reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie. :)

Widzę, że burzliwe dyskusje tu odchodzą. o_O Ja w ogóle nie rozumiem, o co chodzi z tymi grupami zamkniętymi, jak się do nich dołącza itd... I w sumie nie wiem, czy są one niezbędne... Ja na forach staram się pisać tak, żeby się za bardzo nie ujawniać. A że ktoś będzie czytał o powiedzmy mojej wysypce na biuście albo o tym, w jakiej pozycji kocham się z Mężem w ciąży - nie mam z tym jakiegoś szczególnego problemu... Wiem, że Internet nie jest całkowicie anonimowy, ale uważam, że naprawdę można w nim funkcjonować względnie bezpiecznie przy zachowaniu podstawowych zasad zdrowego rozsądku. A skoro nie jestem w tej 8-osobowej grupie to co? Powinnam się czuć "nielubiana" bo nie zostałam zaproszona? ;)

Aenye, Aligatorek
- śliczne betki! :) Ja mój wynik będę mieć ok. 21:00 i mam nadzieję, że będę miała powody do radości podobnie jak i Wy.

Agusiaq, Aguhan - witajcie. :)

reklama
Witajcie. :)

Widzę, że burzliwe dyskusje tu odchodzą. o_O Ja w ogóle nie rozumiem, o co chodzi z tymi grupami zamkniętymi, jak się do nich dołącza itd... I w sumie nie wiem, czy są one niezbędne... Ja na forach staram się pisać tak, żeby się za bardzo nie ujawniać. A że ktoś będzie czytał o powiedzmy mojej wysypce na biuście albo o tym, w jakiej pozycji kocham się z Mężem w ciąży - nie mam z tym jakiegoś szczególnego problemu... Wiem, że Internet nie jest całkowicie anonimowy, ale uważam, że naprawdę można w nim funkcjonować względnie bezpiecznie przy zachowaniu podstawowych zasad zdrowego rozsądku. A skoro nie jestem w tej 8-osobowej grupie to co? Powinnam się czuć "nielubiana" bo nie zostałam zaproszona? ;)

Aenye, Aligatorek
- śliczne betki! :) Ja mój wynik będę mieć ok. 21:00 i mam nadzieję, że będę miała powody do radości podobnie jak i Wy.

Agusiaq, Aguhan - witajcie. :)

oh...KRAKOWIANKO,
już myślałam, że ze mną coś nie tak i sama pod prąd

mnie się nie spodobały te zasady, które zakładają tajne głosowania o przyjęciu Nowych do grona, dla mnie każda ma kredyt zaufania, a nie musi go zdobywać, tylko dlatego, że zaszła nieco później, albo później się dowiedziała, czy też później dołączyła do głównego wątku

...a także zapis o nie pisaniu przez Nowe próśb o dołączenie do grupy...

teraz rozumiem, że zamknięte grupy dają Członkiniom poczucie bezpieczeństwa wg mnie złudne, ale każde poczucie bezpieczeństwa jest poczuciem bezpieczeństwa

dziwnym było dla mnie jakaś dzika wrogość marcówek, na okoliczność mojego odmiennego zdania i zwyczajnej rzeczowej krytyki
wg mnie te dwie zasady nie załatwiają niczego

tzn poczucie bezpieczeństwa, które jest OK

Witam wszystkie przyszłe mamusie

2 dni temu zobaczyłam dwie kreseczki na teście i moja radość a jednocześnie niedowierzanie przyćmiły inne sprawy. Według moich obliczeń mamą zostanę 13 kwietnia.Jestem już mamusią uroczej, przekochanej i przewspaniałej córeczki Hani urodzonej w czerwcu 2009 roku. Na dzidzię zdecydowaliśmy się dość spontanicznie, chwilę przed poczęciem. Nie myślałam, że zajdę już w pierwszym cyklu, gdyż latka lecą i nie jestem już najmłodsza,ale widocznie z moją płodnością nie jest źle.Przesyłam gratulacje i trzymam kciukasy za każdą z nas.

GRATULACJE AGUHAN!

