reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginko przy wirusie nie jest konieczna temperatura, ja obstawiam jednak że to wirus, gdyby jej pierogi zaszkodziły to zwymiotowała by raczej tylko raz (po pierogach) a nie kilka razy tak jak piszesz. A jak się dziś czuje księżniczka? Lepiej?

Bo u nas katastrofa... Julek ma zapalenie oskrzeli :-( Kuba też chory (tym razem ciągniemy bez antybiotyku ale coś końca nie widać....) ja normalnie mam już dość... Jedyny pozytyw który udało mi się załatwić to to że mam już zamówione prezenty dla wszystkich!!!! (z wyjątkiem męża :confused2:)

reklama
Mitaginko dobrze, że szybko przeszło :tak:

Kozica zdrówka dla Was :tak:

u nas była masakra ostatnio, Adi budził się w nocy z wrzaskiem przez zęby, nie można go było uspokoić i nic nie pomagało, ale dzisiaj już było ok, kupiliśmy granulki i żel na ząbkowanie i wreszcie pomogło
na całe szczęście bo inaczej bym się wykończyła chyba, raz jedno raz drugie pobudka...
Mam nadzieję, że Adi skończy ząbkować zanim Niki zacznie :tak:

Joluś co u Ciebie? jak sobie radzi Liwcia w p-kolu?

Aligator jak się czujesz? lepiej przebiega ta ciąża?

Pandora szukasz już pracy? może staranka rozpoczęte?

Eywa jak przeprowadzka?

baby- pracy jeszcze nie szukam, staramy się i mam nadzieję że niedługo się uda:tak: a wtedy wypowiedzenie anuluje się:-D a jakby co mam jeszcze 6 miesięcy w zapasie, na płatnym bezrobociu- wtedy zacznę szukać, albo otworzę coś swojego:tak:
a co u Was? jak mała się sprawuje? a Adi jako starszy brat- sprawdza się?:-D

no i u nas jednak wirus...
w nocy z niedzieli na poniedziałek ja dostałam biegunki, było mi strasznie niedobrze, nie moglam sobie znaleźć miejsca... wczoraj czułam jakbym miała mega grypę- tak mnie łamało w kościach, w mięśniach, szok...
A dzisiaj M. sobie zwymiotował...
niech już to cholerstwo odpuści...

Witajcie :)
Mitaginka, u nas też Mała była chora. Miała ponad 38 plus biegunka i bóle brzuszka. A do tego jeszcze problemy z sikaniem :( Ale już na szczęście po wszystkim. Winą obarczam ryż brązowy, pewnie stanął jej na żołądku. Zdrówka dla Tysi!

Kozica dla Was też zdrówka!

Baby cierpliwości przy ząbkowaniu :) Pierwsze zdanie będzie pewnie szybciej niz myślisz. My nawet nie zauważyliśmy kiedy, to się stało jakoś niezauważalnie i już Oliwka wszystko mówiła :)

Podziwiam, że Wasze dzieci takie zdecydowane, moja nie ma żadnych wymagań ;-)JAk jej się pytam co jej kupić w sklepie to zawsze mówi, że balonika ;)

baby chyba w koncu zaczniemy normalnie mieszkać..zaraz będzie 3 tygodnie,ale dopiero wczoraj meble do dziecęcego przywieźli, dziś wiercili i półki wieszali ,jeszcze tylko ogarnać cały sprzęt remontowy co się wala wszędzie i będzie ok;)

Ciekawa jestem, jak Wasze dzieciaczki zareagowały na prezenty?
Adaś obudził się dziś bardzo wcześnie (w sumie jak zwykle) około 5 z płaczem, przyszedł do mnie, wyprzytulał się i uspokoił, ale zasnąć już nie chciał (normalka :-p ). Szybko zauważył paczkę i zaczął rozpracowywać :-D - najbardziej ucieszył się z... paluszków beskidzkich, które bardzo lubi. Właśnie je wcina (bo już jest po śniadanku). Zabawki rozpracuje później :-D

weszłam z ciekawości a tu nawet życie płynie :)

mam chwilowo czas to cos skrobne- Asia właśnie wylała psu wodę i wyciera szmatą :):)

u nas wszystko ok, Asia zdrowa jak zawsze, grzeczna nic nie mówi ale migi opanowała do perfekcji.
no i naśladuje mnie we wszystkim no i najważniejsze od prawie miesiąca nie ma pieluchy- ani w dzień ani w nocy tylko na dłuższe spacery zakładamy

nati- witaj:-D Twoja Asia zawsze była do przodu więc nie dziwota że już odpieluchowana:-D Antek nawet w stronę nocnika nie patrzy, no chyba że po to żeby puścić melodyjkę i potańczyć:-D
mikołaj przyniósł dziś Antkowi tylko słodycze- w sumie nie planowane bo dostał je w ośrodku do którego chodzimy na rehabilitację, zabawki dostał już wcześniej:-D ale w sumie te słodycze najbardziej go ucieszyły i najchętniej zjadłby wszystkie:-D

reklama
Hej!
Nati, miło, że wpadłaś :-) Karmisz jeszcze? Ja jestem w trakcie oduczania od pieluchy. W domu nie zakładamy już w ogóle, ale że całe noce ciągnie jeszcze cyca, to na noc tak. Czasami zdarzają się nam wpadki, ale jesteśmy na dobrej drodze :)

Eywa, powodzenia w przeprowadzce :-)

Bachucha, moja nie wiedziała co jest grane, że dostała tyle prezentów ;-) Mówiliśmy, że od Mikołaja i to zrozumiała oczywiście, ale przecież dla dziecka to jednak abstrakcja mimo wszystko :) A przyszli jeszcze jej dziadkowie z obu stron z prezentami, więc już w ogóle.

A my mamy problem :-( 2 dni temu zauważyłam u Oliwki próchnicę w górnej jedynce :-(Wcześniej wydawało nam się, że ma po prostu słabe jedynki, bo na obu w tych samych miejscach miała jaśniejsze plamki, a teraz pojawiła się próchnica. Ogólnie jestem załamana. Nie wiem gdzie popełniliśmy błąd. Pierwszy ząbek wyszedł jej jak miała niecałe 5 mies. i tydzień później już czyściliśmy jej ząbki i tak do tej pory. Mała z racji diety nie je w ogóle słodyczy, pije tylko wodę niegazowaną, zero soczków i herbatek, a tu takie coś :-(Dzwoniłam dzisiaj do dentysty umówić się na wizytę i mówiłam, że karmię ją jeszcze w nocy i powiedziała, że prawdopodobnie od tego :-(Załamałam się, że ma 1,5 roku i już problemy z zębami. Jesteśmy umówieni w przyszłym tyg., ale nie wiadomo, co z tego wyjdzie, bo Oliwka jest bardzo ruchliwa i na pewno mi nie usiedzi na fotelu. A po ostatniej chorobie, nawet nie otworzy pewnie buzi, bo tak się boi 'doktola':-(No nie wiem, czekam do wizyty i zobaczymy. Mam nadzieję, że nie ma żadnych niedoborów z powodu diety.

Do góry