reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

nela imię piękne i gratuluje decyzji zmiany bo pózniej było by tak jak jest ze mną że inaczej mam w dowodzie a inaczej do mnie mówią kłopotliwa sprawa w sumie reaguje na dwa ,ale nie lubie tego z dowodu z reszta każdy mówi że nie pasuje do mnie do imię.

Droga do Rzeszowa taka sama jak i za Rzeszowem ciągle coś remontują. ja mieszkam między Rzeszowem a Przemyślem na pewno będziesz jechać przez Jarosław. Ty mieszkasz w Krakowie ? moj K mówi żebyście lepiej na noc jechali ominiecie korki
myśmy 23 lipca jechali na slub do Krk to wyjeżdżaliśmy o 5.30 i super się jechało

reklama
jutro wieczorem już wraca M. :tak:
a po południu przychodzi do nas fryzjerka: siostra ścina, a ja farbuję i podcinam włosy ;-)
mam nadzieję, że Tysia da mamusi zrobić fryzurę w spokoju :-D

wzięłam od siostry kilka łyków Redds'a i jakoś mi po nim niedobrze :szok: czyżbym aż tak odzwyczaiła się od alkoholu?
nom... ja jak przestalam pic w 1szej ciazy tak nie pije do teraz... No odrzuca mnie i juz...

kurde, jakiś flak brzuszny mnie boli :(
haha padlam jak to przeczytalam, bo czytalam ze 2 strony rozmowy na temat imienia neli corki i tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy ducha z tym swoim flakiem brzusznym :-D :-D padlam... :-D

nela imię piękne i gratuluje decyzji zmiany bo pózniej było by tak jak jest ze mną że inaczej mam w dowodzie a inaczej do mnie mówią kłopotliwa sprawa w sumie reaguje na dwa ,ale nie lubie tego z dowodu z reszta każdy mówi że nie pasuje do mnie do imię.
a to dlaczego sobie nie zmienisz oficjalnie imienia? przeciez mozna :-) ja bym sie nie meczyla tyle ;-)

nela a Ty zmienilas imie w akcie urodzenia czy tylko na chrzest jej dalas inne?

no to my mniej wiecej spakowani, i jutro ruszamy. Czeka nas ponad 350km czyli ok, 3.50h jazdy + przerwy... Zobaczymy jak to bubki zniosna. DVD przyszykowane, nowe bajki nagrane... ahhh ciesze sie ze hej :-D

asiunia zmienilismy tu i tu ,tak ze mamy teraz Nine Helene(vel Eleonore ,Izabele) bo o 2gie byly wieksze boje:)

zycze milej podrozy i malo placzu i malo przygod jakie moga dostarczyc dzieci,oby Madi spal dobrze ,a pozniej czekam na relacje ,bo nas tez to czeka za tydzien

asiunia myślałam o tym, ale zadużo było by zmian wszystkie dokumenty, świadectwa, akty notarialne przyzwyczaiłam się do tego ze oficjalnie przedstawiam się Agnieszka a tak to jestem jako Kaska:-)

asiunia zmienilismy tu i tu ,tak ze mamy teraz Nine Helene(vel Eleonore ,Izabele) bo o 2gie byly wieksze boje:)

zycze milej podrozy i malo placzu i malo przygod jakie moga dostarczyc dzieci,oby Madi spal dobrze ,a pozniej czekam na relacje ,bo nas tez to czeka za tydzien
no to odwazna decyzja :-) super!
a relacje zdam pewnie dopiero w poniedzialek wieczorem :-) Madi niestety pewnie nie bedzie spal, bo on wogole baaaardzo malo w dzien spi, na szczescie malo w aucie marudzi i lubi bajki wiec mysle ze jakos damy rade. :-)
kochana za nami juz podroz do polski autem 22godziny jechalismy w jedna strone jak Josh mial 11miesiecy, wiec te 4h to bedzie pewnie pikus :-D
nie martw sie - im mniejsze dziecko tym lepiej sie z nim podrozuje ;-)
asiunia myślałam o tym, ale zadużo było by zmian wszystkie dokumenty, świadectwa, akty notarialne przyzwyczaiłam się do tego ze oficjalnie przedstawiam się Agnieszka a tak to jestem jako Kaska:-)
o ja to niezla rozbierznosc :-D ja coprawda wiekszosc swojego zycia tez nie lubilam mojego imienia, do dzis drazni mnie slowo Joanna, ale juz Dzoana brzmi zabawnie i odkad jestem w UK zaczelam je lubic zwlaszcza ze mowia na mnie zregoly Jo (czyt. Dzol) a to brzmi zupenie inaczej wiec czuje sie jakbym dostala nowe imie od losu :-D