Jak Znosisz ten czas, doskwierają Ci jakieś objawy?
My tu przerabiamy chyba wszystkie warianty, od zerowych objawów, po całą orkiestrę wielkiej niemocy
Kiedy Planujecie wizytę u gina, czy badanie betki? Niektóre z nas już widziały swoje fasolinki, niektóre już wkrótce...ah co za emocje

a_gala- ja myślę, że na tym etapie ciąży nie ma znaczenia do jakiego lekarza chodzimy oby miał dobre usg. Szanowany lekarz z nowej soli Bajon powiedział mi, że lekarze na wczesnym etapie nie są w stanie nic zrobić jak się dzieje źle. Dobrym jest Gąsior on jest ordynatorem w zielonej, ale przyjmuje w soli trochę drogo kasuje bo 150 za wizytę. Nic nie rób kochana tylko odpoczywaj, mój gin na plamienia też by Ci duphaston przepisał i odpoczynek.
aguhan- GRATULUJĘ!!
KAROLKA29- ja mam termin na 7 kwietnia, moja ciąża jest młodsza od Twojej o 2 dni...na suwaczku widać;)
krakowianka 85- pochwal się koniecznie wynikiem betki, oj coś czuję i stawiam u Ciebie na 9 000 :). O tym forum zamkniętym to też się dowiedziałam, że istnieje od marcówek,,,w kłótni wyszło,,,aj dla mnie to dźiwne bo sprawdziłam i jest 8 osób ale najśmnieszniejsze jest to że naszej moderatorki tam nie ma. Jak byłam na innym forum to jakoś to przyjemniej wszystko się odbywało,,,wspólnie wybierałyśmy w głosowaniu zdjęcie na pierwszą stronę zamkniętej grupy i tak przyjemnie było,,,a tutaj tak tajnie. Nawet nikt nie powiedział, że grupa istnieje jak ja sugerowałam założenie,,,krakowianka ja też nie dostalam zaproszenia i wcale nie czuję się gorsza, może nas próbują rozszyfrować, ok,,,ale że moderatorka nie wzbudza zaufania to mnie dziwi.

no to w takim razie poki co daje sobie spokoj z szukaniem nowego lekarza i leze dalej...a wizyta w przyszly poniedzialek i mam nadzieje, ze bede po niej spokojniejsza ;)

b9m4719836j
wrog.jpg

joll- już kumam dopiero teraz doczytałam,,,aż nie wierzę, że to możliwe,,,no ale powiedz mi dlaczego drugiej moderatorce nie dałyście zaproszenia??

no właśnie, jak pisałam, ja nie chcę się w jakieś tajne głosowania bawić, sądziłam, że w wszystkie "z urzędu" będziemy członkiniami, że nawet, gdy pojawi się jakaś "nowa", to po prostu z miejsca dostanie zaproszenie

moja propozycja jest następująca, STWÓRZMY NOWY PRZYJAZNY REGULAMIN
ale to tylko moja cicha propozycja (wielkie litery nie mają oznaczać krzyku)
i proszę i krzyczcie już na mnie, przecież niczego złego nie chciałam
właściwie wstawiałam się za przyszłymi Brzuchatkami
o nic dla siebie nie walczyłam

Ooo matko kochana dajcie juz spokoj tej grupie, juz tyle razy zostalo napisne ale powtorze nic na sile
joll a ty sie wkoncu prekonalas czy nie? Bo co wypowiedz to co innego:-D:-D Proponuje jeszcze raz nie drazyc.

Sen to moj najlepszy przyjaciel:-) wlasnie wstalam:tak:

reklama
Ooo matko kochana dajcie juz spokoj tej grupie, juz tyle razy zostalo napisne ale powtorze nic na sile
joll a ty sie wkoncu prekonalas czy nie? Bo co wypowiedz to co innego:-D:-D Proponuje jeszcze raz nie drazyc.

Sen to moj najlepszy przyjaciel:-) wlasnie wstalam:tak:

czy to tak trudno zrozumieć? zamknięta grupa jest OK, ale tajne głosowanie niefajne

Do góry