo lozka itp. Nie chce jesc co u niej jest dziwne bo zjada wszystko doslownie wszystko. Te wymioty pewnie tez ze znowu cos pozarla. Teraz lezy i nie wstaje az sie boje reakcji corki jak wroci ze szkoly.
Co do oplat za wode, kiedys tez dostalam 1000 zl- okazalo sie ze kibelek ciekl i taki rachunek. Poszlam do spoldzielni i rozlozyli mi na raty, wiec moze to jest jakies rozwiazanie?

Witajcie:-)

Ale mnie dzisiaj glowa boli i mam wrazenie jakbym byla niezle wypita bo tak w glowie sie kreci i tak smis=esznie miekko sie czuje:tak:

Kurcze cos mam chyba z tym suwaczkiem zle wczoraj czy przedwczoraj byl 16 tydzien i 6 dzien ciazy a dzisiaj znowu zaczyna od 16 tygodnia????:dry:

Witam w ten pochmurny ,mokry dzień.

Oj dziewczynki współczuje Wam tej zgagi ,u mnie nic .Zresztą ta moja ciąża bez objawowa ,ani mdłości,wymiotów,zmęczenia,jakiś strasznych zachcianek ,nawet piersi mnie nie bolą ,ale je czuje .
Oczywiście wszystko jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Meriderko cieszę sie razem z Tobą że Twój tata dobrze się czuje po operacji.
Na pewno teraz będzie już tylko lepiej i lepiej i lepiej ...Trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najlepsze.

Ja się martwie o mojego kocura,ma znowu objawy zatkania pęcherza.Miesiąc temu było tak samo .
Musielismy mocno zacisnąć pasa ,bo koszt zabiegów ,antybiotyków nadwyręzył nasz budżet.
Teraz zapowiada się to samo.
Już nie wiem co mam robić ,kocham go jak wariatka ,ale nie mogę już tylko myśleć o nim .
Jak dziecko już sie urodzi to każdy grosz będzie sie liczył,nie wyobrażam sobie abym miała wydać 700zł na kota.
Bardzo bym chciała aby kiciuś wyzdrowiał ,ale ta jego choroba jest przewlekła .
Poczekam na mojego dzielnego chłopaka i wyśle go do weterynarza.
I poradzcie co my mamy zrobić w takiej sytuacji ?

Lenka no to wspolczuje Tobie sytuacji z kotem ja mam podobna sytuacje ale z moja suczka byla dwa razy juz operowana ma wszytsko powycinane a tutaj znowu powrot z rozrywki i tez nie wiem co robic bo kupe kasy poszlo na te dwie operacje do tego praktycznie codzienne wizyty w lecznicy na opatrunkach,zaszczyki itd....a tutaj widze ze nie przynioslo to skutkow bo znowu jest powrot. To jest jamniczka i ma swoje latka bo okolo 12 lat..

Hej Kobietki!
Ale się wczoraj zdenerwowałam... dostaliśmy rozliczenie za ciepłą wodę i ogrzewanie i musimy dopłacić 900 zł! A przecież płaciliśmy zaliczki- miesięcznie ok 200 zł. Oczywiście wkurzyłam się na mojego M., bo wysłałam go, żeby się coś dowiedział, to nic się nie dowiedział. Wywalić teraz prawie 1000 zł, to aż serce boli. Czekamy na rozpiskę, jakie było zużycie miesięczne, ale i tak uważam, że to zdecydowana przesada!

No to ladnie masz do doplaty ja jestem ciekawa jak bedzie w tym sezonie grzewczym u nas:dry:za poprzedni dostalam tez do doplaty ale okolo 400 paru zlotych. Najlepsze jest to ze mam naprawde cieple mieszkanie, do tego wymienione okna i ocieplony blok a do dopalty i tak i tak dostalam a jak zaczelam wlanczac ogrzewanie to mialam gora na 3 ustawione... tak wiec tez zglupialam jak to jest rozliczane ale tym razem uwaznie sie przyjrze temu

reklama
Lenka co do 3 USG to po prostu za tyle płaci NFZ a jak jest problem to każą za własną kasę robić , ja chodzę prywatnie bo u nas niema dobrych lekarzy na NFZ wole suchy chleb zjeść niż na maleństwie oszczędzać.

Szczerze powiem kochana nie wiem jakiej mojej wypowiedzi tyczy się ten Twoj post.
Ja nie kwestionuje broń Boże badań Usg ,faktyczne powinno się robić przy zdrowej ciązy od 3 do 4 razy takie badanie.Po co więcej?
Ja mam komplikacje w ciązy dlatego u mnie jest wykonywane to badanie z taką częstotliwością ,mam komfortową sytuacje bo jestem pracownikiem medycznym i nie muszę płacić za takie badania ,ale to był mój wybór że chcę je wykonywać w swoim zakładzie pracy.
Też chodzę do ginekologa na NFZ i tam babeczka też zleciła mi badanie usg co 2 tygodnie,więc nie zgodzę sie z tym że jak jest coś żle to trzeba za to samemu płacić.Jak się coś żle dzieje i są wskazanie medyczne ,to lekarz który pracuje na NFZ też daje skierowanie na badanie Usg a jest ono przecięż bezpłatne

Do góry