reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No jak zwykle ,baby to kiedys rozbije jakis bank:) mowilam ze ona to jest jak encykopedia:).Baby z czym mam przyjechac cholero?:-)cmok

przywieź Karmi malinowe :-D

wysoki ochraniacz ma feretti ale tylko na pół łóżeczka...

co do rajstopek to nie założę ich młodemu za cholerę... kupiłam już kalesonki :) nienawidzę rajstop u chłopaka, masakra... teściowa kiedyś kupiła takie duże dla mojego męża wyrzuciłam ją prawie z tym :crazy: mam jakąś fobie chyba na tym punkcie ale nie przekonam się i już

więcej nie pamiętam zagladne jeszcze wieczorkiem to moze mi się przypomni
buziaki

reklama
witamy się
naprodukowałyście.. przeczytałam ale co chciałam odpisać to już wszystko zostało powiedziane :)
nela- śliczne imie Nina:)

chciałam się tylko pochwalić że dziś rano wymysliłam sposób na moje dziecie. W nocy jadła o 1, potem obudziła sie o 6 i polizała tylko smoka od butelki, zjadła może 30.. przyszła godz 9 a ta larwa mała nie chce jeść. O 10 juz nie miałam do niej siły bo jak dawałam herbatę to piła a jak podmieniałam szybko na mleko to moment pluła.. więc... do mleka dosypałam herbaty malinowej i wcieła moment 120!!!!! :-D:tak::-) później o 13 ponowiłam próbę pojenia samym mlekiem ale nie, koleżanka nie chce.. łyżeczka herbaty i fik, 150 mleczka wcięte :-D
Agentka, nie mam słów ;-)

witam :-) ale naprodukowalyscie dzis..troche poczytalam ale niewiele pamietam :-D
ja glutenu narazie nie wprowadzam, spi w pajacu i pod kocykiem lub w spiworku zalezy od temperatury, rajstopki owszem starszak nosil nie podoba mi sie jak to wyglada ale wygodne sczegolnie jak juz raczkowal ;-)
lenka moj tez tak je macha lapkami wypycha sobie ta butle kreci glowa a niech jeszcze starszak sie pojawi w polu widzenia to koniec ;-) ciesze sie ze po nutri lepiej i chce je pic :-)
margola a wiesz ze o czyms takim myslalam..bo moj starszak nie pija mleka tylko nesquik i to tylko truskawkowy..ale mysle sobie przeciez nie dasz malej nesquika :-D ciesze sie ze znalazlas sposob :-)
nela ladnie Nina:-)
nati a jaki kojec? :-)
marma zdrowka dla synka :tak:

kaszka z malinami zdominowała dzisiaj przestrzeń domową, mnie i Tymka :szok:. Nie opanowałam sytuacji. Nawet w oko sobie wsadzil łyżeczką z kaszą i malinami. Ale twardziej nie płakał, tylko mrugał i cale załzawione było. Biedaczek mój malutki. No ale ogólnie wszystko naokoło w jedzeniu :-D. Muszę szybko kupić to ceratowe krzesełko do karmienia :tak:.
I w ogóle jestem z siebie dumna. Zrobilam porządek w komodzie. Pochowalam za małe ciuchy, większe przygotowałam do prania i jest git. Pół dnia mi to zajęło jak nie lepiej, w międzyczasie musiałam oczywiście coraz to nowe zabawy wymyślać, żeby dziecko mi sie nie nudziło :-). A teraz ahoj słoiki! Ciotka przyniosła kolejna dostawe malin i jabłek, chociaż chyba umrę bo jakos dzisiaj mi sie nie chce, sie narobiłam przez cały dzień i sił brak, ale cóż, tosz nie może sie zmarnować. No to lecę do garów bo wlaśnie sie zrobilo cicho w łóżeczku. Miłego wieczorku kochane.

