reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Dranissimo ale wracasz na ten dzień dla kasy? czy dla oderwania się? bo nie bardzo widzę sens, no ale Ty sama wiesz co najlepsze:)

Dla mnie to ma sens! :-) I tak jak jola juz napisala, wracam dla tego i tego :-) W sumie kasa to bedzie zadna, na kaszke i pieluszki dla Malej styknie, moze jeszcze na cos ;-) No ale glownie po to, zeby miec ciaglosc pracy, kontakt z ludzmi troche wiekszymi niz Maluda ;-) i z jezykiem, ja nie z tych co siedza po 6, 7 lat i ani me ani be :-D

reklama
Witam późną wieczorową porą!

Dzisiaj przyjechała moja teściowa :crazy: zajmowała się małym, bo ja musiałam skoczyc po prezenty na chrzciny.
Jakś to przeżyłam :-) na szczęście szybko mi poszło. Skoczyłam jeszcze rachunki zapłacic, po pampery :-D i inne zakupki.

Filipek dzisiaj zjadł gruszki i bardzo mu smakowały.

dranissimo-mam taką koleżankę co siedziała 3 lata z małą, potem poszła do pracy na rok i znowu w ciąży i znowu siedziała znowu 3 lata- i też ani be ani me :-D normalnie odludek.
Ja też sie cieszę, że wracam do pracy, mimo że spotykam się z koleżankami, znajomymi, rodziną, to brakuje mi takiego stałego kontaktu. Uwazam że jak ma sie więcej zajec, to jest się lepiej zoorganizowanym :-D

eywa-może powinnaś spróbowac kaszki SINLAC, ją się robi na wodzie, jest dla alergików, niejadków i dla tych dzieci co są uczulone na mleko. Podobno dzieciom bardzo smakuje, mój pije na dobranoc butlę, bo się nienajadał na wieczór i często się budził w nocy.

mitaginka-a Ty jak skłanaisz się ku jakieś decyzji w związku z powrotem do pracy?

mitaginka - zacytuję:
Powinna Pani także wybierać ciemniejsze gatunki pieczywa, bowiem bułki pszenne (tzw. kajzerki), pieczywo cukiernicze i półcukiernicze (np. chałki, bułki maślanki) zawierają często dodatek mleka, masła czy serwatki.

a jak będzie choć ciut mleka to odstawienie reszty nie ma sensu..

Dobry wieczór!!!

Melduję się,że u nas wsio ok.,upały dają nam popalić i to nieźle.Jest u mnie brat,więc na bb tylko okazjonalnie teraz...:-(
Wczoraj nie miałam neta a troche czasu było,no i nijak się to nie może zgrać...;-) Wyprasowałam pranie,spociłam się jak szczur i znów bym musiała iść pod prysznic (teraz są 22 stopnie)

Dobrej nocki,uciekam i pozdrawiam Was!!!!!!!!!!

Nela Luminalum śpi już 2 godziny prawie po nim:( tzn dobrze,że śpi,ale nie jets to naturalne,więc mnie nie cieszy
dajecie różne rady a dla mnie najgorsze,że moja pediatra olała to,teraz nie mam nowego jeszcze, muszę ogarnąć to i skonsultować, nie lubie takich decyzji na własną rękę

zaraz się położę, może uda się coś przykimać skoro tak ładnie śpi już:)

mitaginka - znalazłam coś takiego ale że nawet paluszków nie można jeść czy musztady?? przegięcie..

Poniżej załączam podsumowującą tabelę produktów niewskazanych przy zdiagnozowanej skazie białkowej u dziecka karmionego mlekiem matki.
Produkty i potrawy niedozwolone:
Napoje: czekolada w proszku (zawiera w składzie mleko)
Mleka i sery: mleko, sery, śmietany krowie, i wszystkie które po sprawdzeniu alergizują, produkty zawierające w swoim składzie mleko, lub białka mleka, mleko sojowe w niektórych przypadkach, sery kozie (mogą zawierać mleko w ilości do 1/3 całkowitego składu mleka), budynie
Mięso i ryby – produkty potencjalnie wzbogacone w izobaty białek mleka np.: parówki, mielonki itp.
Tłuszcze – majonez, masło, masła roślinne z dodatkiem masła, kremy, sosy sałatkowe
Owoce – jak wszystkie niewskazane w diecie mamy karmiącej
Warzywa i rośliny strączkowe - gotowe sałatki z majonezem, warzywa z puszki, konserwowe, proszę czytać etykiety składu, puree ziemniaczane z proszku zawiera mleko), kiszona kapusta i ogórki (często są ubijane z serwatką)
Słodycze: kremy zawierające mleko, słodycze z dodatkiem mleka, lody, masła orzechowe zawierające mleko
Pieczywo i inne zbożowe – Bułki pszenne (zawierają mleko), chałki, bułki słodkie, pieczywo półcukiernicze, płatki śniadaniowe np.: kukurydziane (nieraz dodatek mleka), pieczywo chrupkie, krakersy, paluszki, makarony (często zawierają mleko)
Inne – proszki do pieczenia (produkowane są często na bazie mleka), buliony, musztardy, ketchup, zupy w proszku wszystko co może zawierać knedle (kluski) – z dodatkiem mleka, niektóre leki np.: witaminy.

eywa-a może położna środowiskowa by Ci cos doradziła. One przecież znają tych lekarzy, pediatrów. Są pediatrzy którzy są jeszcze dermatologami, alergologami albo problemami od brzuszka.
Ja konsultowałam się właśnie z położną i swoim lekarzem rodzinnym, pytałam kogo by poleciła.

eywa-a może położna środowiskowa by Ci cos doradziła. One przecież znają tych lekarzy, pediatrów. Są pediatrzy którzy są jeszcze dermatologami, alergologami albo problemami od brzuszka.
Ja konsultowałam się właśnie z położną i swoim lekarzem rodzinnym, pytałam kogo by poleciła.
tzn ja już mam typ, chce iść najpierw prywatnie, potem się przepiszę jeśli mi podpasuje, a jak nie to do tej co wczoraj byłam, ale do niej po 5 września dopiero, a położna by mi nie pomogła, bo ona podlega pod poprzednią lekarkę, nie wiem jak u was,ale u nas od lekarza rodzinnego ona przychodzi,więc głupio by było jej się radzić na kogo zmienić, mój tata kest kierowcą w pogotowiu i właśnie on podpytywał kto u nas najlepszy i dlatego chce iść tam gdzie pójde:)

eywa-mam nadzieję, że znajdziesz dobrego doktorka i pomoże małej :-)
Ja u rodzinnego leczę się kilkanaście lat a ci wszyscy lekarze sie znają, więc ja podpytałam.

Ale, sie dzisiaj zasiedziałam... jak nigdy tak późno.
Uciekam spaciu.

Do jutra!

reklama
aneczkaaa to nieźle, nie dość, że jem suchy chleb (bez masła) to jeszcze mam jeść zamiast bialego ciemny, którego nie lubię? :wściekła/y: jakaś porażka! jeszcze jakbym wiedziała, że to ma sens i że Tysiowe kupki od tego są takie brzydkie...a tak to rezygnuję z tylu rzeczy...no ale nie przekonam się, dopóki nie wykluczę. Dzięki za info na temat tego pieczywa :tak:

uuu, u nas grzmi
i włącza się niania elektroniczna: albo mała się budzi :szok:, albo to od grzmotów :confused:

a ja kupilam dzisiaj Wielką Księgę Poezji Polskiej i od jutra czytam Tysi wierszyki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry