reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
dziendoberek drogie Panie.

matko jak zimno, w chacie kostka masakryczna, dobrze że w weekend ma być lepiej troszkę.
My dzisiaj w nocy masakryczna ilość pobudek zaliczyliśmy, pocycał parę razy i spać, więc nie zdążył się najeść i za chwilę znowu glodny. Ale spal ze mną w łóżku bo taty nie ma w domu, więc nie było tak źle.
W ogóle Tymcik tak ostatnio swiruje podczas jedzenia, w ogóle sie nie może skupić, wszystko inne musi przy okazji pooglądać i wszystko w mleku :-D.

asiunia
, udanej podróży! A flak brzuszny przestał boleć :-D

nati
, kciuki zaciśnięte.

mercedess:
1. kaszka mleczna manna z nestle zawiera gluten, a jej nie gotujesz, tylko dodajesz do gorącej wody i już. A i owszem, dodajesz do owocków lub warzywek :)
2. Ja ubieram pajacyka i śpi pod kołderką bo u nas chłodne noce są, a również śpi w łóżeczku, więc też nie ma co grzać.
3. Oczywiście, że będe ubierała rajstopki - chłopakowi :-D
4. Okres miałam jeden, bardzo szybko po porodzie, z jakieś 6 tygodni po, ale dostałam Azalię i odkąd biorę, okresu znowu brak :-D:-D:-D

Witam.
asiunia bawcie się dobrze.
mercedess ja już po trochu gluten zaczęłam wprowadzać do domowej roboty obiadków i lekarka nie miała żadnych zastrzeżeń choć Łukasz nie skończył jeszcze 5 miesięcy. A kupuję ja w zwykłym spżywczaku. Mały śpi w cieniutkim bawełnianym pajacyku bo mamy dość chłodny pokój. Rajty też mu zakładam, a co
laugh.gif
Co do miesiączki.. Karmię piersią i miałam już trzy razy ale strasznie nie regularne i obfite.

W środę byłam u swojego gina na kontroli i okazało się się że mam endometrioze
shocked.gif
shocked.gif
lekarz polał mi rankę w pochwie jakimś płynem co szczypało jak cholera a jak mnie badał to mi to naruszył i do chwili obecnej mnie to boli.. Kazał mi się zgłosić do kontroli za 2 miesiące i powiedział że w przyszłości moge miec przez to problem z zajściem w ciąże...
unhappy.gif
unhappy.gif
unhappy.gif
Jestem załamana...

hej dziewczynki .
Nati super ze bioderka ok ,my 15 mamy usg .

Wpadłam przynieść dobre wiesci,jest znaczna poprawa po tym nutramigenie ,wysypka schodzi ,mala jakby odżyła -wczoraj pięknie się przewróciła na boczek i juz tak główke wyciągala aby z boczku na brzuszek się przewrócić ale to pewnie musi poćwiczyć.Poza tym nauczyła sie piszczeć i cmokać .
I ja nie wiem czy to cmokanie oznacza np.głód ,bo dzisiaj jak jadła potem ją podniosłam do odbicia ,chciałam jej podać butelkę znowu ale ona ma podczas jedzenia milion róznych spraw na głowie ,gada ,śmieje się ,łapie za butle ,przekręca ,oglada się na boki -zero skupienia na jedzeniu (no może przez pierwsze 5 minut na samym poczatku )i uznałam że chyba głodna nie jest no to Oliwcia zaczeła cmokać ,ja zdziwiona bo to pierwszy raz no to podaje jej butle a ona znowu milion czynności wykonuje oprócz jedzenia.
Ja już nie wiem kiedy to moje dziecko jest głodne a kiedy nie -chodzi o dzień,bo w nocy to wiem bo popłakuje i mlaska .
Z ulewaniem lepiej i jakby mniej jej to dokucza .(mam nadzieje że nie zapesze )
Wczoraj chciałam wyjść z nią na spacer i troszkę jej mleczko zagęściłam nutritonem ,i chyba to był błąd bo wieczorem malutka dostała wzdęć i kupka była taka kwaśna z grudkami .Musze też wykluczyć ten zel bobodent bo wczoraj jej dwa razy dziąsełka smarowałam i może to od niego te wzdecia też ?
Albo najzwyczajniej w świecie to moje dziecko tyle łyka tego powietrza podczas tych swoich rytuałów jedzeniowych i może od tego ją męczą pyrki ,chociaż kupka byłaby wtedy bez gródek ,a może to dwa odrebne przypadki
Wiem jestem ze schizowaną matką ,i szukam czasami dziury w całym .
Ciesze się że jest poprawa :)
Mam pytanie ,czy wasze dzeciaczki też tak jak leżą prostują mocno nóżki jakby prężyły ,tak jak nogi baletnicy ??Myśle że to moze być to napięcie mieśniowe ,na szczescie już nie długo neurolog .

