reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witam,

nie nadrobię, bo się Mała zaraz obudzi.

My po chrzcinach. Na chrzcie Mała była cudowna, na 6 chrztów była chyba najgrzeczniejszym dzieckiem :D Zaczepiała nas, gryzła moje palce, M i chrzestnej ;) Tłukła rączkami w ławkę, wszystko ją interesowało, coś tam nawet pogadała i nie zapłakała przy polewaniu :) Na księdza się patrzyła zainteresowana jak podchodził :) Pod koniec zapłakała i M z nią na chwilkę wyszedł, ale po prostu była śpiąca. Impreza też się udała, oczywiście trochę teściowa się popisywała i nam zabierała Małą, ale się nie daliśmy i potem już pytała, czy może ją wziąć na ręce :D Chodziliśmy do domu ją karmić i na jedną drzemkę, więc się nie przemęczyła aż tak.

Kurcze, zdałam sobie sprawę, że teraz tak chyba najbardziej cieszę się Małą i kontaktem z nią. Tzn wcześniej też się cieszyłam, ale teraz już nie jestem taka przemęczona, nawet pomimo jej wstawania porannego o 5. Już mało płacze, tylko jak głodna albo zmęczona. Gada sobie ze mną, wyciąga rączki jak jest na rękach i coś chce. Jest już taka rozkoszna i kochana. I jeszcze teraz zaczyna coraz więcej śmigać po macie, przekręca się na brzuch już bez problemu. Jak ja bym chciała z nią teraz być i nie wracać do pracy nawet na pół etatu.

Czy którejś maluch staje na czworaka może? Moja od tygodnia staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu. Taką ma radochę przy tym. I się zastanawiam czemu ma to służyć, bo chyba do raczkowania to jeszcze daleko. Poza tym dziecko chyba jak raczkuje to już dobrze siedzi. Przecież 5-miesięczna Niunia nie zacznie mi śmigać już na czworaka po mieszkaniu.

reklama
pozdrowienia z Rabki-Zdroju:-)

nie doczytam, widziałam że wychowawcze planujecie... gratuluje decyzji:)
baby do drugiego już wrócę więc poczytam na pewno :tak:

teraz czekamy aż Nika się obudzi i spadamy na kawę i potem sklep zabawkowy (Starszak ma upatrzoną ciężarówkę!), tężnia i takie tam pierdoły...

miłego;-)

u mnie koce na podłodze odpadają. tzn w tym mieszkaniu to i kojec nie może byc. ale w nowym jak sie uda to na razie zostawiamy wszystko do wiosny więc juz wolę kojec używany po dziecku niż podłogę starą po obcych ludziach.

moja na czworaka jeszcze nie ale tzn rączki jak na czworaka ale nogi na kolanach a nie na nóżkach. ale w sumie raczkowanie chyba jest na kolanach co???

Cucu to juz powoli przygotowania do raczkowania, dziewczynki szybciej w tej kwestii się rozwijają :) zaczynają np szybciej chodzic niz chłopcy :) ja np. miałam 8 mies jak zaczełam chodzic :)

moja siostra tez 8 i nie raczkowała. :-), ja nie wiem a moja starsza to dokładnie w swoje 1-sze urodziny :-) tzn wcześniej zaczynała ale w swoje urodziny przy gościach chyba chciała sie popisać bo zaczęła porządnie chodzić

cieszyłam się że karuzeli nie zepsuła. no to przed chwilą tak kopnęła że przestała się kręcić. no co za psuje to następne pokolenie.

baby- pewnie nie ale my chyba nie mieliśmy karuzel :-D

ale sobie znalazła zabawę. siedzi na bujaczku i rzuca zabawkę na podłogę to wstaje podaje Jej nie minie minuta i znowu na podłodze. co za dzieckko

no tak:tak: więc nie mogliśmy ich zepsuć :-D

a z tym rzucaniem to przecież najlepsza zabawa :) mama leci na każde zawołanie hehehe dpbrze wytresowana ;-):-D
buziak :)

EDIT:
podobno w biedronce są fajne książeczki dla dzieci po 4,99zł

Ostatnia edycja:
reklama
nati, no raczkowanie na kolanach i moja właśnie na czworaka, czyli na łapkach i na kolankach :) i tak się wychyla do przodu i do tyłu na pięty. Czasem w łóżeczku jak się obudzi to tak robi.
baby, Mój M jest wyjątkiem potwierdzającym regułę, bo chodził w wieku 8 miesięcy ;) A tak serio to podobno niezbyt zdrowe jak tak wcześnie, ale co zrobisz, dziecko przywiążesz na siedząco czy co.

Do góry