Nati – też jestem po budownictwie ale w zawodzie nie pracuje.. i chyba już do niego nie wrócę. Dzięki za przyjęcie za;proszenia – jednak ja tępa z tym fb jestem..

marma – współczuję.. znać że jesień i choroby się zaczynają

nela – imię śliczne.. a nawet oba imiona

wczoraj padłam jak długa.. przez to że Mila budzi się o 6 i śpiewa wymiękłam już przed 21.. niby na tv jednym okiem łypałam, małżon wyszedł do pracy a ja zasnęłam.. ocknęłam się z zimna, wyłączyłam wszystko i poszłam spać.. dziś nadrabiam i się szykuję z młodym do wyjścia i po zakup spodni bo jakoś mi się wszystkie skurczyły (czyt. w nic się nie wbiję)

Witam się z rana :-)

Wczoraj mnie nei było, bo głowa mnie bolała, ale to tak, że myśałam że mi pęknie :szok: Dobrze, że mama przyjechała i pomogła mi przy małym, bo nie wiem jak bym dała sobie radę. To chyba na zmianę pogody. Myśałam, że umrę !
W niedzielę chrzciny a u Nas leje i leje.
Na szczęście mały grzeczniutki, większych problemów nie mam z nim :-) i daje mi wszystko pozałatwiać :-)

Patrzyłyście już w którym centylu są Wasze dzieci?
Filip w 50 czyli jest typowym średniakiem :-D

jankesowa jak Grcjanek w nocy, kaszka działa ?

nati dobrze, że już po przeprowadzce ;-) sama przez to przechodziałam kilka miesięcy temu.
mitaginka jak poszukiwania niani?

nela ładne imię, koleżanka też ma Ninę i mówię na nią Ninka Tinka :-)

Pytania :-)
1. Po 5 miesiącu wprowadzamy tylko gluten? Wiem że 1-1.5 łyżeczki kaszy mannej. I co gotujecie ja i dodajecie np. do owoców lub warzyw?Ja parzyła w 3 sklepach ale nie mieli kaszy mannej. Gdzie Wy ją kupijecie?
2. Jak ubieracie dzieci na noc do snu? Pod kocykiem, kołderką czy w śpirorku?
3. Muszę się zaopatrzyć w rajstopki dla małego zima się zbliża. Chłopaki Wasze noszą ? :-)
4. A jak z okresem? Ile z Was ma a ile nie? ;-)
Zmykam na śniadanko, do potem ;-)

Ostatnia edycja:
hej,
asiunia udanej podrózy
aneczkaa powodzenia w szukaniu spodni tez mi się marzą jakieś nowe rureczki i kozaki w kolorze kamelowym;-)
nati trzymamy kciuki za bioderka:-)

mercedess ja jeszcze nie wprowadziłam glutenu sama nie wiem jak i co.
Maja spi pod kocykiem i dotej pory spała w rampersie bez skarpetek a dzisiejszej nocy ubrałam ja w pajacyka bawełnianego bo nacierałam ja Pulmexem. m wlasnie musze kupic kołderkę bo nie ma dla niej a coraz zimniejsze noce nadchodza a ona spi sama w swoim łóżeczku to nie ma JA co grzac:tak:
u nas już noc bez porównania lepsza niz ostatnie duzo lepiej jej się oddychało obudzila się tylko raz bo byla glodna poniewaz jak zjadła ok 16 zupke z króliczkiem to potem nic juz nie chciała .

reklama
Do góry