reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witamy się :)
szczepienie zaliczone, następne w październiku na wzw.....młoda grzeczna była z usmiechem przeszła to szczepienie (pierwszy raz emlą posmarowaliśmy, nawet się nie skrzywiła :)
eywa-a jak to gotowałaś?
nati-powodzonka dalej z mieszkankiem
Morgaine-pozdrówka
lilou-dobrze, że już masz necik
madziarkas gratki wychowawczego-fajnie masz

moja kaszka ma inny kod ;) Baby gdzie to wyczytałaś?

Ostatnia edycja:
reklama
helou :)

my dzisiaj zakupowo troszkę (mamusia sobie coś kupiła :)). Zamówiłam już fotelik samochodowy, czekam, niech leży. I zamówiłam spacerówkę, wynalazłam po długich poszukiwaniach espiro magic 3 z roku 2010, bo te z 2011 mi sie nie podobają, a tu dzisiaj mail, że nie posiadają juz tych trójek, nosz się tak zdenerwowałam :wściekła/y:, dlaczego nie aktualizują sklepow internetowych?!?!?!?! Cholera jasna, i poszukiwań ciąg dalszy! Ale chyba juz marne szanse :-(.
Od jutra chyba podam na wieczór kaszkę, normalnie sie nie najada ten mój żarłoczek, a od niedzieli wielkie żarcie :-D.
Moje dziecie walczy w łóżeczku z poduszką i zającem :-), bierze nogi do góry i z całej siły wali nimi w materac, ot zabawa na dobranoc :). W ogóle dzisiaj cały dzień "warczy", w sklepach sie z nas cały czas śmiali, bo ja oczywiście też do niego warczałam :tak:.

nati, no to kawałek kamienia z serca, cieszę się :). Widzisz, kojec też nam bedzie potrzebny, a wcześniej o tym nie pomyślałam jakoś, przy psie nie bardzo żeby koc na podłoge kłaść - kłaki!!!! W sypailni to mam mate na dywaniku i Tymko sobie na tym leży ale jak chcę coś np. w kuchno zrobić to tylko na sofie lub w bujaczku, teraz ok, ale jak zacznie być bardziej ruchliwy to w bujaczku nie będzie chcial siedzieć, więc kojec potrzebny :). Zaraz rozpoczne poszukiwania :tak:.

baby
, mam tak samo, wcześniej jakby mi ktoś powiedział, że będę robiła słoiczki, albo że zostane z chęcia w domu zamiast gdzieś wyjść wieczorem to bym śmiechem zabiła, a teraz mogłabym sie tylko moim łobuzem zajmować i wymyslać coraz to nowe rzeczy dla niego. Jaki ten świat dziwny :), ale mnie sie podoba :))).

mitaginka, nowy wątek, który założyłaś będzie nam chyba służył do wylewania w num łez rozpaczy, ja jak tylko zobaczyłam tytuł to już świeczki w oczach!!!

A ja te kaszki z nestle sama wcinam jak szalona, włąśnie bananowe :szok:, uwielbiam je, tylko że ja sobie takie mega gęste robię, mniammm :). Szkla nie poczułam jak do tej pory a teraz mam w szafce z terminem do 2013, więc to juz po szkle mam nadzieję, swoją drogą to straszne, dajesz dziecku a taka tragedia się stac może :no:.

Nie pamiętam co tam jeszcze miałam odpisać...

o kurcze, ja z taką ufnością robię kaszkę czy daje słoiczek, a w sumie to tylko maszyny, różnie może być;/

zrobiłam marchewkę z ziemniakiem i moje dziecko zjadło porcję ponad słoiczkową! jeszcze nie widziałam,żeby jedzenie sprawiało jej taką frajdę, cieszę się bardzo, dziekuje baby:-)

bardzo sie cieszę, że twoje problemy z jedzonkiem sie rozwiązały :)

wróciłyśmy. hurraaaaa.
od 12 po za domem. moje dziecko dzielnie zniosło sprawy notarialno-biurowe. umowy przedwstępne podpisane. więc to do przodu już. :-)

