reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Muszę się pochwalić, że moje dziecko idzie jak burza. Mamy 5 ząbka ku wielkiemu niezadowoleniu moich sutków :no: Kurczę nie wiem kiedy te nocki się skończą, bo druga dwójka już na wierzchu, a przy trójach tez już widać białe ślady. JAkoś szybko wychodzą, przecież roczne dziecko ma najczęściej 6 ząbków- podobno.

reklama
nie mam pojęcia ile zębów powinnien mieć roczniak ale naszych kwietniowych chyba to nie dotyczy ;-) Na jak różnym etapie rozwojowym są nasze dzieciaki to szok :szok:

an82 - zazdroszczę basenu - ja z okna widzę ale tyłka zebrać nie mogę :-) Mam w Solcu Kujawskim (15 minut ode mnie) aquapark i tam fajnie bo zawsze mało ludzi ale jakoś nie mogę tam dojechać.. mam wolne między świętami a nowym rokiem i obiecałam sobie że tam pojadę! Oby dzieciarnia zdrowa była :-)

Dzieciaki wykąpane - misia śpi (sama zasnęła kochana) a młodemu tata czyta książeczkę.. A mi się oczęta kleją.. co za dzień..

jankesowa, boliwia i kto tam jeszcze ciekaw czapki Milciowej - nie miałam sumienia dziecku dziś czapki babciowej zakładać.. jutro idziemy do niej na obiad to dla niej założę ją Milci i pstryknę fotę

nati, aneczkaaa gratki kolczyków ;-)
aneczkaaa a jak Milcia zniosła zakladanie? Ja chyba nie miałabym sumienia mojej histeryczce zakładać :-D
a co do pracy... z zespołem ok, ale co to za zespól- dwie laski i ja :-D

dzisiaj ugotowałam Tysi zupkę i zjadła ze smakiem :-D sama otwierała buźkę, a nie że musiałam wpychać na siłę ;-) ma jeszcze na jutro :tak:
za to jabłuszka startego z bananem nie zjadła :confused:

Mitaginka – 3 dziołchy to super zespół!!! Dogadujecie się razem??A co małej ugotowałaś?? Moja ani obiadów ani owoców moich nie je.. jedynie jabłuszko z siatki. Koleżanka do tartych owoców daje glukozę ale to chyba nie tędy droga..

A przebijanie uszek było z pistoletu i tylko śrubki Pani zakładała – Mila chyba nie kuma że coś w uszach ma a uroczo wygląda.. Innym lśnią zęby jej uszy :-D

nati – jakie masz zalecenia pielęgnacji?? mi mówiła żeby od czasu do czasu spirytusem przemyć i pokręcić w uchu - tyle

Mitaginka, a normalnie musisz Tysi na siłę wpychać? Bo moja dopiero od niedawna sama chce coś przełknąć. Zdecydowanie bardziej lubi owoce od warzyw, ale trudno, musi się nauczyć. Ja jej dzisiaj zrobiłam zupkę z marchewką, ziemniaczkami, brokułem i królikiem. Też mamy jeszcze na jutro ;-)Kolor nie wyglądał zachęcająco;-)ale troszkę zjadła :-)

Aneczkaaa, umieram z ciekawości, ale jakoś wytrzymam do jutra ;-)

Moja tylko na słoiczkach chyba że w żłobie dostaje gotowane. Ponoć wszystko tam wcina - moja krew :-)

Tradycyjnie padam na pysk więc do jutro kwieciste!!

Hej,jest tu jeszcze ktoś;-)???

Akurat skończyłam sprzątać po imprezie,łeb mi rozsadza a mężulek już dawno sobie śpi,kretyn jeden,że się tak bezczelnie wyrażę:wściekła/y:

aneczkaaa-ale Milcia ładna w tych kolczykach,prawdziwa dama!!!

nati-Asiunia też śliczna!!!

mitaginko-gratki udanego gotowania i zjedzenia przez Tysiulę Twojego jadełka!

aenye-jak Wasza impreza,wsio się udało???

Dobra uciekam już,bo pewnie noc nieciekawa z powodu ząbków... Słodkich snów dla tych,które będą spać:))

Boliwia różnie to bywa z zębolami, np 10 mies synek koleżanki ma 8 ząbków a drugiej synek jak miał roczek to miał 12 ząbków, wiec wcale nie musi być tylko albo aż 6

Aneczka gratki kolczyków :)

Nati jak mąż na zmiane u Asi? zauważył w ogóle?

Mitaginko gratki dla Tysi za jedzenie ładne :)

właśnie dziewczyny jak dzisiejsze imprezki się udały?

Adi dzisiaj po raz pierwszy wypił trochę mm, niewiele bo tylko 30ml z niekapka ale to juz coś bo odkąd skończył 3 mies nie chwycił się mleka poza cycem a fajnie mieć jakąś alternatywę
zrobiliśmy zakupy, zamówiliśmy karpia, a na jutro przewiduję strojenie okien na święta, naklejki, śnieg w sprayu itp :) będzie zabawa :)
ach no i kupiłam przyprawę żeberka w coli i będziemy jutro wcinać :) zobaczymy czy dobre:tak:

Ostatnia edycja:
żeberka są nawet smaczne, polecam;)
jejku czemu ja nawet 2 razy w roku cista nie upiekę? nie nadaję się no! spartaczę nawet coś, czego nie da się spartaczyć, jutro goście a ja zawaliłam już 1 z 2 ciast, a drugie się okaze, jeszcze siedzi w piecu, babeczki z proszku chociaż awaryjnie są! bleee

dziś taki dzień,że padam, najpierw spacer, na spacerze wymyśliliśmy wypad do ch, bardziej spacerowo , ale mężulowi trza było czapkę i rękawiczki kupić, Natunia dała nieźle popalić, na rękach tylko chciała, jak nigdy! w ch zawsze urzeczona siedzi , tyle świateł, ludzi....
potem w domu zabrałam się za ciasta, mąż musiał na kompie coś zrobić, a ona 1 min sama nie chciała zostać, eh, a musiałam zrobić zanim pójdzie spać, bo później bym ją obudziła, dom wariatów mam... jeszcze rano tzreba posprzątać skoro goście, potem spacer zaliczyć, obiad...jestem tak niezorganizowana ostatnio,że szok, no ale też dlatego,że Natalka ma gorszy okres przez te zęby, potrzebuje dnia,żeby odpuścić sobie wszytsko,ale nie da się tak;)

MItaginka
gratulacje obiadu
Nati, Aneczkaaa ślicznie dziewuszki wyglądają

reklama
Do góry