reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Boliwia u nas laptopa ma Kuba (takiego zwykłego za ok 50zł) Julek lubi się nim bawić, puszcza sobie muzykę albo lubi jak pani literuje wyrazy ;-) no i wciska wszystko co popadnie :tak:

Dzięki dziewczyny :) Muszę jeszcze przemysleć kwestię prezentów dla Małej. Niby nie ma aż tak dużo zabawek, ale ciężko się zdecydować ;)
Baby, moja też odróżnia trójkąt, koło i kwadrat, więc pewnie dlatego zgadłam ;-)
Dzisiaj zaczęłam ją uczyć wierszyka dla gwiazdora, takiego króciutkiego, zobaczymy czy powie ;-)

Pięknie :)
Ja to nie sądzę żeby Adaś kojarzył kto to jest św. Mikołaj - opowiadamy mu, ale chyba to dla niego czysta abstrakcja na razie ;-)
zresztą jego wypowiedzi to najczęściej jeszcze: "Mama (żeby zwrócić moją uwagę), tltla tla tla tltla tla tla... " oraz "aciototoje(st)?" i pojedyncze słowa.
Teraz oboje jesteśmy chorzy - Adaś ma zapalenie górnych dróg oddechowych a ja oskrzeli - znowu lub to samo co w sierpniu bo chyba jednak nie doleczyłam. W każdym razie czuję się fatalnie i brak mi sił, Adaś zaś ma ich znacznie więcej tylko podejrzanie kaszle - i to właśnie teraz, gdy wybrałam mu żłobek, tj. w rachubę wchodzą trzy i mieliśmy jechać je obejrzeć i dogadać sprawę (póki co będzie chodził raz w tygodniu). Zobaczymy jak się to potem rozwinie.

nasz Adiś zdecydowanie chce coś Myszko Mikowatego :-D
dostanie pacynkę Mikiego z biedronki, bo teściowa już kupiła, małe autko mikiego
klawiaturę comfy z grą i matę wodną oraz wieelką maskotę, w sumie tyle będzie od nas, babć i mojej siostry
no i jeszcze coś od znajomych, ale nie wiem co

Boliwia ja czekam na pierwsze zdanie a ty już wierszyka uczysz, no nieźle heheehheeh;-)

Mitaginko
co sobie Tysia zażyczyła?

słuchajcie, mierzyłam Adiego i ma 88cm :O, nie dziwię się, że spodnie na 86 są za małe, za to te na 92 często za szerokie są, no i lipa... dobrze, że część ma regulację w pasie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kupiliśmy jej tablicę znikopis i jak oglądałysmy baję to murzynek bambo miał tablicę, więc spytałam, czy chce taką i powiedziała, że tak, więc poprosiłyśmy o to w liście ;-)

u nas weekend średni, tzn. w piatek akurat ja odbierałam Martynkę ze żłobka, przychodzę, a pani mówi, że właśnie przed chwilą po obiadku Martynka zwymiotowała wszystko... zmartwiłam się bardzo, bo to pierwszy raz. Poszłyśmy do domu i było ok, zachowywała się normalnie. Chciałam dać jej ryż z jabłkiem, sucharki, ale nie chciała w sumie nic jeść. O 18 zwymiotowała znów. Bardzo dużo. Noc ok, wymioty się nie powtórzyły. Za to wczoraj miała cały dzień biegunkę, ale poza tym wsz ok. Bawiła się normalnie, jadła (oczywiście dietka). Nie wiem, co to było... w żłobku w pt jadła pierogi i mam wrażenie, że siadły jej na brzuszku... bo chyba gdyby to był wirus, to miałaby też temperaturę...

Do góry