Dzielna Asiunia :) super :)
fajnie, ze wszystko posuwa sie do przodu :)

witamy się :)
szczepienie zaliczone, następne w październiku na wzw.....młoda grzeczna była z usmiechem przeszła to szczepienie (pierwszy raz emlą posmarowaliśmy, nawet się nie skrzywiła :)
eywa-a jak to gotowałaś?
nati-powodzonka dalej z mieszkankiem
Morgaine-pozdrówka
lilou-dobrze, że już masz necik
madziarkas gratki wychowawczego-fajnie masz

dzielna córcia :)
nas czeka szczepienie w piątek i potem tez dopiero październik więc trocdłuzsza przerwa będzie :)

mam gotowy plik z przepisami dla maluszków na napoje, deserki i obiadki (częściowo od Dranissimo i trochę od koleżanki)jak chcecie to piszcie na PW adres mailowy to Wam wyślę :)

my dzisiaj jedlismy ziemniaczka z marcheweczką, cukinią i kaszką manną i z dodatkiem oliwy z oliwek :) tak smakowało, ze aż mi łyżeczkę z ręki wyrywał i oblizywał, oboje byliśmy cali brudni i bujaczek tez :-D

a tak w ogóle to strasznie cicho dzisiaj...

lilou jak tu o Tobie zapomnieć? ;-) trzymam kciuki, by u Oliwki to nie bylo nic groźnego
eywa szkoda, że nocka znów do kitu :-(
baby ja jeszcze w sprawie basenu...miałaś na nim wkładki laktacyjne?
hatorska my w środę szczepimy na pneumokoki, też spróbuję z emlą

co u nas...
w sobotę zamieściłam ogłoszenie na gumtree a wczoraj na tablica.pl i odzew jest- odezwalo się już 9 niań. Trzy wykluczyłam od razu (jedna ma 19 lat, druga 68, a trzecia jest...mężczyzną :szok:)
madziarkas zazdroszczę wychowawczego...
z przyjemnych rzeczy- dzisiaj odważyłam się na samotny spacer z Tysią :tak: i było ok! Ale fajnie!
na liście smakołyków niezmiennie króluje dynia z ziemniaczkami :-) je ją tak ładnie, że nic nie wypluwa, nic jej nie wylatuje z buźki, miodzio

mitaginka jeszcze nam Tysia się zrobi najspokojniejszą kwietnióweczką:) gratulacje i idź za ciosem!
hatorska ja tylko ugotowałam marchewkę i ziemniaki na parze,potem blenderem i heja do słoików, potem pogotowałam i do góry dnem, zobaczymy czy się nie zepsuje, bi nigdy nie wekowałam niczego:-D

ja dzisiaj znowu dół, skoro na czopku nie spała to już nie czekam,że jak odstawimy to się zmieni, mam do was pytanie...myślicie,że jest jakaś konkretna przyczyna i szukać teraz u nowego pediatry itd czy może moje dziecko po prostu tak ma i muszę to zaakceptować, ja się powoli jak wariatka czuje chodząc, szukając, ale z drugiej strony...jak myślicie?

edit: buuuuziak dla Bianki!

ducha to i ja moge sie przyznac ze uwielbiam kaszki.... z morelami i ta z bananem pycha wlasnie taka mega gesta... ;)

Moj maly bunt na cyca ale walczymy walczymy
MITAGINKO wspolczuje napewno znajdziesz odpowiednia super ze spacer udany, u nas dynia wlasnie ble jest

Nati oby do przodu z mieszkankiem
LILOU zdrowka dla oliwci

Bylismy kupic plytki do lazienki zabralalm od siostry wozek parasolke ( mniej miejsca w aucie zajmuje) firmy MEGGI boze moje dziecko wygladalo w niej jak paker totalny brak miejsca i est juz prawie taki dlugi jak spacerowka nie wiem w co ja go zmieszcze...no ale kocham tego bobasa nad zycie :)

