reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a o to moja Lenuska...

Załączniki

• DSC_0012.JPG
    DSC_0012.JPG
    26,7 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Mercedess- ja robię lane na wodzie nigdy na mleku nie robiłam i pewnie robić nie będę bo tak jak Baby nie znoszę. gotuje na wodzie lub w zupach.

mam dość no ale wymieniliśmy wszystkie rury i nawet nie ciekną :-), niestety mama musiała przyjechać na 2 godz i sie Asią zając. oj moja mama jest biedna teściowa mieszka 5 min od nas a mama 25min. i zawsze mamę wołam :-):-), ale wiem że teściowa rady by nie dała i by się mądrzyła itp a tu i Asia zadowolona i Karola.
Baby- fajny ten tort a msz jakis sprawdzony sposób na masę cukrową?? bo nigdy nie robiłam a tu trza się nauczyć :-)

Hej, Kobiety! Żyjecie?

Adeczka, witaj :-) Śliczna córcia :-) To ile waży, że mówisz, że jest najmniejsza?

eh a mi mąż powiedział dziś,że chyba roczek Natalci będziemy musieli przełożyć, a tak pięknie wypada w niedziele...

nie mam co pisac:p nic się moim smętnym życiu nie dzieje;)

a co do torta, to w zyciu nie dam rady upiec:p ostatnio niespodziankę mężowi jak robiłam to się nawet nie przyznałam,że biszkopt kupny i krem z torebki:-D:-D:-D

hello
Tysiulka niby spała dzsiaj w ciągu dnia tylko pół godziny od 15 do 15:30, a dziwnym trafem nie chciała zasnąć. Gadała się, śmiała, wariowała i padła przed chwilą...

aneczkaaa ja daję cyca rano przed pracą, po pracy i na wieczór/w nocy :tak:

idę jutro do dentysty... doigrałam się... mam napuchnięte dziąsło :zawstydzona/y: chyba jakaś ropa paskudna mi się zebrała :no: zobaczymy, co na to poradzi, bo antybiotyku przy karmieniu nie można, a chyba jedynym wyjściem na zlikwidowanie ropy jest antybiotyk...? ech...

witaj adeczko :-)

ja do dentysty idę 16-tego i znowu mama przyjedzie do Asi :-)
mam dość idę spać. asia zasnęła na naszym łóżku muszę przenieść i się do niej przytulić i iść spać

mitaginka, można przy karmieniu. Na pewno duomox lub amotax. Ja miałam te mniejsze dawki przepisane. A dwa razy brałam już antybiotyk i konsultowałam to z 2 ginekologami i 2 pediatrami ;-)Raz przy zapaleniu piersi, a drugi raz jak z brodawek dosłownie lała mi się krew i też był stan zapalny i po niczym nie schodziło.

Aj, Wy o tych tortach, a mi się marzy tort bezowy, mmm, jak skończę karmić, to będzie to jedna z pierwszych rzeczy, które zjem ;-)Na równi z serkiem pleśniowym i mega niezdrowym, ale pysznym kebabem ;-)

Eywa, to się uśmiałam z tego smętnego życia ;-)Ja od kilku dni też nie mam o czym pisać. Czyżby dolegało mi to samo? ;-)

Edit. Przytyłam 3 kg :szok:A już tak ładnie schudłam! Jak to się stało?! Jestem wściekła i teraz przed kompem wcinam surową marchewkę, a nie chlebek z dżemem :crazy:

Ostatnia edycja:
boliwia naprawdę Cię podziwiam z tą dietą :tak:
ja jak przez jakieś 2-3 tyg (już nie pamiętam) nie jadłam nic co zawiera mleko i pochodne (Tysia miała brzydkie kupy i myślałam, że przez to), to omal nie zwariowałam... byłam taka zła i wiecznie głodna! Koszmar! Gdyby miało to potrwać dłużej to podejrzewam, że odstawiłabym od cyca...
Dzielna jesteś!

Witam z rana.

nie mamy siły palcem ruszyć wrrrrr, rury trzymają nadal. dzisiaj dalszy ciąg tj trzeba podłączyć kanalizacje i zamontować na nowo kabine, umywalkę, pralkę. ok pralka to 1 min max ale zawsze :)
Asia obudziła sie o 0.40 i 2.40 i było by na tyle :-) teoretycznie powinnam być wyspana.

Boliwia- a jak długo zamierzasz karmić??? i co potem tj jakie mm czy w ogóle jakieś???

bo ja jak przestanę karmić to nie wprowadzam mm z butelki tylko więcej posiłków będzie i tyle.
jak je seki wiejskie,śmietane, ser żółty to chyba już i mleko takie w butelce też zaraz będzie mogła co??

reklama
Co do wagi Lenki to wazy gdzies 7800 ale jest taka malutka, niewysoka. Ale apetyt ma jak malo ktore dziecko. W ciagu dnia je wszystko, co sie jej da a i tak patrzy za tym, co my jemy. Wczoraj wcianala moja pomidorowke i plakala wrecz kiedy sie skonczyla. Chcialabym, zeby Lena tak samo fajnie spala jak je...
A co do roczku to wy juz tak planujecie... jezu ja jeszcze nawet o tym nie myslalam. Tak czy tak przyleci do nas chrzestny z rodzinka wiec musze sie zmobilizowac.
Fajne macie pomysly na torty. Tu tez dziewczyna robi swietne i smaczne - musze zaczac sie rozgladac za czyms fajnym.

Do góry