reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

lilou, a co w tym Instytucie bedzie sie dzialo? ;-)

nati, takie historie sa przerazajace! Niby 13 lat i duza dziewczynka, myslalby ktos, ze sobie poradzi, ale raczej na takie sytuacje to nie ma mocnych... Nie wyobrazam sobie, zeby moja Zuzke (tfu! tfu!) takie cos spotkalo... Ale tak, jak piszesz, to rodzice czesto nie mysla i nieumyslnie narazaja dzieciaki na takie sytuacje... Przykre to!

A my kurcze chyba mamy uczulenie na pampersy. Odkad zaczelam uzywac 4ek pupa Zuzi ciagle byla jakas czerwona i zadne kremy nie pomagaja!! One maja te zielone wklady w srodku wiec moze to to... (?) Myslalam, ze to od rzadkich kupek, bo niby zabki ida, ale w sumie rzadkie to Ona ma od zawsze i robi po 5 kupek dziennie i nigdy problemow nie bylo! Wczoraj kupilismy inne i po nocy w nich pupa juz o niebo ladniejsza!

reklama
nati, dzięki :) Ostatnio się udawało, że M akurat miał wolne w porach spacerowych albo szliśmy o innej porze, ale sama głównie chodzę. Dzisiaj właśnie idę i jestem ciekawa, jak będzie.

Nie mam coś weny do pisania. Humor dobry, słoneczko świeci chociaż chłodno, ale jest okres i się źle czuje przez to. Zaraz tapetowanie twarzy póki Mała śpi i na spacerek po pobudce.

A jeszcze się pochwalę, że moja córa dała mi dzisiaj pospać do 6.30 i pierwszy raz nie wiem od kiedy pierwszy wstał M a nie ja :D O 4 się budziła, ale udało się ją uśpić i spała nie 5 minut jak zawsze ale długo :) A jak się obudziła to cichutko w łóżeczku się bawiła :) No i druga niespodzianka, bo dzisiaj zjadła 200 ml mleka :D Chyba mija okres niejedzenia :)

dranissimio - czwórek?? ja nadal na dwójkach jadę..

Nati – też o tym słyszałam.. było w tygodniu w UWADZE. W szoku byłam.. ponoć sprawców mogło być kilku a dziewczynka umierała na rękach matki..
szok!!
w niedzielę pożarłam się z teściową (z którą było poprawnie) i zaryczana od niej wyszłam. Wierny mąż za mną ale że spieprzyłam tramwajem dojechaliśmy równo do domu. Wypomina mi jaka to ja niegospodarna, że małemu kupuje wszystko co chce, że małej kupuję od cholery a potem płaczę że nie mam kasy (NIGDY od niej nic nie pożyczałam i nie mam takiej potrzeby). Tak mnie zdenerwowała delikatnie mówiąc że zaczęłam sprzątać w szafkach kuchennych.. nadrabiam watek od soboty ale mi jeszcze trochę zostało...
lecę nadrabiać.

Misia dziś 4 pobudki i jest ok

czesc sloneczka,

melduje,ze szczesliwie wrocilismy...urlop super,pogoda dopisywala,wszyscy zadowoleni i happy...odezwe sie pozniej...teraz przede mna rozpakowywanie,pranie etc:tak:

buziaki

no i po lecie :(. Chociaż jakim lecie?! Było takowe? Chyba zaczne wpadać w jesienną melancholię, jeszcze do tego powrót do pracy w tym brzydkim okresie :(. Zimno i ponuro.

nati, o tej zamordowanej 13-to latce w Gdyni tez gdzieś w tv słyszałam. Masakra. Na sama myśl ciarki przechodzą.

Ja muszę usiąśc do ciuszków Tymka, co nie wyciągne z komody to za małe, trzeba schować te małe i wyciągnąć ostatnie większe z pudeł, a potem tylko i wyłącznie kupowanie. Skończyły sie dobre czasy, że praktycznie wszystko było.
Co do pieluch, my też juz kończymy ostatnia pakę trójek i sięgamy po rozmiar większe. Rosna nam te nasze dzieciaczki w zawrotnym tempie :). A dopiero co wychodziłyśmy z nimi ze szpitali takie szczęśliwe... achhh, no i widzicie, już mam taki dziwny nastrój. Na wspominki mnie wzięło. Od kilku dni poszukuję ochraniacza do łózeczka takiego co by mi pasował do pościelki, którą mam i nic się nie nadaje, no porażka normalnie!!!! A z pościelka nie kupię bo mam nietypowy rozmiar wypełnienia i nie będzie pasowało. Wrrrr.

Lecę dalej na allegro. Buźki.

aaaa, miałam pytać, dziewczyny, które sa na cycu a podawały dzidzikom na wieczór kaszkę dodatkowo do picia, napiszcie jaka najlepiej?

ducha dalam kleik ryzowy na moim mleku a dziecko wstalo po nim juz po godzinie probowalam dwa razy i wiecej nie ;) moj ma wszystko za male doslownie wszystko.... i spacerowka mala sie robi w co ja go wsadze chyba na taczke

Pampersy ostatnia paczka 4+ a potem 5 na noc
ANECZKA ja sie ostatnio dowiedzialam ze maly ma tyle zabawk ze glowa boli,,, ( naprawde ma malo i musze kupic bo nie ma sie czym bawic) i tak opowiada kazdemu a sama mu nic jeszcze nie kupila

aaaa, miałam pytać, dziewczyny, które sa na cycu a podawały dzidzikom na wieczór kaszkę dodatkowo do picia, napiszcie jaka najlepiej?
nestle kleik ryżowy ale podobno lepszy kukurydziany. ale nie pomogło nic na budzenie sie co prawda mała budzi sie raz koło północy ale zawsze.
pampersy 3 ostatnia paczka i mam już zakupione 4, no ale my tylko na noc a dzisiaj zamiast ceratki założyłam majtki ceratkowe i się super sprawdziły już co mnie cieszy bo to łatwiej :-)

my po następnych papierowych sprawach i musiałam "na dziecko" błagać w spółdzielni o pomyslne załatwienie sprawy. na szczęście mała jest tak pogodna i się do wszystkich śmieje że mi to zawsze wychodzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
nati, dobre z tym załatwianiem na dziecko :) ale tak już jest że często pomaga a nasza PL biurokracja jest po prostu beznadziejna.

A kleiki podobno zatykają i się robią problemy z kupą :(.

Do góry