reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam się i ja po przerwie. U mnie w skrócie:
W zeszłym tygodniu wysiadł mi kręgosłup i ciągle jestem na lekach. W zeszłą środę zmarł mój wujek więc w weekend byłam w Lublinie na pogrzenbie w niedziele jeszcze zdążyłam na zajęcia bo wróciliśmy w nocy. W niedzielę zaczęła się jazda bez trzymani bo chłpocy dostali jakiego wirusowego rozstroju żołądkowego i cały czas rzyganko i sranko na zmianę przez 24. Dziś już troszkę lepiej. Może uda się zabrać za jakieś przyszykowania do świąt...

reklama
eywa, tak, w nocy zjada po ok 200-240ml. a rano i na noc nawet 270ml. k... zaczal mi przesikiwac pieluchy w nocy. chyba za duzo wypija i sie nie miesci. albo pieluchy za male???

baby, no jak ci zazdroszcze, ze twoje dziecko wszystko zjada. moj owszem, wszystkim sie pobawi, troche pogryzie, uwielbia chalke i chlebek, nawet spore kawalki umie polknac. jabluszko wcina, gruszke. a jak tylko w obiedzie jest jedna grudka (ryz, niezmielona do konca marchewka itp) to normalnie zaciska usta i koniec jedzenia. ostatnio byly w promocji obiadki bobovity (3 w cenie 2) i kupilam 6. sama na swoja zgube!!! bo teraz wszystko najpierw w blender musze wrzucic!!! jak dam ze sloika to zje 3-4 lyzeczki i koniec, wtedy w blender, miks na mus i dopiero zjada reszte :/ potwor maly. a bobovita ma takie smaczne te obiadki. moi chlopcy uwielbiali aromatyczne cos tam z owocowa nutka i rybke (cos z dorszem maja). naprawde smaczne, sama bym zjadla. a ten nic, po 3 lyzkach, jak zaspokoi pierwszy glod, jest koniec. no ale w koncu przejdzie.

zeby nie bylo, ja od dawna daje mu do jedzenia kawalki kanapek, szynki, mieska, makaronu, herbatniki, wafelki. i on owszem, bawi sie, zjada troche i umie polykac takie kawaleczki. wiec to nie tak, ze nie probuje :-( sieeeeet.
strasznie ubogi ma przez to jadlospis, bo tych duzych sloikow gdzie jest zmiksowane na mus jest malo. a tych z grudkami tak duzo, takie fajne smaki :/

nati,
wspolczuje jazd z tesciowa! nie daj sie!

morgaine,
caus!!!!

przyszla koszulka, ktora Filipek wygral w konkursie :D jest idealna! bedzie mial dzis na sobie ubrana, na urodzinach :D strasznie mu sie podoba, i mi tez :D zdjecia wkleje jutro! a jutro moj syn ma urodziny (tzn obchodzi juz dzis, tzn dzis ta zabawa, prawdziwe urodzinki jutro :-) )

Baby_55, ale ja daję cyca na każde zawołanie. Smoczka w ogóle jej nie daję, bo już od dłuższego czasu go nie chce. Ostatnio tylko spróbowałam znowu, bo pomyślałam, że może jej już przeszedł ten wstręt. A moja panna obudziła się dzisiaj o 23 i zasnęła o 3 w nocy :szok:Jestem nie do życia, więc postaram się Wam odpisać coś później.

Boliwia nie wiedziałam jak to jest u Ciebie dlatego opisałam co u mnie pomogło, ale może po prostu idą kolejne ząbki???

Aenye Adi na początku też nie chciał jeść tych z grudkami ale nauczył sie jak zaczełam mu dawać jedzenie do zabawy łapkami, całe danie to samodzielnego jedzenia i jest ok, mimo, ze jadał przecież chlebek itp ale te grudkowe jakoś nie szły a już zwłaszcza tutejsze... te w ogóle były nie do przejścia:laugh2: ale nauczył sie i zjada teraz pięknie wszystko, jak mu nie idzie jedzonko samemu to ja mu daję po kawałku i ładnie gryzie o ile da sie gryźć dziąsełkami ;-)
acha no i dawaj foty w nowej koszulce :)

Nati ja zawsze mówię mężowi, zeby on pogadał z rodzicami bo jak nie to ja owszem zadzwonię ale moze sie to źle skończyć i wtedy mam spokój bo on wie, że ja się nie bawię tylko prosto z mostu co myślę:-)

Mitaginko ciekawe jak siostra daje radę?

na fotkowy wrzucam resztę fotek które ostatnio zgraliśmy :)

Baby, widzę, że się w BLW czasem bawi Adi :) Moja też tak je, że daję jej w kawałeczkach ziemniaki, inne warzywka i do tego pulpet. Ostatnio sama jadła marchewkę z groszkiem i kilka razy groszkiem trafiła do buzi :) Polecam bloga z fajnymi przepisami na takie jedzonko nie papkowe kuchnia ela i my

Cucu obiadki w sumie tylko takie jada, dzięki za stronkę i zapomniałam pogratulować Gabie świetnie jej idzie, Adi zauważyłam jest jakieś 2 tyg za Gabą więc moze niedługo on też ruszy :) już mu sie udaje po 1-2 kroczki zrobić bez trzymanki ale zaraz na kolana:-D

Boliwia, to u nas podobnie. Mala przerwe od 2.30 do prawie 5 sobie zrobila. Jak to sie mowi, jestem wyje**** Tez bym chciala karmic jeszcze troche, ale perspektywa takiego snu, co niemal drugi dzien mnie dobija :baffled:

reklama
Nati a gdzie Ty się podziewasz?

jestem jestem ale m w domu to jakoś czasu brak.
u mnie nocki są ok, BLW nie stosuje bo Asia się bawi rozgniata itp do buzi nawet nie próbuje wkładać. za to jak ma w ręku łyżeczkę to kombinuje dobrze. ale zjada już wszystko i normalnie. dzisiaj kasza z gulaszem a wcześniej zupa pieczarkowa.

Do góry