reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dranissimo ja daję tylko D ale też się nad tym zastanawiałam czy powinno się dawać jakieś inne witaminki.

Dziewczyny jakich pampersów używacie? Z jakiej firmy i jaki rozmiar?
Któraś kupowała papmpersy w Lidlu?

reklama
Ja z witamin biorę femibion natal 2 a młodemu podaje tylko wit. D

Morgaine gdzieś się babo podziewała?? ;-)

popijam kawkę i objadam się ciastem, nie ma juz pół blachy!!!
zabierzcie je ode mnie bo za chwilę będziemy drzwi poszerzać:-D

Mercedesss ja mam obecnie na noc huggisy 3 a na dzień dady 3, nie przepadam za dadami;) ale u nas byla promocja na otwarcie biedronko po 19 zł były, wiec zal bylo nie kupic, no ale na dzien sie nadaja super, teraz nie wiem czy juz 4 czy jeszcze nie., mala 7400 wazy

ja używam biedrobkowe dady w rozmiarze 2 a następe kupię już chyba 3. Baaaardzo je sobie chwalę i nie widzę ŻADNEJ różnicy do oryginalnych. A eywa już 4 :szok:?? Ja w 2 elegancko zapinam.. no i cena na otwarcie rewelajca - chyba zapas bym zrobiła ;-)
Moja miss zjadła cały słoiczek marchewki z jabłkami i przemyciłam jej w tym kaszkę z glutenem. Sukces!! Na spacer pójdziemy jak małżon przyjedzie z pracy bo młody nie chce iść.. siedzi przed kompem i gra. Jakoś ja nie umiem się z nim bawić.. na sekę się pobawię ale potem się denerwuje itp

dranissimo ja daję tylko D ale też się nad tym zastanawiałam czy powinno się dawać jakieś inne witaminki.

Dziewczyny jakich pampersów używacie? Z jakiej firmy i jaki rozmiar?

no ja zaczelam dawac jeszcze cembion i co jakis czas wapno, syropek, ale doslownie tak tyci tyci i rzadko. U mnie taka pogoda beznadziejna, ze wit c nigdy za wiele, poza tym sama nie zaczelam tylko pediatra nam przepisala...
Dla siebie mam jakies wit aptamilu, 2 tabletki dziennie, jedna z omega3, a druga z witaminami. Jak to mi sie skonczy to mam jakis vitaminer, czy cos takiego... Nigdy lekow nie biore i stronie od tego jak tylko sie da, wole z warzyw, owocow je 'pobierac'... ale ciagle karmie i chyba sie przyda cos extra, tym bardziej, ze ciagle chudne, wiec Maluda troche tego ode mnie sciaga...

mercedesss ja probowalam tych pieluch z lidla i dla mnie sa ok. Duzo grubsze od pampersow i chlonniejsze. Jak kogos tez nie przeraza ich sztywnosc to moze probowac. Zreszta, ja KAZDA pieluszke przed zalozeniem troche "miele" w rekach przed zalozeniem wiec dla mnie to nie problem.

Aneczkaaa 2?? wow, szok, my od czerwca na 3 ,a moja dość długa i wcale jakaś grubaśna mocno nie jest, myślę nad 4 bo zdarza się przesikać w nocy 3 a i tak zmieniam raz w nocy teraz, koleżanka dała na próbe 4 pampersa i w sumie nie było źle, no ale na upartego 3 wystarczy,wiec nie wiem

ile mała waży?:p

ja kupuje :-) oczywiscie na poczatku byly pampersy te new baby i potem chcialam przejsc na activ baby bo u nas (za czasow Josha) u nas one mialy taka siateczke, a teraz juz jej nie maja wiec sie niczym innym nie roznia od reszty. No i sprobowalam te pampery z Lidla i sa rewelka jak dla mnie, takie pozadne i mieciutkie w srodku i nie odpazaja :-) dla mnie super, no i cena :-D

reklama
Witajcie w południe :-0

Ja podaje małej co drugi dzień multicebion -tak zaleciła babeczka lekareczka
.Eywa jeżeli dzieciaczek nie wypiuja 1 litra mleka modyfikowanego na dobe powinnaś dawać witaminę D ,ja właśnie też za rada lekarza odstawiłam tą witamine D i Oliwci zaczeła się pocić potylica i to bardzo mocno .I okazało się że jak miała te problemy z karmieniem że sie pręzyła i nie chciała jeść to za mało tej witaminy d wówczas dostarczała organizmowi i dlatego się biedactwo pocić zaczeło.
Teraz jak daje ten multicebion to wszystko wróciło do normy.Od przyszłego tygodnia będę jej już samą witaminę D podawać ,bo w koncu przeciez mojemu dziecku diete zaczełam urozmaicać .
Dziecko tak naprawdę do 2 lat może brać witaminę D ,
Mamusie które karmią z cycuszka powinny cały czas podawać witamine D .

mercedesss co do pieluch to wszystkie firmy juz u nas przetestowane ,do 3 miesiąca Oliwcia była na biedronkowych ,te z lidla mi nie odpowiadały ,z rossmana także -teraz jesteśmy na huugisach tych od 9-15 kg ,sa wszedzie w promocjii i taka mega paka kosztuje 36 zł .Oliwcia waży prawie 7,5 kg i jakos te huugisy do 9 kg byłY juz przyciasne a te są ok i mała ma więcej swobody

Wczoraj w spacerówkę moja córeczkę pzeniosłam,podobało jej się -do gondoli to ona się już nie mieści .A ponadto ta pozycja półsiedząca jest dla niej idealna przy tym jej refluksie i zapowietrzaniu .Wczoraj to sobie z 6 razy jeszcze bekła na spacerku .

Biorę się za robotę w koncu po to jest

Do góry