reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam mamuśki

Dopiero Was nadrobiłam...
Miałam dość zajęty weekend. W sobotę... szoping, obkupiłam dziecko na zimę-nie będę pisać ile kasy na nią wydałam:szok:Ale z kurtki, to naprawdę się cieszę-dorwałam w coccodrillo zeszłoroczny wypust przeceniony ze 150 na 95 zł-to taki piękny płaszczyk, bladoróżowy, ocieplany...Oczywiście musiałam dobrać czapkę, szalik,rękawiczki...A tak przy okazji to zaopatrzyłam młodą w rajstopki (a co tam -od razu 3 pary), pajace do spania itp.W każdym razie uszczupliłam moooocno konto:-(
Jak sobie pomyślę co mnie czeka za rok-drugi berbeć do ubrania-to już się zastanawiam skąd na to brać...

Poza tym odwiedzili nas teściowie...Pogadaliśmy... Cieszą się z mojej ciąży, a już myślałam, że będą psioczyć, że za szybko...
Co do nastroju-to zrobiłam się okropną zołzą, ciągle się wydzieram na męża.To chyba hormony-nigdy taka wredna nie byłam. Wszystko mnie denerwuje, drażni-szczególnie w mężu...Dobrze, że on taki spokojny, bo inny to by chyba nie wytrzymał...

A na obiad-gulasz...Wyszedł mi przesmaczny, przepyszny... Mniam, mniam...
A Wy dziewczyny, tak codziennie dwa dania...? Załamujecie mnie normalnie,że też Wam się chce. Podziwiam...

Ostatnia edycja:
reklama
witaj
nie wiele z nas wie jakiej plci jest malenstwo. ale ja np sie domyslam, bedzie chlopak :)

A ja nie mam pojęcia,nie mam żadnych specjalnych zachcianek,raz jem słodkie,raz kwaśne,zaleźy od dnia i humorku:),to moja druga ciąża,i z pierwszą miałam podobnie,też żadnch zachcianek nie było,i urodziła się nam wspaniała córeczka więc może i tym razem będzie dziewczynka :)

Hej dziewczyny u mnie też zimno wszystkie piszecie o ruchach dzidzi a ja się zastanawiam czy jak poczuję to będę wiedziała czy to to, nie mogę się doczeka czy będę wiedział na następnej wizycie jaka płeć , wizytę mam 15 listopada.A co do facetów to mój cały tydzień pracuje zresztą ja też ,a jak w sobote i niedziele ma wolne to się z chłopakami z harcerstwa umawia i jedzie nan noc , jestem wściekła, jak się spytałam czemu dopiero teraz się dowiaduje to powiedział że się wkurzam i dlatego, no i ze on musi jechać bo jak to wygląda że on to organizuje a go nie będzie , a my z dzidzią to co ?

Apropos ruchów... Mój gin w piątek na wizycie powiedział, że niemożliwe, żebym już czuła....Ale ja i tak wiem swoje. CZUJĘ RUCHY I BASTA!!!

adi- 15 listopada mysle ze juz bedziesz wiedziec przynajmniej, jak bedzie chlopak to bedzie widac!!!
ja mam za tydz wizyte i mam nadzieje ze mi usg zrobi i zobacze :), jak dobrze za moj nigdzie nie wyjezdza. Zapraszam do Gdyni
aguhan- mi sie nie chce, ale robie zazwyczaj 2 dania, jak by tu powiedziec maz lubi jesc i jak nie ma zupy to jest glodny i po objedzie zjada kilka kanapek wiec wole juz by zjadl zupe. Ale 3 dan nie robie, juz nie pamietam kiedy pieklam ciasto chyba na swoje urodziny czyli 5 lipca, no ale corka ma w czwartek urodziny wiec bedzie tort
martus-no to moze bedzie coreczka, a starsza ile ma latek?

Ostatnia edycja:
Apropos ruchów... Mój gin w piątek na wizycie powiedział, że niemożliwe, żebym już czuła....Ale ja i tak wiem swoje. CZUJĘ RUCHY I BASTA!!!

Ja też czuję ruchy,choć już słyszałam że to zapewne jelita albo coś w tym stylu,ale ja wiem swoje,czuję dobrze co się dzieję w moim brzuszku a zwłaszcza wieczorem jak leżę w łóżku :)

Witam was kobiety

Wpadłam dzisiaj w wir sprzątania i sie opanować nie mogę, a po weekendzie zawse jest co robic. Lece jeszcze pranie wywiesić i ogórkową chyba trzasne na obiadek.

Miłego dnia dziewczynki

Martus Witaj:)

czemu powiedział, że niemożliwe? Przecież w okolicy 16tc już można poczuć, a jeśli to kolejna ciąża, to tym bardziej ;)

u mnie czasem są obiadki dwudaniowe, ale na ogół zupę gotuje mój M. wieczorem i jest tak na 2 dni, a drugie danie to już na bieżąco, ale często (tak jak dzisiaj) potrawy mało wymagające- ryż z kurczakiem i sosem ze słoika :p
co zrobić...on pracuje, ja mam raczej leżeć, więc z gotowaniem jakoś nam nie po drodze

nati_k- mam nadzieje że będzie widać płeć , a swoją drogą mój maż jest z Gdyni zresztą mieszkam ok 40 km. od Gdyni kto wie może kiedyś się spotkamy , często do teściowej jeździmy.A co do obiadu to robie jedno danie zresztą pracuję , i dotego gram w 3 zespołach jednym na weselach, drugi orkiestra strażacka, i orkiestra młodziezowach, choć do młodziezy to się chyba nie zaliczam . Mając to wszystko na uwadze nie miałabym czasu żeby jeszcze dwa dania robić ale mój mąż lubi obiady , zupki itp. zje wszystko co mu zrobię i zawsze smakuje .

reklama
Witajcie. :)

Przepraszam, że się mało odzywam... Jakoś kiepski humor ostatnio mam, a do tego sporo na głowie.

Któraś z Was pytała o moje wrażenie z używania poduszki-kojca z Motherhood. No więc po paru dniach już spokojnie mogę napisać, że jestem MEGA zadowolona i wreszcie wstaję bez bólu w krzyżu.

Ciepło Was pozdrawiam. :) A, i witam nowe Kwietnióweczki.

Do góry