Mercedesss –na centyle nie patrzę bo moje dziecko tylko ważą nie mierzą a czas na centyl chociaż wagę nanieść.. zmobilizowałaś mnie

odpowiadam więc ja na pytanka:

1. to jest specjalna cyt. „kaszka mleczna manna” z Nestle w kartoniku. Kupiłam ją w supermarkecie bo nawet w dobrze zaopatrzonych sklepach jej nie było.. i jak pisałam wcześniej: według przepisu jest 150 ml wody na 50 gram czyli 5 łyżek kaszki; ja daję 50 ml i 1,5 łyżki kaszki; daję 3 łyżeczki takiej gotowej kaszki do owoców (można samą kaszkę dawać) i mała szamie aczkolwiek niechętnie..
  2. Moja Milcia do spanka ma pajaca na gołe ciało i okrywam ją ciepłym kocykiem. Śpiworki mam ale jakoś nie mam do nich przekonania..
  3. Moja to wprawdzie dziewczynka ale rajstopek do wyboru do koloru. Ostatnio kupiłam jej słodkie z falbanką..
  4. z okresem tutaj też mam zonka.. z młodym przy karmieniu piersią nie miałam 7 miesięcy a teraz już dostałam 3 W szoku jestem – jest krótszy, bardziej bolesny i obfitszy..

asiunia – miłej drogi i odpoczynku życzę

nati – najważniejsze że z bioderkami oki i życzę miłego użytkowania nowego sprzętu

anetka – skonsultuj jeszcze z innym lekarzem i się nie załamuj!!

Mały w przedszkolu, mała terrorystka drzemie zmęczona śpiewaniem a ja oglądam Brzydulę
Była tak ładna pogoda że odprowadzałam małego z misią w wózku i nie pojechałam do sklepu – tam wolę autem. W przyszłym tygodniu zrobię najazd i bez spodni nie wyjdę!! U mnie zimno ale pięknie słonko świeci – w końcu zrobię pranie i wysuszę na balkonie

sprzęt właśnie panowie rozpakowują :)
a i kojec przyszedł, więc dziecko w klatce sobie spokojnie się bawi.
marcedess- waga Asi to górny centyl a długość przed ostatni centyl

Nati a ile Asia ma dlugosci?

Dziewczyny pytanie bylam przedwczoraj w jakims sklepie dzieciecym i widzialam niebieska w kwiatuszki posciel dla dziewczynki,ale to nie najwazniejsze.Chodzi o to za w komplecie byly ochraniacze na lozeczko MEGA WYSOKIE ,i ten ochraniacz byl na cale lozeczko wkolo a nie tylko na glowke.Mysle ze mial z 50 -40 cm dlugosci.To nie nasza kolorystyka ale nigdzie jeszcze takiego nie widzialam,na allegro tez nie.
Czy to ja cos przeoczylam czy warto kupic ta posciel( najbardziej chodzi mi o te oslonki-ochraniacze na szczebelki) zeby dziecko nie tluklo sobie glowki jak bedzie stawac???????.Widzialyscie gdzies taka juz ,co to moze byc za firma?bo wy zawsze zorientowane jestescie

reklama
Też kupiłam kaszkę manną w słoiczku ale z hippa (waniliowa i z biszkoptami) i za nic mała jej nie chce jeść.. to posiłek „na dobranoc” ale nie wiem ile tam jest glutenu dlatego wolę sama podawać bo wiem ile mała dostała
u mnie pogoda super – piękne słoneczko i lecę zaraz z małą po młodego i tradycyjnie na dłuuuuugi spacer. Wracamy przez 2 fajne place zabaw i przeważnie jesteśmy koło 18 w domu. Korzystamy z pogody

Do góry