reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
spróbuje na stojąco, fakt,że najpierw zawsze próbuje na siedząco, a jak się nie udaje to na stojąco,ale twedy już jest wkurzona na maksa , a zacznę od tej pozycji jutro, wrzeszczy na sam widok butów:p łobuziara moja:)

Pamietam z Majka tez byl problem z butami, dokladnie to samo robila i po walkach udawalo mi sie tylko na stojaco i to tez nie zawsze. No muszi sie nauczyc:)

Witam sie porannie.
Noc nie taka straszna, nawet calkiem wporzo;-)
Szkoda ze pobudki coraz szybciej, dzis o 6...rano moj syn uraczyl mnie jakim napadem histerii, drugi raz w zyciu jego, jejku normalnie nie wiem jak na to reagowac: to jest placz polaczony ze zloscia. Z jednej strony szkoda mi go bo tak starsznie placze, a z drugiej, no nie chce sie poddac malemu terroryscie:-(
A Wy jak tam nocki?

Ostatnia edycja:
u ns noc też ok. nie wiem o której ale chyba z 2 pobudki i od razu zasypiała bo zazwyczaj jeszcze z pół godziny łazi po mnie,
nie wiem jak to jest ale mała jak m ma wolne to wstaje o 6.30 dzisiaj poszedł do pracy po 6 dniach wolnego i wstała o 7.30 dziwne , właśnie jemy twarożek taki od "baby z rynku" z ogórkiem. pyszne

Adaś śpi w dzień 2x30-90 min, ale jak miał szczególnie trudną noc to się nawet i trzygodzinna drzemka zdarza. W nocy dziś ładnie spał, dwie standardowe pobudki - o 24,30 i 3,30 a ok piątej ryk - pampers prawie pękał w szwach :szok: Przebrany poprzytulał się, popatrzyliśmy na siebie trochę i zasnął do 8 :-D

Nati - jestem w mega szoku, że Asiula nie sika jak śpi - Adaś ma chyba wzmożoną produkcję ;-)

nigdy jeszcze nie zsikała się w dzień jak śpi a w nocy sika chyba tylko w trakcie pobudek.
kurcze w nocy była ok a teraz od prawie pół godziny łazi po mnie zamiast spać.

U Nas 1 pobudka, Filipek w ciągu dnia ma 2 drzemki, ok. 10 (już śpi) i ok. 15-16 i śpi wtedy ok. 1-do 2, na dworze dłużej.
Nati a dawałaś twarożek ze sklepu? jaki kupić? półtłusty? Filip też kaszki coraz mniej je, chlebek to z wędlinka, miodem, dżemem, serem. Wczoraj zrobiłam jajecznicę ale niekoniecznie mu smakowała (chyba za bardzo ściełam).

Ja dzis kupilam bialy serek ze sklepu ekologicznego, jest pyszny, taki jak kiedys w domu nasze mamy nam dawaly- robiony z mleka. My mamy tlusty. Dostal dzis Piotrus na deserek bialy ser+ biszkopt+ gruszka:) Smakowalo.

Dzis jest duzo fajniejszy, bo wczoraj to myslalam,ze mnie zajeczy na amen.

Mercedesss ja jutro planuje jajeczniczke:) Zobaczymy.

reklama
Eywa- chciało jej się spać, tylko wyszłam nie zdążyłam dojśc do przystanku i spała. Generalnie ok 10 to juz zawsze śpi. o 12 juz 2 raz czasami potrafi spać :-):-)
Mercedes- twarożek od baby z rynku. tłusty pyszny ale też je serek wiejski.

ja byłam u mamy zjadłyśmy obiadek- barszczyk i placek ze szpinakiem i serem pleśniowym. :-)
a tak to nudy :-)

Do góry