Dziękuję za pamięć o moim chłopczyku :) Petinka dla Martusi również 100 lat :)

My na szybcika jak zawsze. Przygotowań do chrztu c.d. Nie udało mi się już umówić do żadnego fryzjera i zastanawiam się czy nie kupić jutro farby i samej sobie nie zrobić ale nigdy tego nie robiłam i troszkę się boję....

Marma, Petinka- 100 lat dla Przemusia i Martusi

jutro zrobię zdjęcie w kojcu to wstawię :-)
6 dni bez pralki i 4 prania były!!!!
i w końcu objad był :)

anetka moje siostra miala jest jzu 2 miesiace po operacji niby malutka a jak ja lekarz otwarl to operacja z zaplanowanej 1i5h przedluzyla sie do 2i5h po usunieciu juz bez problemow w ciaze mozna zajsc ale trzeba rok odczekac ;) nic sie nie martw a jak masz malutka i wnet wykryta to mzoe operacja potrzebna nie bedzie (siostra miala wzdluz rany po cc az bylo czuc przez skore)

Moj men ma 75cm tatus wczoraj mierzyl :)
mercedes noc tragiczna budzil sie co 20 min eywa uklony w twoja strone jak ty rade dajesz , lep mi peka katar mam wczoraj wieczorem normalnie jak woda co udalo mi sie zasnac to maly sie budzil

Ogolnie przed wczorajsza noc i dzisiejsza to masakra tylu pobudek jeszcze nie mialam 20 ?? jak nie wiecej i nie wiem czy przyczyna nie jest mleko.... hmmm przed snem wypilam szklanke mleka prosto od krowy ( moj dziec jak byl maly to poczatki skazy mial ale przeszlo) i tak mysle ze to mogla byc przczyna dzis zrobil kupke tfuuu tfuuu smierdzaca jak nigdy (nawet dwie) i zauwazylam sluzu dwie niteczki (mysle ze to bylo przyczyna) oby dzis bylo juz lepiej bo nie wyrabiam...

petinka, marma sto lat dla chłopczyka i dziewczynki:) dwie wrocławianki, nie zauważyłam że rodziłyście w ten sam dzień;-)
nati my za dwa dni 5cio miesięczne bobasy będziemy miały!!!!! moja jest wielka jak.... prawie jak roczne dziecko hahaha,. dzisiaj bylam do kontroli bioderek, btw wsio ok i była dziewczynka ktora sama nie umiala chodzic, ale kolo roku jest potem kontrola wiec wnioskuje ze miala kolo roku. byla taka mala i drobna ze nosila chyba rozm.80 a moja Nisia nosi juz 74:) fajnie to wygladalo.

przywieź Karmi malinowe :-D

wysoki ochraniacz ma feretti ale tylko na pół łóżeczka...

co do rajstopek to nie założę ich młodemu za cholerę... kupiłam już kalesonki :) nienawidzę rajstop u chłopaka, masakra... teściowa kiedyś kupiła takie duże dla mojego męża wyrzuciłam ją prawie z tym :crazy: mam jakąś fobie chyba na tym punkcie ale nie przekonam się i już

więcej nie pamiętam zagladne jeszcze wieczorkiem to moze mi się przypomni
buziaki
heh mąż psiapsiuły wyśmiał kiedyś że ubieram rajtuzy Konradowi, po czym jak urodził się jego syn to ubierał mu różowe śpioszki bo mieli po starszej córce i po co kupować??!! żyła jedna z niego:- D
no to odwazna decyzja :-) super!
a relacje zdam pewnie dopiero w poniedzialek wieczorem :-) Madi niestety pewnie nie bedzie spal, bo on wogole baaaardzo malo w dzien spi, na szczescie malo w aucie marudzi i lubi bajki wiec mysle ze jakos damy rade. :-)
kochana za nami juz podroz do polski autem 22godziny jechalismy w jedna strone jak Josh mial 11miesiecy, wiec te 4h to bedzie pewnie pikus :-D
nie martw sie - im mniejsze dziecko tym lepiej sie z nim podrozuje ;-)

o ja to niezla rozbierznosc :-D ja coprawda wiekszosc swojego zycia tez nie lubilam mojego imienia, do dzis drazni mnie slowo Joanna, ale juz Dzoana brzmi zabawnie i odkad jestem w UK zaczelam je lubic zwlaszcza ze mowia na mnie zregoly Jo (czyt. Dzol) a to brzmi zupenie inaczej wiec czuje sie jakbym dostala nowe imie od losu :-D
ja w PL mieszkam a też na mnie Dżoana mówią:-D i też ładniej mi to brzmi:)

Z tego co zapamiętałam to aenye jedzie przez całą Polskę!!! Z Rumii (nad morzem) do Zakopanego! Podziwiam ;-)
spoko spoko, my niecały miesiąc temu jechaliśmy do anawoj ponad 600km z trójką maluchów w aucie:) nie było źle...
no u mnie podobnie, wiec stanelo na pajacyku + skarpetki + kocyk.

morgaine
, ja ci radze, skoro twojej nawracaja plesniawki, wymiotuje itp zrob jej posiew kalu na kandydoze, bo moze a noz widelec ten grzyb tez sie jej rozprzestrzenil w organizmie i tez trzeba sie bedzie przeleczyc.

u mnie juz wsio spakowane, nawet malza ogarnelam, musi sam przejrzec jeszcze raz wszystko, ale on spi :-( no nie bede go budzic, bez sensu, chociaz Felek spiacy i w teorii moglabym go juz wziac do auta na drzemke...

nie, pleśniawek nie mamy,
a na noc od wczoraj pajacyk i bez przykrycia, nad ranem przykrywam kołderką bo o 5 mleko pije.
a do tej pory to rampersik był, kocyk koło 22 jak szlam spac. moje dziecie nienawidzi jak jej cieplo!!

laski no na bieżąco nie jestem ale zaczynam sie wdrazac:)
NATI gratki ogromne:) ciesze sie waszym szczesciem. sa juz jakies foty nowego domciu?

a czy moja kochana meriderka tu zaglada? ta, co najdluuuuzzsze posty pisala:-D ale kiedys widzialam ze na fb sie udziela wiec pewnie tu nie zaglada:( prosze pozdrowcie ja ode mnie:)

COCOSOVA jak młody daje rade na planie zdjeciowym?:) dalej krecicie?:)

edit: jankesowa never ever mleka od krowy nie przegotowanego!!!!!!!

p.s. młody nie ogląda bajek, najwyżej 30 sekund psoiedzi i mus ie nudzi. teraz siedzi juz 5 minut albo 10 i oglada z otwarta buzia film na tvn. piorą sie jakies stwory bo to science fiction!! matko co za dziecko:-D musze go zabrac, ale dobrze wiedziec co go kręci:-D

Ostatnia edycja:
jankesowa kwestia przyzwyczajenia:-D ostatnio miałam jedną noc z tylko 5 pobudkami i wstałam rano i jeden wielki zakręt w głowie, organizm zapomniał co to sen:-D
dziś w ogóle mi smutno, popołudniu mała strasznie marudziła, jęczała bez przerwy, tylko tatuś wrócił, radość na twarzy i dobry humor,i tak do wieczora, u tatusia fajnie, u mamy jęczenie, chyba ma mnie dość:szok:
przyzwyczaiła się do spacerówki, uff bo pierwsze wyjście to był płacz, nawet na w pół siedządzo:szok:a myśłałam,że radocha będzie, no ale śpi ładnie na leżąco, potem też fajnie leży nawet
dziś przez cały dzień 2 x 30 min snu a usypianie nocne i tak z płaczem, myślałam ,że padnie;)
przepraszam,że tak egoistycznie

reklama
morgaine o co chodzi z tym mlekiem? ja swego czasu piłam takie codziennie, postawili koło nas mlekomat z mlekiem od krowy...potem zaczeły się te brzydkie kupy Tysi, ma to związek?
nela bardzo ładne imię!
marma, petinka sto lat dla maluszków!
[

Do góry