reklama
A
asiunia876
Gość
Marma masz racje. Nie do konca sie zgodze z tymi awansami, bo tutaj to nam idzie jak po masle. Chociazby patrzac na to gdzie jest moj maz (bez skonczonych studiow) mowiac o stanowisku. Bardzo go doceniaja i cenia jego ambicje o pojsciu dalej i ulatwiaja mu to
Kazdy nma swoje zdanie na ten temat i moze zakonczmy juz ta dyskusje. Ci co chcieli wyjechac wyjechali, reszta zostala i jest super :-)
Kazdy nma swoje zdanie na ten temat i moze zakonczmy juz ta dyskusje. Ci co chcieli wyjechac wyjechali, reszta zostala i jest super :-)
Marma moj malz w pracy opowiada ze chce dla dzieci homeschooling , bo nie podoba mu sie w ogole idoktrynacja dzieci ani w polsce ani nigdzie na swiecie.Musze go powstrzymywac przed takimi wypowiedziami w pracy bo dziwnie sie na niego patrza,a on powtarza ze nie chce zeby jego dzieciom mozgi wyprali)).Oczywiscie skonczy sie jak zawsze ale jest ostro za ))
p.s.Asiunia tu sie nie zgodze ,na poludniu Polski zapowiada sie kolejna fala emigracji,wiec to jeszcze nie koniec. Marma moj malz tez nie mial problemu z awansem w pracy i nie byl gnojony ,ale my narazie zostajemy tu z roznych zlozonych wzgledow.
p.s.Asiunia tu sie nie zgodze ,na poludniu Polski zapowiada sie kolejna fala emigracji,wiec to jeszcze nie koniec. Marma moj malz tez nie mial problemu z awansem w pracy i nie byl gnojony ,ale my narazie zostajemy tu z roznych zlozonych wzgledow.
Ostatnia edycja:
hatorska
Fanka BB :)
Nela - ja dla równowagi obejrzałam House'a z moim Nela a Ty pracujesz, będziesz pracować, jak tam masz w planach?
Nati - ja też chciałam kiedyś wyemigrować do Australii lub Nowej Zelandii klimaty zdają się być fajne ale te owady.......
Nati - ja też chciałam kiedyś wyemigrować do Australii lub Nowej Zelandii klimaty zdają się być fajne ale te owady.......
no dziewczyny bardzo ciekawa dyskusja widzę się nawiązała, dla mnie tym bardziej, bo na poważnie zastanawiamy się nad wyjazdem, w tak małym mieście jak nasze naprawdę niemożliwe są zarobki powyzej 1,5 tys mimo,że np mąż informatyk po studiach i z doświadczeniem w naprawdę dobrze prosperującej firmie, ja w zawodzie nawet tyle nie zarobię, nawiązać chce tylko do Asiuni, która napisała ,ze w Polsce jest podobnie, niestety kochana, z moich realiach z jednej pensji nie da się przeżyć (!) nie mówiąc już o samochodzie, domu,a u Ciebie, skromnie,ale się da..
Nela bardzo się cieszę,że przeczytałam, to co napisałaś, pozwoliło mi zrozumieć twój punkt widzenia, nie wiem jak to określić, bo absolutnie nie chodzi o zazdrość, sama nie wiem jakie to uczucie, ale dziwnie czasem mi się czytało o wydaniu kilkuset zł na małych zakupkach i próbie ukrycia przed mężemco dla mnie jest załóżmy połową budżetu , ale teraz w sumie inaczej na to patrzę, fajnie,że udało wam się choć tak ustawić, mimo ,że standard życia i tak się pogorszył
Nela bardzo się cieszę,że przeczytałam, to co napisałaś, pozwoliło mi zrozumieć twój punkt widzenia, nie wiem jak to określić, bo absolutnie nie chodzi o zazdrość, sama nie wiem jakie to uczucie, ale dziwnie czasem mi się czytało o wydaniu kilkuset zł na małych zakupkach i próbie ukrycia przed mężemco dla mnie jest załóżmy połową budżetu , ale teraz w sumie inaczej na to patrzę, fajnie,że udało wam się choć tak ustawić, mimo ,że standard życia i tak się pogorszył
eywa- 100 lat dla Natalki :-)
jeszcze wracając do rozmowy nam po opłaceniu wszystkich rat, rachunków itp zostaje 300 zł jak sobie radzimy nie pytajcie nie wiem. mąż mi nie pozwala się tym denerwować. ale i tak o wyjeździe nie myślimy.
jeszcze wracając do rozmowy nam po opłaceniu wszystkich rat, rachunków itp zostaje 300 zł jak sobie radzimy nie pytajcie nie wiem. mąż mi nie pozwala się tym denerwować. ale i tak o wyjeździe nie myślimy.
Eywa fajnie ze przeczytalas,wlasnie takie wyrywki prowadza do niezrozumienia.moj malz uczyl sie pracowal tez w wakcja za granica od zawsze.w ciul kasy poszlo na jego nostryfikacje k,ursy,kilkanascie lat wycietych praktycznie z zyciorysu,pozniej dzieci.Wiec po takim poswieceniu chce sie cos miec.poziom zycia nam sie obnizyl bo tu ceny wyzsze,hhehe przez lzy to mowie.dlatego nigdy nie zgodze sie do wrzucenia wszystkich zarabiajacych po 1500 zl jako nierobow do jednego worka !!!.tesciowa zmarla podczas naszej nieobecnosci i wiesz co ,jeszcze splacalismy jej dlugi bo...sponsorowala kurna swojego ponad 50 letniego brata ,ktory ma 3jke dzieci ,oddala mu wszystko ,ziemie ,dom ( znaczy wyciagneli od niej) a mysmy nad jednym sie zastanawiali .Wiec znam obie strony medalu...
reklama
Podziel się: