reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Teściowej ciąg dalszy. Przyszła oddać kluczyki, bo wczoraj samochód brała. Oznajmiła mi, że mam rozmrozić lodówkę i ją wyszorować, bo ona wczoraj dwie dolne szuflady umyła. A niech spada! I mam wyczyścić na balkonie podłogę (nie da się, bo jest linoleum i od słońca się poodginało i zmieniło kolor), bo jak na chrzcinach ktoś zechce sobie odpocząć u nas w domu to wstyd będzie. Do jasnej ch... po to robię chrzciny w lokalu, żeby mi nikt się po domu nie kręcił. Specjalnie wynajęłam lokal obok bloku, żebym mogła pójść nakarmić Małą albo ją spać położyć w spokoju a nie żeby wszyscy za mną szli!

Napisałam do M, że się wyprowadzam po chrzcinach.

Teściowe są różne ale twoja przegina :wściekła/y:

reklama
O matko, wspolczuje!
cucu, musisz jej pokazac kto w tym domu mieszka! A jak wam robi lache, ze wam dala mieszkanie to powiedz jej zeby sie wypchala i spadala na szczaw i oboje sie wyprowadzcie. Ciekawe czy w innycm waszym domu tez bedzie taka cwana.
Serio, wez sie jej postaw, bo az mi Cie szkoda. Ja bym jej pare slow powiedziala, na poczatku delikatnie, ale jakby nie zaczaila... cucu, wez sie tak jej nie dawaj...

Cucu co za babsztyl, naprawdę powiedz jej coś do słuchu, bo inaczej nie da Ci żyć...

wpadłam tylko na chwilkę, bo dzisiaj taki upał, ze mózg mi paruje... leżymy z młodym na sofie i zdychamy... popijam sobie teraz zimne karmii i trochę mi lepiej :)

nie wiem kiedy sie odezwę , bo przyszły mi słoiczki z allegro i będę robic przetwory dla młodego, a dzisiaj M przywiezie maliny wiec juz dzisiaj coś musze zaczać robić, co by sie nie popsuły
w niedzielę jedziemy do zakopanego i planujemy wjechać na gubałówkę o ile pogoda dopisze :) więc tez nas nie bedzie to moze wieczorem w niedzielę mi sie uda coś napisać :)
miłego weekendu zatem i do poczytania :)

witam :-)
u nas dzis drugi dzien w przedszkolu maly przezyl ja tez ;-) teraz oglada baje maly spi wiec ja na kawke na bb :-)
emi ojej ale duzo tego wynalazly :szok: skad wiadomo gdzie jest "odruch wymiotny" na jezyku :szok:
cucumber ojej tesciowa z dowcipow albo i gorzej wspolczuje :no: moze powiedz jej albo niech m to zrobi w koncu syn ze wy tam mieszkacie i mozecie robic co chcecie i niech przestanie sie czepiac a jak uwaza ze robicie cos nie tak to mozecie sie wyprowadzic...
moja tesciowa jest ok przyjezdza po smierci tescia czasami do nas zima nawet na 2-3mies ale nie narzekam...zdarzylo jej sie na poczatku wyrwac z paroma "dobrymi radami" ale powiedzialam jej co o tym mysle i jest ok :-)
jankesowa wspolczuje tego wypominania zycze zebyscie jak najszybciej sie wyprowadzili
dranissimo zazdroszcze powrotu na jeden dzien do pracy ja tez kombunuje jakby to zrobic zeby wrocic max na 3dni..ciekawe czy szef na to pojdzie ;-)
mitaginka no niestety mleko jest wszedzie...moj starszak jest uczulony (teraz juz coraz mniej) a dodatkowo byl jeszcze na soje to nie mogl jesc prawie nic...popatrz np na sklad sloiczkow mleko i soja prawie w kazdym

Hej dziewczynki .
Troszke Was pod czytałam ,ale oczywiście jak zwykle nie mam czasu aby być na bieżąco:-(
Mitaginko mam nadzieje że okaże się że Twoja córeczka kupki ma brzydkie nie od Twojej diety i bedziesz mogła jeść niedługo co będziesz chciała .
Emi bedzie dobrze kochana .Jak byłam u tej lekarki od spraw karmienia też zwracała uwage właśnie na ten odruch wymiotny .Na szczęście zbadała i wsio ok.Mam nadzieje że masaże języczka pomogą
Cucumber jak dasz radę to olej teściową i swoje rób .Moja teściowa na szczęście się nie wtrąca ,tylko uważa że jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie Oliwii.Nie pamięta wół jak cielęciem był-tak jest w jej przypadku .

U nas rozwiązała się prawdo podobnie zagadka rzucania się przy jedzeniu ,prężenia i w ogóle niechęci do ssania z butelki.Mała ma stwierdzone zapalenie ucha,tylko nie to ostre tylko to przewlekłe bez objawowe .Oliwia bardzo często pociągała drapała uszko ,szarpała ale myślałam że tak dla zabawy ,dopiero jak dzisiaj zauważyłam rano wydzieline to poleciałam do pediatry ,ta zajrzała i postawiła diagnoze .Jeszcze w pn obejrzy ją laryngolog i ewentualnie uszko wyczyści .Dostałyśmy oczywiście antybiotyk i podałam jej go 4 godziny temu i na razie wszystko ok.Zjadła i poszła spać .Mam nadzieje że nie dostanie biegunki lub wysypki bo wtedy trzeba będzie co innego próbowac .
Życze miłego wekendu i pozdrawiam

Halo Halo!

U Nas upał na całego, ale Filipek nawet nie marudził, dzielny chłopaczek.
Co do teściowych... aż szkoda gadac, nawwt mi sie nie chce pisac i psuc sobie weekendu. Może innym razem ją obgadam :-D

Mały śpi a ja z M. oglądam mecz siatkówki Memoriał Huberta Wagnera na polsta sport w Katowicach u mitaginki :-) z jakim numerem gra jej mąż? :-)

Jankesowa – głowa do góry!! najważniejsze że macie wizję wyprowadzki i coś się buduje :)siostry nie zazdroszczę a nawet jakbym miała co tydzień kupować bodziaki to bym kupowała bo też nie lubię żeby moje dziecko w za dużych było....

lenka – gratulacje diagnozy!! takie maluchy nie powiedzą co boli i teraz się domyślić..

ja dziś spędziłam baaardzo miły dzień. Małżon do pracy na popołudnie a ja nad jeziorko. Skwar był straszny i młody non stop w wodzie. Misie też pomoczyłam pydki ale wszystko było tak kolorowe że nie nadążała oglądać. Ostatnio brałam wózek a teraz sam fotelik – nawet bez stelaża. Dobrze że była kumpela z córką i trochę pomogła bo sama z dwójką dzieci nie dałabym rady.. wróciliśmy przed 20, ja szybki prysznic, misia wykąpana zasnęła po cycu a Seba jeszcze bajki ogląda.

hej, hej
ja po spotkaniu z justi i jej synkami, było bardzo miło :tak:
Rafałek (starszy) calował moją Martynkę, a ta się smiała w niebogłosy :-D
wstawię fotki na odpowiedni wątek

mercedesss mąż justi, nie mój :-p gra z numerem 14 :tak:
lenka to dobrze, że przyczyna niejedzenia znaleziona! oby po zaleczeniu uszka było już ok
jankesowa a co Ty taki zły humor?
cucumber współczuję...najgorsze, że mieszkanie ich, więc pewnie teściowa myśli, że może się szarogęsić...a może niech jej M. coś powie...? w końcu synowi łatwiej...
nela ja kupiłam w Auchanie, ale na allegro jest pełno ;-)

reklama
Do góry