MORGAINE no juz cie szukac kobietko chcialam

EYWA mojej siostry synek po prostu tak mial jak cos ok roczku mial to przeszlo .... tez dala uspokajajace jakis syrop podala raz a dziecko spalo a spalo wiec stwierdzila ze wyprobuje na sobie i co normalnie swiadomosc po nim tracila wiec odpuscila i zaakcptowala tak jak jest ;) za to teraz agent ma4 i pol roku i mowi do mnie ciociu chcesz dyche?? kup prezent malemu ode mnie :-D:rofl2:

Moj pije 4 razy w nocy a budzi sie 8 tez czasem ledwo ciagne a codziennie pcham wozek z usmiechem na twarzy moge wstawac i czesciej za bardzo go kocham i tak dlugo czekalam :)

Ostatnia edycja:
lilou jak tu o Tobie zapomnieć? ;-) trzymam kciuki, by u Oliwki to nie bylo nic groźnego
eywa szkoda, że nocka znów do kitu :-(
baby ja jeszcze w sprawie basenu...miałaś na nim wkładki laktacyjne?
hatorska my w środę szczepimy na pneumokoki, też spróbuję z emlą
co u nas...
w sobotę zamieściłam ogłoszenie na gumtree a wczoraj na tablica.pl i odzew jest- odezwalo się już 9 niań. Trzy wykluczyłam od razu (jedna ma 19 lat, druga 68, a trzecia jest...mężczyzną :szok:)
madziarkas zazdroszczę wychowawczego...
z przyjemnych rzeczy- dzisiaj odważyłam się na samotny spacer z Tysią :tak: i było ok! Ale fajnie!
na liście smakołyków niezmiennie króluje dynia z ziemniaczkami :-) je ją tak ładnie, że nic nie wypluwa, nic jej nie wylatuje z buźki, miodzio

nie miałam wkładek po prostu sam kostium i tyle :)
fajnie, że spacerek się udał :)

co do niań to jawna dyskryminacja hehehe tylko za płeć lub wiek, no wiesz... ;-):-D buziak :)

mitaginka jeszcze nam Tysia się zrobi najspokojniejszą kwietnióweczką:) gratulacje i idź za ciosem!
hatorska ja tylko ugotowałam marchewkę i ziemniaki na parze,potem blenderem i heja do słoików, potem pogotowałam i do góry dnem, zobaczymy czy się nie zepsuje, bi nigdy nie wekowałam niczego:-D

ja dzisiaj znowu dół, skoro na czopku nie spała to już nie czekam,że jak odstawimy to się zmieni, mam do was pytanie...myślicie,że jest jakaś konkretna przyczyna i szukać teraz u nowego pediatry itd czy może moje dziecko po prostu tak ma i muszę to zaakceptować, ja się powoli jak wariatka czuje chodząc, szukając, ale z drugiej strony...jak myślicie?

edit: buuuuziak dla Bianki!

nie wiem co ci poradzić ale może faktycznie Natalka tak ma i już... sama nie wiem, ale powinnaś na pewno robić to co czujesz, najważniejszy jest twój instynkt i to co ci podpowiada, więc tego słuchaj :)

Mitaginka, ja już od jakiegoś czasu bez wkładek laktacyjnych, czasem w nocy jak karmię to z tej drugiej pokapie ;) a w dzień luzik. A dynię dajesz tą z hippa? A pneumokoki zaczynasz, czy wcześniej już szczepiłaś?

Eywa-już myślałam, że nocki będą ok....ale jak było lepiej to jest nadzieja że będzie dobrze......

ducha- ach te kłaki białe i czarne. ;-),
eywa- moja starsza do roku czy nawet 2 budziła się co godzinę do 12-go roku przed zaśnięciem chodziła 10-15 razy siku. więc ten typ tak ma

reklama
hatorska no a ja nadal z wkładkami :tak: i na basen bez to tak dziwnie :szok: buziak dla Bianki! dynia z hippa
baby no taka już jestem, dyskryminująca :-D
eywa ja bym spróbowała jeszcze z innym lekarzem znaleźć przyczynę. Może sie okaże, że Natalcia tak po prostu ma, ale po co masz nad tym mysleć i się zadręczac...? Jeszcze spróbuj poszukać powodu, może a nuż...a jak wykluczysz różne ewentualności to pewnie sama będziesz spokojniejsza

Do góry