reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam :-)
usiadlam na chwile z kafka :-) starszak wlasnie sie popisal i wytarl swoje czekoladowe raczki w bezowa kanape :shocked2:
nati u mnie pod wykladzina deski wiec zimno nie jest :-) a wykladziny brak tylko w kuchni i lazience ;-) a na tesciowa tez bym sie wkurzyla ;-)
asiunia czy ja dobrze kojarze ze dawalas mleko dla glodomorkow? zmienilo to cos? ono ma taka sama gestosc?
aenye powodzenia na allegro ;-)
antonina ladna ta druga sukieneczka :-)
cucumber moj maly tez strasznie przeszkadza w jedzeniu wklada do buzi co sie da sliniak pasy od fotelika raczki zabiera lyzeczke itp

reklama
a my spędziliśmy dzień w Skansenie :-D ale fajnie było!

antonina mi też się wydaje, że to drugie wdzianko ładniejsze, a pierwsze zdecydowanie za ciepłe na 10 stopni; ale dobrze, że my chrzciliśmy w czerwcu, dzięki temu i Tysia lekko ubrana, i my ;) ale powodzenia!

ja przy moich wiecznie tracących sierść zwierzętach to muszę mieć panele lub kafelki wszędzie. poza tym wydaje mi się że bardziej miękko jest przy panelach niz wykładzina na betonie. no ale nieźle Anglicy mają w łazience i kuchni no szok :szok:
ja nie mam na betonie, bo najpierw jest taki 4cm gumiasto-spezynasty podklad :-D pozatym teraz mam deski podklad i na to ''piekna'' wykladzina :-D

asiunia czy ja dobrze kojarze ze dawalas mleko dla glodomorkow? zmienilo to cos? ono ma taka sama gestosc?
bardziej geste jest. ciut ciut :-) zmienilo, tyle ze ja zawsze dodawalam ( i nadal dodaje pomimo mleka 3) 1 lyzeczke (ta od mleka) baby rice.

antonia to drugie :-)

ja dzis bylam w kosciele i chrzest ustalony na 30pazdziernika i mam nadzieje ze wcisnie sie w garniak po bracie - chociaz watpie... dalam za niego kuupe siana, taki kremowy garnitur ze sztruksu, do tego kamizelka, tez kremowa w wisniowe mazy i wisniowa muszka :-D mega :-) ale chyba bedzie za male bo Josh mial 5mc a Madi bedzie mial 6,5...

wiadomość z ostatniej chwili: TYSIA WYPIŁA MLEKO Z BUTELKI :szok:
bez zbytniej nadziei zrobiłam 130 ml mm, dałam jak zawsze M. żeby jej dał i...zniknęło wszystko! Wypiła i jeszcze jej było mało i musiałam zapodać cyca :-D
sania dzięki za radę z podgrzaniem! mleczko było cieplutkie i ...najwidoczniej smaczne :-D

dałam własnie pierwszy raz w życiu kaszke malinowa na mm, zobaczymy jaka będzie noc. ale czemu żadna z Was nie napisała że przed kapielą się daje kolacje???? cała brudna ale nie bede jej drugi raz kąpać przeciesz. wrrr
tekst teściowej widząc że daje małej zupkę:
ale karmisz jeszcze??
- tak
- aha czyli piers dajesz rano i wieczorem a w południe zupkę??

ja rozumiem że dawno miała doczynienia z małym dzieckiem no ale bez przesady.
wcześniej była obrażona że nie chce obudzić małej. wykończyła mnioe

bez zbytniej nadziei zrobiłam 130 ml mm, dałam jak zawsze M. żeby jej dał i...zniknęło wszystko! Wypiła i jeszcze jej było mało i musiałam zapodać cyca :-D
sania dzięki za radę z podgrzaniem! mleczko było cieplutkie i ...najwidoczniej smaczne :-D

super byle tak dalej

super! Brawa dla Tysi :-)
dałam własnie pierwszy raz w życiu kaszke malinowa na mm, zobaczymy jaka będzie noc. ale czemu żadna z Was nie napisała że przed kapielą się daje kolacje???? cała brudna ale nie bede jej drugi raz kąpać przeciesz.
ja daje kolacje po kompaniu. Nie raz probowalam na odwrot, ale u nas to nie przechodzi. Josh zasypial przy cycu po kompaniu, a mlody z butla w buzi w swoim lozeczku, wiec nie ma mowy zebym go potem budzila na kompanie. Z czasem butle zastapie kaszka, ale tez po kompaniu :-)

no ja też karmię tylko po kąpaniu, to nie za zdrowe dla brzuszka przed chyba;) chociaż już duże gwiazdy, więc może nie szkodzi, w każdym razie moja też zasypia jedząc, dziś też zjadła jak Tysia ok 120 ml i zapiła cyckiem, śpi;) ale się nie brudzi zbytnio jedzeniem, albo ma ochotę na coś innego niż cyc i wtedy otwiera łądnie buźkę i nic nie wylatuje, albo nie ma ochoty (mimo głodu) i zamyka buźkę i nie weźmie nawet, także pobrudzić sie zdarzy jak kichnie z czymś w buzi;) no a od paru dni nawet często śliniaka nie używamy

reklama
moja chce sama jeśc i mimo że ma swoją łyżeczkę często zahaczy rączką o moją łyżeczkę i wetrze we włosy, ubranko itp slbo jakoś odwróci głowe i ja jej np trafię w nos. bo wypluwać nie wypluwa i dlatego nie zakładam śliniaka

Do góry