reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ee to lepiej brzmi i pewnie lepiej tam jest :) a ja się pytam nie o wychowawczy tylko o wypoczynkowy.. ale chyba też się nie należy.. Przedłużą umowę i będziesz wiedziała że warto było wrócić - tego życzę

reklama
witam się dziewczynki padnięta i zmęczona:-(
kurcze nie wiem co się dzieje z moim dzieciem normą było zasypianie o 20 po kąpieli a teraz nie teraz jest ryk i płacz i zasypia dopiero na rękach koło 22,wstaje rano śmieje sie wszystko ok ale po jakiejś godzinie znowu placz usypianie na rękach spanko 20 min i tyle,nie wiem może już ja jestem jakaś dziwna,bo teściowa była i powiedziała że histeryzuje a dziecko musi płakać:crazy:
ale ja chcę wiedzieć co się dzieje,czemu tak płacze!ech teraz leży i się śmiej normalnie świra dostane:szok:
nelasuper że wszystko ok ,będziesz spokojna:)bużka dla was obu:)
natinie przejmuj sie nie ma czym ,rodzice tacy są czasem dziwni:-)
anetka1990super że mama zostaje z niuniem:)nie ma to jak kochająca babcia:-)

jakoś przeżyłyśmy tę noc, jadła co 15 min przez to,że bez jedzenia poszła spać,o 2 w końcu miała dość tego ciumkania i wstała całkiem, oczywiście 3 godziny wycięte z życiorysu, już 3 noc z rzędu, potem znów co chwilę, a ja mam auto prowadzić dzisiaj,hehe ledwo na oczy patrzę, dobrze,że tylko 40 km do tego lekarza;)
się wkopałam na maksa z tym ściąganiem mleka do kleiku,ehhh

eywa, nie zazdroszcze! Moja tez spi jakos niespokojnie, ale nie az tak... I pomyslec, ze nasze chlopy sobie spia snem spokojnym, a twardym!!

Wczoraj dalam ze 2 lyzeczki marchewki Zuzce i dzis cala kupa z marchewkowa zawartoscia :-D Tylko jakby tej marchewki wiecej w kupie niz zjadla :szok: :-D

Dzis po poludniu jade z szeryfem gadac o moim powrocie... Ale mam stresa! Ciekawe co on powie na moja wersje powrotu... na 1 dzien! :-)

czemu na 1 dzień??

bo nie chce narazie na caly etat, chce byc z Maluda :-) Nie po to tyle czekalam, zeby teraz mnie wszystko ominelo... A na pol etatu tez nie chce, bo musialabym wynajac nianke i tylko zamieszanie by bylo, bo troche by z nianka byla, troche z mezem... Nie wiem, moze sama sobie komplikuje....

tak, chce pracowac tylko w soboty, no i w ten dzien moj M by z Nia zostawal - co tez mi sie nie usmiecha, bo moj M ma za lekkie podejscie do dzieci...

Co do watku "zazdrosc" hmmm o tesciowa jestem choc nie bardzo umie zajac sie malym aby go nosic zeby u niej nie plakal i tyle. Moja mama moze byc umie go rozbawic ze smieje sie w glos itp itd jak z nia zostawiam co zdarza sie bardzo bardzo rzadko to jestem spokojna. Ogolnie to ja jestem z malym non stop... maz od 7 do 18 w pracy a teraz jeszcze po pracy remont robi takze non stop ja. Mama od 9 do 17 w pracy wraca ma swoja prace wiec zycie a tesciowa no w domu siedzi szalu pracy nie ma a wnuka odwiedzi raz na 2tyg ale dobrze mi z tym.

Moje dziecko od 14.30 zasnelo dopiero o 19 i budzi sie teraz co chwile.... nocki mamy ciut lepsze ale i tak srednio i jak tu go do lozeczka prze lozyc mam stac nad nim cala noc??? ale daje rade i zyje ;)

od laktacyjnej tez jestem uzalezniona ;p

reklama
ale tu pusto. u nas nerwowy dzień ale idzie ku lepszemu. z moimi rodzicami jestem pokłócona na maxa tzn jestem obrażona. są źli że musza zapłacić za notariusza 2000 noż kurde zarabiają tyle co moi teściowie i marudzą o 2000 a teściowie dają 20 000 i pewnie dadzą więcej jak będzie taka potrzeba. tzn wtedy już wezmą kredyt. jeszcze tata zadzwonił do mojej teściowej z pretensjami czemu nam daje kase. no może nie aż tak ale dał jej to do zrozumienia. poprostu brak mi słów. oczywiście na złość tata umówił notariusza na poniedziałek a nie na jutro.
teściowa cały dzień była u nas ale w sumie dobrze że była bo zajęła się trochę mała nawet ją przebrała :-) a ja latałam i załatwiałam sprawy mieszkaniowe. tzn byłam w okolicy wiec teściowa po prostu zostawała z mała jak szłam pod dom itp

Do góry