reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

a ja dziś posegregowałam ciuszki Natalkowe "na zapas", poprasowałam, bo wyprałam już wcześniej, jak wsypałam je do łóżeczka to z górką było;) właśnie skończyłam prasować, zostało najgorsze, umieścić je gdzieś:sorry2:
w ogóle zdarzać nam się zaczynają dni z jedną drzemką tylko, która się kończy ok 14, do 20 to masakra jest potem:szok:

reklama
a ja dziś posegregowałam ciuszki Natalkowe "na zapas", poprasowałam, bo wyprałam już wcześniej, jak wsypałam je do łóżeczka to z górką było;) właśnie skończyłam prasować, zostało najgorsze, umieścić je gdzieś:sorry2:
w ogóle zdarzać nam się zaczynają dni z jedną drzemką tylko, która się kończy ok 14, do 20 to masakra jest potem:szok:

a moja miewac zaczela 3 (!) drzemki; przed 12, przed 14 i pozniej jeszcze po 17! Ta ostatnia zbedna na maksa, bo sie zbudzi wyspana i szaleje do 22! :/ No zalamka... Niedawno z wielkim bolem zasnela... :nerd:

wczoraj ostatnia,a dziś pierwsza? ile to można spać dziewczyny;-)nigdy nie wchodzę tak rano,ale mała się bawi, mąż śpi, kawe zbożową zrobiłam i nawet nie mam co czytać:sorry2:

Witam się i ja!

Póki co z katarkiem już lepiej, nosek jeszcze przypchany ale jest lepiej.
I idą nam 2 zęby na górze.
Wszystko się chyba nałożyło i stąd te nocne marudzenie i nieprzespane noce.
Wczoraj zasnął ok. 20:30 i spał do 3, potem do 6:30.

Ale, zastanawia mnie jeszcze jedno.
Jak kładziemy go właśnie ok. 20:30-21 to lepiej śpi i ma drzemka godzinną ok. 16.
Któraś z Was zauważył to samo?

Co do wczorajszej dyskusji :-) którą właśnie przeczytałam :-)
Ja chyba nie mogłabym wyjechać, jestem bardzo związana z rodziną i przyjaciółmi.
Ale, wszystko zależy od tego kto ma jaką sytuację, każdy postępuje tak żeby jemu było dobrze :-)
I prawda jest tak, że żyje się coraz gorzej !!!

ja wyjątkowo późno kompa włączyłam, bośmy pospały do 6, następnie poszłam na podlogę rozebrałam małą do golasa i o 7 zasnęłyśmy do 8 mała spocona się obudziła- przykryłam ją kołdrą bo przecież na golasa była a ona do kołdry nie przyzwyczajona.
mąz ma nocke więc śpi, mała na podłodze się bawi ale już zaczyna marudzić :(

Ja jeszcze wrócę na moment do tematu. Mówiłam o awansach na naprawdę wysokie stołki nie o kierownikach czy dyrektorach działów... a o gnojeniu tez nie mówiłam tylko dawaniu do zrozumienia, że jest się nie u siebie i nie jestem Irlandką. Czasami miałam wrażenie że to chodziło o jakąś taką kobiecą zazdrość...no ale było minęło. Teraz gdybym znów miała wyjechać zrobiła bym wszystko inaczej...

Noc do dupy, dzieci chore, ja też....i czcionka mi się jakaś dziwna włączyła...

Brak miejsca na wszystko czuję dotkliwie, po mimo 74 metrów kwadratowych ale to w dużej mierze z powodu wesołego natchnienia architekta jak można w mieszkaniu zrobić kąty ostre? tak jakby ktoś kawałek pokoju uciął po skosie...? Tak mamy przez całe mieszkanie. tzn kuchnia, ubikacja, łazienka, duży pokój....

co do spania u nas 4-5 drzemek po min 30 min ( jak te ranne są krótsze to wtedy ta ok południa trwa nawet 1,5-2 godz) ale o 17 juz nie pozwalam spać, jak juz nie do wytrzymania jest to idziemy sie kąpać i sie na trochę rozbudza

u nas 3 drzemli czame ok 30minutowe a czasem zdarzy sie ktoras ok 1h . Po 17 juz tez nie daje spac i robie tak jak "nati" myj myj predzej i wtedy sie rozbudza na noc zasypia kolo 20-20.30

Hmmm co do tematu eywa a malym miescie czlowiek jest zgaszony licza sie tylko wtyki, wtyki i wtyki a pensja siega ok 2tys zl ot tyle - zgadzam sie z Toba. Wyjazd maz dusi mnie jzu dluzszy czas tyle ze to on chce wyjechac do pracy i taki tryb zycia prowadzic.. wyjazd na miesiac i powrot na tydzien a ja na cos takeigo sie napewno nie zgodze... na wiosne zaproponowalam mu zeby otwarl wlasna firme... i mysli nad tym jest zdolny pojecie ma potrafi wiele zrobic sam :) kladzenie plytek, malowanie, szpachlowanie, stawianie scian, kladzenie paneli no mogla bym wymieniac i wymieniac... boi sie ale kaze mu probowac:tak:. Bez znajomych za granica byloby mi bardzo bardzo ciezko naprawde... a teraz dostaje sie wyplate i trzeba liczyc i liczyc zeby jakos to starczylo wszystko - aktualnie jeszcze nie mam kurtki zimowej bo jak juz mialam kupic maly si rozchorowal i poszlo 300zl... teraz znowu katarek ale mam nadzieje ze bedzie ok... nie mam tak ze moge ot tak wydac kilka stowek i sie obkupic... musze to wszystko zaplanowac choc czasem zdarza sie inne wypadki... oo ostatnio trzeba bylo wymienic akumulator w aucie i znowu 250zl a teraz jaki kamien w szybe uderzyl wychruplo sie i zacieka n po 11 listopada do lakiernika szybe musi wyjac wlozyc nowa wiec kasa poleci a mialam okuliste odwiedzic bo czuje ze wzork sie posypal i licho co widze.... to sie wyzalilam

DLA naszego KAROLKA MUAAAAA:rofl2:

reklama
hej kochane, nie doczytalam, jak mowilam - caly dlugi weekend zalatany, milo i rodzinnie :-) ale jedno mi w oko wpadlo:

p.s na szczescie mam az 3ch braci ;jeden zbawia caly czas Polske i wierzy ze ja zbawi haha!;-)

jestes siostra prezesa Kaczynskiego!???????? Jaroslaw-Polske-zbaw? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

zaraz ide do fryca, trzese sie jak norka ze stresu, chce poszalec- pasemka, rudy kolor, sciecie grzywkowe - jacie!!!

Do góry