reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

a moja oprócz tych chrzcin ( podejrzewam że się bała że nie przyłożę się do wyglądu małej, nawet kilkakrotnie się pytała jak będzie ubrana) to daje mi kasę albo mówi mam np 200zł od babci to kupię jakieś ubranko na co ja mówię a mogę za ta kasę kupic np kojec lub na allegro jakiś zestaw i wtedy mówi ok. przed chrzcinami po prostu miałam nerwa generalnie nie jest zła.

reklama
nati, no i fajnie :-) always look on the bright side of life! i w innych tez zawsze dobrych rzeczy szukam, czegokolwiek :-)
a jak sie udalo wszystko? fajnie bylo w monte i w ogole?

Baby – z zakupami ciążowymi miałam to samo.. nawet przy młodym stwierdziła że mogę martwe dziecko urodzić i co?? Ona i mój mąż to mają czarnowidztwo na maksa..
a małemu non stop coś do żarcia podsuwa i najbardziej mnie wkurza że wypytuje się go co ma nowego, co u nas słychać, kto u nas był i potem sapie..

I wiem że ideałów ludzi nie ma i dogadywałam się z nią spoko przez 8 lat ale teraz coś prysło. Pojechała po mnie na maksa i jest między nami cisza. 1 listopada ma urodziny i pewnie dopiero się zoczymy. Ja niestety jestem pamiętliwa i nasze relacje się na bank poluźniły. Wiem że to jej jedyne wnuki i często dzwoniłam, wysyłałam mms-y a dobrego słowa nigdy od niej nie usłyszałam.. Ona rzecz jasna nie uważa że coś źle zrobiła i wszystko wie najlepiej. Przytakuje, szanuje ale za często się widywać nie ma co.. Tyle

mitaginka – rozumiem doskonale. Zobaczysz że po powrocie do pracy docenisz jej troskę o Tysię a dla Tysi i tak Ty będziesz najważniejszą osobą na świecie

ogólnie tak, tylko jak Sonia mówiła za dużo teściowa zażyczyła sobie żarcia. bo było ta wersja na platerach tylko bez przystawki+ 2 ciasta+lody+tort+ kolacja. no ale przynajmniej przez kilka dni nie muszę gotować hahahaha. w kościele super w monte też, teściowa mnie nie wykończyła. :-)

ja krotko i z doskoku... moja ma chyba 47 lat.... i co ni cholerki nie moge wiem , wiem to ja jestem uprzedzona a dlaczego.... bo swojej corce ktora jest ehmm zakala rodziny kupuje wszystko najpierw ja przeklina a potem doooppaaa a malemu wnuczkowi jedynemu nic...... a nic raz kupila body sie sie ciszyla ze aby 10zl dala.... nie rozumiem tego -kase ma!!! i moge mowic ze to i to ze moze sie do mysli ale gdzie tam... zdjecia jej nie wysle bo nie ma telefonu zeby odebral a ona - ona do mnie nie zadzwoni zapytac jak tam maly sie czuje a wie ze chory jest..... a do M potrafila zadzwonic ze cos ma jej zrobic a ja mowie hellol nie mogles jej sie zapytac czy tylko to co ona wazne a dziecko juz nie zeby zapytac o zdrowie ??? i to tyle... przed narodzinami tyle gadali o malym itp a teraz jakby nie istnial dla nich i to mnie boli najbardziej dlatego i ja nie umiem sie do niej odzywac jak nalezy moja mam co miezkamy pod jednym dachem jak idzie to pracy to z 3 razy potrafi zadzwonic jak maly ( teraz jak chory) a tam zero zainteresowania , jak ona robi swoje imieniny to lata zebysmy przyjechali a jak gracjanek mial imieninki zrobilam placek itp zaprosilam tydzien przed to nie przyjechala bo duzy wiatr byl i dwa dni po przyjechala z tym body wlasnie... to o kant doooppppyyyyyy z tym wszystkim to sie wyzalilam...

witam poniedziałkowo ,
niestety pogoda się popsuła lato odeszło juz na dobre i zaczeły się problemy ciuchowo-rozmiarowe u nas tez już 68 zdecydowanie zamałe a 74 nieraz zaduże z tymi rozmiarami to masakra nigdy nie wiem jaki mam jej kupic.

czym smarujecie dzieciaczkom buziaczki teraz jak wychodzicie na spacer ?
nati super ze chrzciny się udały:-)

moja teściowa też faworyzuje dzieci uwaga swojej siostrzenicy gdzie Maja jest jej jedyna wnuczką bo moj K jest jedynakiem i od początku liczyły się tylko tamte dzieci dzwoni do mnie i mi mówi a wiesz Ola to juz to robi a Juleczka cos tam w szkole a ja jej wtedy a Maja ma dwa zeby a to dobrze i dalej nawija o tamtych , potrafi zadzwonic do mnie i zapytac się jaki ma kupic rozmiar na Olę bo widziała fajne body , a Majce przyniesie jakies po niej uzywane szlak mnie trafia ale co zrobić .

mam problem z usypianiem malej w dzień ponieważ moj wózek stoi na dole w klatce ona do tej pory spała przewaznie na spacerze bo spedzalysmy caly dzien na dworze a teraz jak bedzie tylko jeden spacer albo i wogóle nie wiem jak to bedzie .
dajcie jakiego pomysła na obiad bo zimno i jesc się chce :-D

Witam,

u nas szpital ciąg dalszy. Gaba dostała kolejny antybiotyk. Wczoraj się dwa razy prawie dusiła, kaszle jak nie wiem co, aż takie dudnienie słychać. Teraz dostała coś specjalnie na drogi oddechowe, jakiś Klacid. Już się naczytałam, że często dzieci po tym wymiotują :/ Kurcze, mało mi to moje bobo choruje ale jak już zachoruje to na całego :/
Ja też mam antybiotyk, bo już ponad tydzień walczę z bólem gardła i mam na nim jakieś bąbelki dziwne, dodatkowo katar, ale katar to mam alergiczny od dwóch miesięcy już.

nati, fajnie, że się wszystko udało i że jesteś zadowolona :)
mitaginka, gratki dla Tysi :)

Jestem wściekła, bo zamawiałam podkład już dwa tygodnie temu i jeszcze mi nie przysłali. Pisałam do nich i nic. Wrrr a właśnie mi się skończył podkład i musiałam kombinować żeby resztki wydłubać :/ Kurcze, a w sklepie trudno go dostać, no i dużo drożej kosztuje. A ja bez podkładu na twarzy się źle czuje.

reklama
akkm- sto latek dla półrocznej Mai

my po spacerku, kurcze zimno w rączki aż zadzwoniłam do mamy żeby poszukała rekawiczek na jakimś straganie bo u mnie takiego wynalazku brak :-(

Do góry