reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dziewczyny

ja po porade:tak:

za 3 tyg, dokładnie 16pażdziernika chrzest naszej Nadii

rozglądam sie juz za ubrankiem dla niej i nie wiem kompletnie jak ciepło ją ubrać, sprawdzałam przed chwilą pogode to niby ma być ok 10 stopni, nie za wesoło. Myślicie że taki komplet będzie ok???

Ubranka do Chrztu - dodatki na chrzest :: C002 Ubranko dziewczęce ocieplane

albo taki z polarku

Polarowa Śnieżynka biało/różowa, rozmiar 74 Zaczarowane Sny

nie za specjalnie to wszystko w moim stylu...wolałabym żeby było lato i załozyć jej skromniutki szydełkowy komplecik albo prostą sukieneczkę, ale z racji pogody i temp niestety nic takiego jej nie założe zwłaszcza ze w kosciele zimnooo, ....

reklama
ja przy moich wiecznie tracących sierść zwierzętach to muszę mieć panele lub kafelki wszędzie. poza tym wydaje mi się że bardziej miękko jest przy panelach niz wykładzina na betonie. no ale nieźle Anglicy mają w łazience i kuchni no szok :szok:

dziewczyny

ja po porade:tak:

za 3 tyg, dokładnie 16pażdziernika chrzest naszej Nadii

rozglądam sie juz za ubrankiem dla niej i nie wiem kompletnie jak ciepło ją ubrać, sprawdzałam przed chwilą pogode to niby ma być ok 10 stopni, nie za wesoło. Myślicie że taki komplet będzie ok???

Ubranka do Chrztu - dodatki na chrzest :: C002 Ubranko dziewczęce ocieplane

albo taki z polarku

Polarowa Śnieżynka biało/różowa, rozmiar 74 Zaczarowane Sny

nie za specjalnie to wszystko w moim stylu...wolałabym żeby było lato i załozyć jej skromniutki szydełkowy komplecik albo prostą sukieneczkę, ale z racji pogody i temp niestety nic takiego jej nie założe zwłaszcza ze w kosciele zimnooo, ....

mi sie to 2-gie bardziej podoba, jakoś tak "skromniej" ja właśnie się zastanawiałam nad chrztem u nas za 2 tyg i chyba nic nie będę kupować właśnie zaraz przejrze ubranka co mam i co można wykorzystać albo mamę poprosze o uszycie.
a i kombinezonu nie kupuje przejrzałam szafę mam 4 wszystkie jednoczęściowe ale 2 bez nóżek więc ma w czym chodzić jak by bardzo chciała

my dzis tez leniuchowalismy, troche buszowalam na allegro i licytuje pare rzeczy, no mam nadzieje, ze sie uda tanim kosztem ubrac malego na jesien, zime na razie olewam, jak przyjda mrozy to sie pomartwie :-)

a niedlugo tez na spacer, chyba nawet do zoo pojedziemy, bo piekna pogoda, moze ostatni raz w tym roku.. wiec warto wykorzystac :-)

antonina, bardziej widzi mi sie to drugie, ale dosc drogie toto :-) na allegro patrzylas? no chyba ze nie przeszkadza ci wydanie 140zl na ubranko na raz :-) bo jak tak to jest bardzo ladne :-)

edit - na allegro tez drozyzna. jacie krece :szok: i ja chyba postawilabym na zwykla jasna sukieneczke, do tego jasna kurteczka.. tak, zeby mozna to jeszcze kiedys ubrac. ale to moje zdanie, a poza tym ja mam synow i sie nie znam :-D
moi chlopcy poszli w tym samym stroju do chrztu, obaj, niewielkie roznice w dodatkach.. a teraz nie mam juz go, bo sprzedalam :-( i mlody bedzie mial co innego. no coz :-)

Ostatnia edycja:
przeszukałam szafę w poszukiwaniu ubranka na chrzest. ewentualnie cos tam się znajdzie. tzn mam białe bluzeczki, jasno brązową sukienkę do tego białe rajstopki i będzie ok.

moi chlopcy mieli biale koszule (ok 1 roku mieli, jak byli chrzczeni), do tego blezerek blekitny w brazowe i biale romby, aksamitne kawowe spodenki takie do kolanek, jakby nieco starodawne, no i biale rajstopki :-) i marynarke :-) takze prawie wcale nie na bialo!

aenye - ofc allegro przebuszowane, obserwuje ten pierwszy komplet (mi sie bardziej widzi) za 49zł ktoś sprzedaje ale jest licytacja i być może sie skusze tyle ze itak musze jej jakąś sukienusie na przebranie kupić, też na allegro obserwuje używki

dziewczyn chodziło mi bardziej o to czy to będzie odp na grubosć (za grubo za cienko..) niż konkretnie o wybór

ja myślę,że to pierwsze za ciepłe może być

a ja się kawkuje, mąż na spacerze z małą:) ostatnio w weekendy z kolegą chodzi, on z synem i mąż z Natką;)dają rade!

reklama
Do góry